Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 016
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Яренце, и на мен ми е болна тема . С първото ми бебе , нямах възможност да го кърмя , само 7 дни го кърмих ,изживях ужасен стрес набоцкаха ме с разни лекарства и контрастни вещества , и просто намаля и за 2 часа спря . После се чувствах ужасно , исках да го кърмя много!
Сега съм решена ,че ще пробвам колкото може по -дълго , само да минава всичко с раждането добре .
Щом си решила, ще стане! 🥰
Да, началото е трудно обикновено. На нас ни отне 16 дена да хвърля адаптираното мляко и 2 месеца да влезем в ритъм. Това е най-чудесната доза инат в живота ми, щото си беше от чист инат (и малко мързел). 😃 Но получих най-великото оръжие срещу сърдито бебе. 😃

Нооо е много рано да ви досаждам с тая тема. По-натам пак. 😃

# 511
Яренце, това със зъба е кофти. Предния път в 9ти месец умирах от болка в един зъб, който беше за омъртвяване. Добре, че временно зъболекаря ми успокои болката, родих и след месец пак се започна, та чак тогава го правих. Сега чакам да спре да ми се гади и да ида на зъболекар, че тогава доста си бях изпатила, не ми се иска пак да св случи нещо подобно.
Колкото до кърменето, кърмих 9 месеца, искрено се надявам сега пак да се случи поне толкова.
Аз си продължавам сутрин с повръщане, до обяд съм ок и след това се почва едно гадене и повдигане докато не си легна вечерта..
Качила съм 1 кг, предния път по това време вече бях може би на +3 🤐 надявам се сега да качвам по-умерено от преди.
В понеделник съм на 2ри преглед и нямам търпение😁

# 512
Здравейте на всички!!!
За пръв път съм бременна и няма да крия, че на моменти всичко ми звучи страшно, но през повечето време съм страшно щастлива! На 17.02 пуснах ЧХГ и резултата беше: 3237, според разни приложения съм 4 с. и 6 дни, а според други направо в 5 с. Днес отново пуснах ЧХГ и резултата е 5869. Тъй като прегледа ми е на 26.02, реших да попитам по-знаещите тук, дали тези резултати са добри и дали трябва да се притеснявам за нещо. Бебчето е желано и понякога изпитвам страх да не стане нещо лошо. Благодаря предварително за отговорите!
П.п. Терминът ми според приложение е на 23.10 🤗

# 513
Яренце, напълно те подкрепям за кърменето. Голямото ми дете е на 2,2 и още не съм отбила, а съм бременна с близнаци. Началото и при нас беше много много трудно и успях благодарение на консултант.
Разбрах, че пак ще имам бебе и си казвам - този път всичко си знам. А то - ново предизвикателство - две бебета! Много искам да ги кърмя и умирам от страх да не се родят по-рано и да са дълго в кувьоз...

# 514
  • София
Яренце, напълно те подкрепям за кърменето. Голямото ми дете е на 2,2 и още не съм отбила, а съм бременна с близнаци. Началото и при нас беше много много трудно и успях благодарение на консултант.
Разбрах, че пак ще имам бебе и си казвам - този път всичко си знам. А то - ново предизвикателство - две бебета! Много искам да ги кърмя и умирам от страх да не се родят по-рано и да са дълго в кувьоз...
Пфу! Олекна ми, че не съм само аз кърмеща още. 😃 Какво ти казват лекарите за това?
(И аз опрях до Хедра, нямаше да се справя без нея. По-точно без моралното рамо, което ми удари. Таткото също много помагаше да ми създаде подходяща за кърмене среда, та и той е важен в картинката.)
Иначе, с близнаци сигурно ще е голямо предизвиквателство, но вярвам, че варианти има. И ще се справиш! 🥰

Foxxyy, чхг-то звучи добре, даже много добре. ☺ Всичко ще е наред.

# 515
И моя преглед мина🥳
Бебчето е добре, видяхме сърчице! По размер на бебче сме 6с+5д
Следващ преглед 22.03. Това са новините около мен, желая ви хубава вечер без гадене,повръщане и киселини😁🤞

# 516
И аз се нареждам с фенките на кърменето, кърмих сина ми до 2 години и 10 дни, беше много щастлив момент от нашия живот,  толкова прекрасни моменти, ние също имахме доста трудно начало, но просле нещата се наредиха, не се отказах и изведнъж така му хареса, че имаше периоди, с които стоях и гледах по цял филм докато той си чокаше и после заспиваше с една блажена усмивка в мен.......... Лошото е че такова спокойствие с наличието вече на още едно дете едвали ще изпитам и с бебе номер 2, но както дойде, важното е да са ми здравички и ние покрай тях да им се радваме казвам аз Simple Smile Останаха ми 9 дни до моя преглед и вече нямам търпениеееее Simple Smile

# 517
Явно сме се събрали наистина доста фенки на кърменето в тази група Hug

Аз спрях да кърмя преди 3 месеца, (тоест до 1г и3м), когато трябваше да се върна на работа и още ми е гузно.
Не са само лекарите за убиване по повод на кърменето....ако получавах левче за всеки път, в който чувах въпроса "Ама ти още ли го кърмиш?? Ми той вече е първокласник!До кога??"...простооо щях да лежа на Малдивите сега с тия пари.

# 518
Здравейте на всички!!!
За пръв път съм бременна и няма да крия, че на моменти всичко ми звучи страшно, но през повечето време съм страшно щастлива! На 17.02 пуснах ЧХГ и резултата беше: 3237, според разни приложения съм 4 с. и 6 дни, а според други направо в 5 с. Днес отново пуснах ЧХГ и резултата е 5869. Тъй като прегледа ми е на 26.02, реших да попитам по-знаещите тук, дали тези резултати са добри и дали трябва да се притеснявам за нещо. Бебчето е желано и понякога изпитвам страх да не стане нещо лошо. Благодаря предварително за отговорите!
П.п. Терминът ми според приложение е на 23.10 🤗
Няма от какво да се притесняваш ЧХГ е отлично ! Лека бременост💐

Здравейте мами да ми кажете някакъв лек освен нош па за болки в кръста 4г.с +6д ?

# 519
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз също съм с две ръце за кърменето. Кърмех 1 година, отбиването се случи плавно и спокойно от двете страни, накрая просто детето не търсеше и реших, че е време да спрем, но до 6-ия месец беше изключително кърмено и се радвам, че ни се получиха нещата.
Аз също не пия кафе, цигари не пуша. Малката винаги е била спокойна, мама казваше, че не знам какво е да имаш бебе, будила се е само до 3-ия месец, от там насетне изобщо, спи по 11-12 часа вечер, на обяд също ляга. Падна ни се голям късмет, нито зъби усетихме, нито със захранването имаше проблем (ЗВБ). През цялата бременност бях много положително настроена. Вярвах, че ще бъде всичко така, както го искаме. И напук на всички, дето злорадстваха и ме плашеха как няма да спя повече, как това, как онова...аз си спя, а те кривеят. Joy Никога не съм си позволила да наплаша бъдещи родители, това е най-прекрасния период, да гушкаш малко бебе. Heart

# 520
Аз също съм с две ръце за кърменето. Кърмех 1 година, отбиването се случи плавно и спокойно от двете страни, накрая просто детето не търсеше и реших, че е време да спрем, но до 6-ия месец беше изключително кърмено и се радвам, че ни се получиха нещата.
Аз също не пия кафе, цигари не пуша. Малката винаги е била спокойна, мама казваше, че не знам какво е да имаш бебе, будила се е само до 3-ия месец, от там насетне изобщо, спи по 11-12 часа вечер, на обяд също ляга. Падна ни се голям късмет, нито зъби усетихме, нито със захранването имаше проблем (ЗВБ). През цялата бременност бях много положително настроена. Вярвах, че ще бъде всичко така, както го искаме. И напук на всички, дето злорадстваха и ме плашеха как няма да спя повече, как това, как онова...аз си спя, а те кривеят. Joy Никога не съм си позволила да наплаша бъдещи родители, това е най-прекрасния период, да гушкаш малко бебе. Heart

Имала си късмет с малката! Пожелавам ти и сега да е така! Аз все още не спя нощем, но поне буденията се ограничиха до 2. До годинката беше ад, дори не мога да преброя по колко пъти се будеше, та и аз не усетих зъбите, просто защото така или иначе не спяхме Joy Joy Отделно искаше само да суче нон-стоп, отказваше почти изцяло твърда храна, големи разправии бяха Laughing Сега съм се настроила за кротко бебе, амин!

# 521
  • София
Здравейте и добре дошли на новите.
foxxyy ЧХГто ми звучи добре, не мисля, че имаш от какво да се притесняваш.

Аз със симптомите съм на приливи и отливи. Ту ми се гади, ту някои дни повръщам, ту всичко ми е наред. Вчера например ми се гадеше от глад, почна ли да ям, гаденето спира и така се тъпках до 11 вечерта.

Днес почти не съм усетила глад, гадене няма, но така зверски ме боли кръста, че не мога да си го обясня.

Освен това на прегледа на 13.02 ми казаха че имам киста на десен яйчник, но не се стресирах много, щото съм чела,че те се появявали и изчезвали спонтанно. Сега обаче се притеснявам, защото освен кръста съвсем отчетливо ме боли и отпред в областта на десния яйчник. Добре, че във вторник пак съм на гинеколог, ще можем да видим дали кистата не е пораснала. Някоя друга да е имала подобен проблем и как се реши, от себе си ли мина?

# 522
  • София
Явно сме се събрали наистина доста фенки на кърменето в тази група Hug

Аз спрях да кърмя преди 3 месеца, (тоест до 1г и3м), когато трябваше да се върна на работа и още ми е гузно.
Не са само лекарите за убиване по повод на кърменето....ако получавах левче за всеки път, в който чувах въпроса "Ама ти още ли го кърмиш?? Ми той вече е първокласник!До кога??"...простооо щях да лежа на Малдивите сега с тия пари.
Оо, ако даваха по левче, и аз щях да лежа до теб на Малдивите... 😁

# 523
Здравейте, днес си купих зелен чай с мента, но се зачудих сега дали е добре да го пия? Кафето и без това го спрях, не ми е същото без цигара просто...

# 524
Докторът не ме е притискал да спра кърменето, но нали са две, каза, че е препоръчително да спра. И детето е готово за отбиване, но не бързам, понеже нещо имам проблем с едната гърда и май трябва да ходя на мамолог. Имам нещо твърдо, което не се маха, от 3 седмици го забелязах, надявах се да е запушено просто.

Общи условия

Активация на акаунт