'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 170
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
През повечето време беше под 1, но изведнъж ми се покачиха д димер, Фибриноген и HS CRP (стигна 2.3). Аз бях и на терапия с НМХ и ми назначиха добавките с натокинеза.
В крайна сметка д-димер така и не спадна, но другите две се намалиха и няколко дни преди да родя HS CRP беше 1.2.

# 631
Добро утро на всички Simple Smile
Сега ще ви съсипя с въпрос, ама.... разчитам на вас Grinning  Взех си направление от ЛЛ за женска консултация на 09.04, а мисля да се записвам на 02.06.
Дали това, което съм взела толкова рано ще важи или ще трябва да ходя да си взимам ново?

# 632
и моя моля (ще питам и в темата на Надежда)
Момичета то за колко излизат резултатите от БСХ?

# 633
И моето HS CRP е високо, трябва да погледна точно колко беше и взимам антиоксиданти и омега.

Одри, да си призная не знам, те не излизат в профила а отиват при ФМ специалисти и той звъни, ако има проблем. На мен ми ги даде на следващата ФМ.

# 634
  • Казанлък(Бургас)
Добър ден!
Kalestia , направленията важат един месец. Ново ще ти е нужно. Kissing Heart
Одри, на мен резултата ми излезе за 3 или 4 дни. (резултата пристигана от "Майчин дом" - София)

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 08:46 от yanac

# 635

Одри, на мен резултата ми излезе за 3 или 4 дни.
Къде го прави , Яна ?

# 636
Моят от БХС във ВИТА ама ги пращат в МД 10 дни го чаках...

# 637
  • Казанлък(Бургас)

Одри, на мен резултата ми излезе за 3 или 4 дни.
Къде го прави , Яна ?

В Стара Загора. Пращат кръв в "Майчин дом" - София, и беше наличен онлайн.

# 638
Одри, в Надежда няма как да видиш резултат онлайн, нито на рецепция, нито никъде. Резултатът отива при специалиста ФМ и ако има проблем той ти звъни, ако няма никой не ти звъни. Резултатът ти го дават на следващата ФМ, ако си пак при същия лекар. Не знам защо им е такава политиката. Може би, ако изрично си го поискаш по-рано, не би трябвало да ти откажат, защото това е твое право. При мен нали имаше увеличена НТ, та Чачева ми се обади по телефона, когато излязоха резултатите, защото се бяхме разбрали така. Трябваше да ми каже дали да правя неинвазивен тест.
Пожелавам при теб всичко да е наред! 🍒

# 639
  • София/Севлиево
Може ли тези от вас,които са изследвали hs CRP да ми кажат в какви единици е,защото моето 14 хич не ми харесва,още повече че лети стремглаво нагоре(април беше под 10,март-под 8 )...

# 640
Може ли тези от вас,които са изследвали hs CRP да ми кажат в какви единици е,защото моето 14 хич не ми харесва,още повече че лети стремглаво нагоре(април беше под 10,март-под 8 )...

Елислава, ти в коя седмица си бременна? Иначе в този сайт пише, че втори триместър обикновеното CRP може да стигне до 20. Да, hs-crp и само crp имат разлика, но те изследват един и същи протеин, просто hs-crp хваща по-ниски граници до 10, а другия над 10. Ето го сайта:  
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/C-reactive%20protein.htm

Но от лабораторията ми казаха, че за бременни по принцип си е в нормални граници и затова и аз съм объркана.

А тази статия ми помогна да разбера разликите между crp и hs-crp:

https://labtestsonline.org/tests/high-sensitivity-c-reactive-protein-hs-crp

Също съм чела, че на тези, които са на хормонална терапия им е по-високо, аз в момента не съм но бях и също по време на бременността хормоните се променят, така че може и да има връзка.

А тези, които пият аспирини или друг вид лекарства за разреждане на кръвта имат по-ниско hs-crp.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 09:48 от Haley Scott

# 641
  • София/Севлиево
17 +4-5 дни съм,пия по 2 Натаспина и 150 мг Аспирин,ама си лети нагоре... Другият петък съм на преглед и ще го обсъдя пак с доктора.Иначе се чувствам супер,усещам лекичко бебо, особено вечер,нямам никакви оплаквания.Кръвното ми е около 90/60,пия Омега на Солгар и витамини за бременни с мутации в МТФХР,а също и по 2 Алеракта...

# 642
Ели, ето го моя резултат и референтните. Сигридов никак не го хареса:

# 643
  • София/Севлиево
Тикълсче,моят е в същите единици и е 12,97...Със сигурност не е уроинфекция или на бъбреците,защото си пуснах урина-обикновена и стерилна,и резултатите ми са перфектни.Ще говоря с Вецев на прегледа и ако той не ми предложи решение на задачката искам не искам ще се пробвам да запиша час при Сигридов...

# 644
Момичета лекар ли ви назначи изследвания за това hs crp.Мен досега никой не ми го е назначавал.На база на някакви показатели ли го назначават или на база фактори за тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт