'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 176
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, извинявам се че нахлувам в темата. И аз съм бременна в 18 г.с., но се боря с високо hs-crp. В бодимед ми излезе 7, а в Токуда -10 и нещо при норма до 5. Какво ли не ми изписаха за това- Омега 3, антиоксиданти, но си е пак високо. Според лабораторията Токуда по време на бременност не се покачвало, трябвало да си е в нормални граници. Някоя от вас с подобен проблем? Успяхте ли да го смъкнете?

# 616
  • София/Севлиево
Моето сега в понеделник излезе около 14.А даже и АБ пих за него.ММ намери едни таблици в интернет на английски и там пише,че е нормално и че нямам място за притеснение.И нормалния ми ЦРП е около 15.Аз обаче имам алергии към цъфтящи и в момента и възпален синузит...Нормалния при бременност до 20 е ок.
Тикълсче,много оптимистично звучиш.Радвам се,че кракът ти е добре.

# 617
Елислава, crp е много различно от това, което Haley Scott пита- написаното от нея е високо специфично crp. Високите му стойности се свързват с по-висок риск от сърдечносъдови проблеми. Може да е генетично заложено, напр. някои от мутациите на тромбофилия предразполагат също към по-висок риск от сърдечносъдови проблеми. Моето показваше среден риск и Сигридов не ми е предписвал нещо специално за него, но моят съвет е да се консултирате с него. Той е специалист в тази насока.

# 618
  • София/Севлиево
Знам ,че са различни.Аз изследвах и двете ,и двете са ми между 14 и15...Нямам риск от преекламсия,защото и това изследвах.

# 619
Елислава, crp е много различно от това, което Haley Scott пита- написаното от нея е високо специфично crp. Високите му стойности се свързват с по-висок риск от сърдечносъдови проблеми. Може да е генетично заложено, напр. някои от мутациите на тромбофилия предразполагат също към по-висок риск от сърдечносъдови проблеми. Моето показваше среден риск и Сигридов не ми е предписвал нещо специално за него, но моят съвет е да се консултирате с него. Той е специалист в тази насока.

Здравейте, да при него съм. Той ми назначи омега 3 и антиоксиданти, но ми каза че е признак и за хронично възпаление и ако е над 10 трябва по-сериозно да се търси причината. Иначе тромбофилии не са ми назначени да изследван до сега. Просто ми е притеснено, че не пада стойността и дори с лекарства.

# 620
Може би да попитате в тази тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1329536

Кали успех утре Simple Smile

# 621
Eeee Heart Одри!

Благодаря, че ме мислиш! Обещавам да пиша утре (дай Боже) с добри новини Simple Smile И имам малка надежда, че може да се види пола на моя герой, че с мъжо сме на различни мнения и да видим кой ще излезе прав - той мисли, че ще е момиче, а аз някак си усещам момче. Дано той да усеща по-добре от мен Grinning

Ти кога си на БХС? Може и да си писала някъде, но не помня Sad

# 622
Минах си днес прегледа и съм записана вече на ЖК. За сега всичко е наред. Получих 7 бр направления за изследвания и 1 за ендокринолог, а другата седмица съм на БХС.

# 623
Момичета, аз hs CRP изследвах през 2 седмици. Първият път ми показа 0.5, а сега 1.6.
Кое да взимам предвид сега и опасно висока ли е тази стойност? В една статия на английски пишеше да се вземе средноаритметичната стойност от двете...

# 624
Момичета, аз hs CRP изследвах през 2 седмици. Първият път ми показа 0.5, а сега 1.6.
Кое да взимам предвид сега и опасно висока ли е тази стойност? В една статия на английски пишеше да се вземе средноаритметичната стойност от двете...

В една и съща лаборатория ли се тества? Изобщо не ми се струва висока тази стойност. То до колкото знам може да се променя, не е постоянна величина.

# 625
Кали, аз съм в понеделник на 17ти.
Момичета то за колко излизат резултатите от БСХ? Мислех си как го чакам да мине ма то колко ще чакам - оказа се, че не знам.

Иренка, и аз вече съм записана за ЖК, много яко се почувствах Simple Smile
Аз ходих до ендото, каза че е супер профила на КЗ, не било проблем да е висока на първи час и ми се кара много за 3те кила Simple Smile
ТСХ още не съм пускала, мислех че едва ли не на + тест се пуска Grinning

Тикълс, много приятно и лежерно звучиш Nature Sunny
Възхищавам ти се как изкара на работа до края Simple Smile Мен вече ми куца, че много ми е интересно всичко за бременността и не мога да съм на 100% в работата си. Ма засега бачкам де, даже до офиса мисля да ходя другата седмица, не съм била там от малко преди трансфера.

# 626

В една и съща лаборатория ли се тества? Изобщо не ми се струва висока тази стойност. То до колкото знам може да се променя, не е постоянна величина.

Да, и двата пъти в БОДИМЕД. Ами не е стойност за висок риск, но тук четох, че на някои при стойности малко под 2 им предписват Омега 3 и разни други неща. Ще чакам да питам АГ.

А да ви питам вие пиете ли DHA? И какви витамини въобще приемате? Кой ви консултира за тях?

# 627
Радвам се за позитивните новини момичета. Скоро чакаме нови бебчета в темата и е много вълнуващо.
Моите мушици си ги гледкам по цял ден, но още сме в болницата. Качваме грамчета. Още не са си върнали родилното тегло, а ни трябва мъничко над него. Hands Pray

Иначе моето HS CRP беше завишено и докторите  ми изписаха добавки с натокинеза. Накрая си влезе в норма де.
За всичко това и витамините се консултирах с АГ.

# 628

Да, и двата пъти в БОДИМЕД. Ами не е стойност за висок риск, но тук четох, че на някои при стойности малко под 2 им предписват Омега 3 и разни други неща. Ще чакам да питам АГ.

А да ви питам вие пиете ли DHA? И какви витамини въобще приемате? Кой ви консултира за тях?

Здравейте, аз пия омега 3 и антиоксиданти, които др Сигридов ми изписа за високото hs-crp. Това не знам какво е DHA, не съм го чувала.

Jessito, при теб колко беше стойността и после на колко спадна?

# 629
ДХА е  вид Омега 3,а друг е ДПА

Общи условия

Активация на акаунт