Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 913
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Номер 1 при мен за първи път спа цяла нощ на 1 г. и 8 м. След това започна да се буди нощем и да реве много, сигурно спря това редовно будене между 3 и 4-годишен. Не можех спокойно да отида в друга стая. Дано и малкото не е така, въпреки че забелязвам,  че като ме няма в стаята и започва и тя да плаче. ........
А сякаш и сънят й много отъня. Малко да мръдна и се буди.  Преди пусках телевизор,  говоря по телефона, сега стъпвам като мишка, че да отида да сготвя. При вас има ли промяна в това отношение?

# 556
Ох, какво е това чудо като сме толкова изморени Persevere ужас.. Пробвах до тази минута да спя - е не става. Изнервих се и ми се реве.

# 557
Номер 1 спи по цяла нощ от втората вечер вкъщи. Сега е почти на 4 и единствено става ако й се причишка. Оставям гърне и хартия до леглото и сама става и се оправя. Понякога се случва да викне баща й.. Но това е на две седмици веднъж.
 А малкия дявол засега заспива към 11...яде в 3 и после в 6.
Случи се и чудото веднъж да заспи в 10 и да стане в 6,но тогава баща й беше дежурен, та той намаза тази промоция 😁😁 Много ми се спи по принцип, но светне ли навън и ми се отспива... Та през деня готвя, чистя, пера.... И като съм свободна пия кафе и блея. По принцип малчо през деня яде... Будува и гука 1 час и половина и пак заспива. Та май става по-лесно, но и аз самата този втори път съм се настроила и съм някак не изнервена от положението, може би знам, че каквото и да е - минава и се забравя.

# 558
И аз не можах да спа тази нощ,след първото хранене в 1,30 тя заспа аз не. Че на всичкото отгоре днес приключихме с нощния сън в 5.30. Днес ни предстоят ваксини и ми е зверски притеснено как ще и понесат,до края на тази седмица май спокойствие и сън за мен няма да има.

# 559
Аз бях с термин февруари
 Родих на 27ми януари. Пиша във февруарчетата, но следя и ще пиша и тук 😊

Даниел е на 7сед. На АМ. Изяжда по 800-900мл! 🤦‍♀️ 7 пъти по 130. Някой път и доста по малко, обаче това не е ли много. Снощи не му стигна 125, търсише още..

Споко! Ние сме родени на 10.01 сега е на 2м и 1сед от 6/7 сед. пием по 130мл. 7 пъти на ден. Сега вече сме на 150мл, 7 пъти на ден. Не ни е разширен стомаха, просто си хапват повече. И аз се притеснявах, че пие много мляко, но няма за какво.

# 560
Момичета, някой да има предложение за добър детски невролог? От провинцията сме, но ще отидем до София. Синът ми си е все така неспокоен. Тъй като моят проблем с кърменето така и не отшумява,   малкият ми стиска зърната зверски, направих си опит да оставя малкия си пръст в устата, докато се опитвам да го разкача от гърдата и той упражнява зверски натиск, същият натиск упражнява и върху зърната ми съответно. 🤦‍♀️ Та потърсих из интернет и ми излезе една доста стара тема тук, в БГ мама, където консултант дава съвет на майка с подобен проблем и споменава за мускулен хипертонус и консултация с невролог, тъй като някои бебета с хипертонус имат подобен рефлекс за стягане на челюсти. И като се замислих, малкият наистина много се стяга като цяло. Ортопедът ми препоръча да му правя упражнения, показа ми какви, но синът ми не позволява, стяга си краката, ръцете също, понякога искам да му ги измия или забърша с мокра кърпа, а той ги стяга на юмрук и не отпуска. Намерих повече информация за хипертонуса и има симптоми, които съвпадат с неговото поведение. Два от тях, освен стягането, са неспокойният сън и честото оригване по няколко пъти дори и доста време след ядене. Всичко може и да е внушение, но когато днес споделих и с баща му, той е на същото мнение и като се замисли, отчете и той наличието на тези симптоми. 😕 Дано няма нищо, но по-добре да сме спокойни и да го проверим. И като цяло е някак изнервен, супер активен, докато е буден. Сутрин ще излезе от леглото направо 🤦‍♀️ бута с крака по предния борд на леглото, намирам го обикновено напречно разположен, не знам как успява да се придвижи и постоянно рита с крака и ги опъва.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 23:21 от katerina__

# 561
Това са симптоми на почти всяко бебе спопед мен. И моята си държи ръчичките на юмруче... Каката пак беше така.
Сега лежи и рита зверски... Не е спала от 5 следобед.
Щом се притесняваш отиди... Но не търси симптоми на толкова малко бебе-всичките ще ги има или ще ги има вбъдеще. Мое мнерие разбира се

Редактирам се. Леля ми е детски рехабилитатор и се занимава с дечица с двигателни и мускулни проблеми. Ако искаш утре ще се обадя да я разпитам и ще ти пиша.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 00:52 от Cvetno-cvete

# 562
Това са симптоми на почти всяко бебе спопед мен. И моята си държи ръчичките на юмруче... Каката пак беше така.
Щом се притесняваш отиди... Но не търси симптоми на толкова малко бебе-всичките ще ги има или ще ги има вбъдеще. Мое мнерие разбира се

Редактирам се. Леля ми е детски рехабилитатор и се занимава с дечица с двигателни и мускулни проблеми. Ако искаш утре ще се обадя да я разпитам и ще ти пиша.
Благодаря за споделеното мнение! Да, знам, че бебчетата си държат по принцип ръчичките, свити в юмруче, но на него тялото сякаш му е сковано понякога. Когато го взема за хранене, се свива като буболечка и почти никога не успявам да му наместя ръката, така че да не е помежду ни и да пречи на кърменето, а да е отстрани на корема ми или да обгръща гърдата и понякога се отказвам. Също така много се стряска, понякога вратата е затворена и ако в другата стая има някой и създаде дори и лек шум, той подскача целият. Постоянно на сън ръкомаха с едната ръчичка и я държи много неспокойно, сякаш всеки момент иска да се предпази от нещо. Че се стряска прекалено, забелязах още в родилното и мислех, че ще отмине, ала не. Направо понякога подскача целият, ококорва се и край на съня. Мърда много нервно, не знам как да го обясня. Одеве направи доста дълга сесия истеричен плач. Сменихме пелена, дадох гърда, преди това беше изкъпан, бре на люлката, в ръцете, той се дере, та се къса. Заспа с голяма мъка. Аз не знам при вашите бебчета как е, но той заспива супер трудно и много, ама страшно много се изнервя, когато му се спи. Има доста дълги будувания. Гледам, като го усетя, че се изнервя, да му осигуря тишина, приглушена светлина, или дори гася осветлението, да го люшкам, гушкам и пак става много трудно. Понякога трябва зверски да се нареве и вече да се умори тотално и да започнат да му тежат клепачите... Като превъзбуден е, не знам. А в същото време дреме за кратко, когато успеем да го приспим и после пак иска да си натоварва мозъчето, постоянно да е в движение и да се върти на всички страни. Попитай я, всяко мнение е полезно. 🙂

# 563

Благодаря за споделеното мнение! Да, знам, че бебчетата си държат по принцип ръчичките, свити в юмруче, но на него тялото сякаш му е сковано понякога. Когато го взема за хранене, се свива като буболечка и почти никога не успявам да му наместя ръката, така че да не е помежду ни и да пречи на кърменето, а да е отстрани на корема ми или да обгръща гърдата и понякога се отказвам. Също така много се стряска, понякога вратата е затворена и ако в другата стая има някой и създаде дори и лек шум, той подскача целият. Постоянно на сън ръкомаха с едната ръчичка и я държи много неспокойно, сякаш всеки момент иска да се предпази от нещо. Че се стряска прекалено, забелязах още в родилното и мислех, че ще отмине, ала не. Направо понякога подскача целият, ококорва се и край на съня. Мърда много нервно, не знам как да го обясня. Одеве направи доста дълга сесия истеричен плач. Сменихме пелена, дадох гърда, преди това беше изкъпан, бре на люлката, в ръцете, той се дере, та се къса. Заспа с голяма мъка. Аз не знам при вашите бебчета как е, но той заспива супер трудно и много, ама страшно много се изнервя, когато му се спи. Има доста дълги будувания. Гледам, като го усетя, че се изнервя, да му осигуря тишина, приглушена светлина, или дори гася осветлението, да го люшкам, гушкам и пак става много трудно. Понякога трябва зверски да се нареве и вече да се умори тотално и да започнат да му тежат клепачите... Като превъзбуден е, не знам. А в същото време дреме за кратко, когато успеем да го приспим и после пак иска да си натоварва мозъчето, постоянно да е в движение и да се върти на всички страни. Попитай я, всяко мнение е полезно. 🙂
Стряскатнето както го описваш прилича на рефлекс на Миро,който го има при всяко бебе.Истерията и бясно зяпане навсякъде са характерни при скока в растежа .Разбира се при съмнения най- правилното е консултация. При всички положения ви съветвам , ако ви взимат кръв   да изследвате вит Д, калции,фосфор  и алкална фосфатаза , защото са в отношение с физиологичното развитие. Стискам палци да минете успешно през този момент и всичко да е наред.

# 564
Моята има същите симптоми..... От 19часа вечерта рита нервно... Не мога да й хвана ни ръка ни крак. Не заспива.... Понякога изпищява... Плюе бибата и пак я иска и така до безкрай. Тая нощ няма да се спи.

# 565
Като чета всичко това се включвам и аз. Абсолютно същите неща едно към едно ги има и дъщеря ми. Едвам и мия ръцете като се къпе . При нас обаче както знаете нещата са други.

# 566
Благодаря ви, момичета! 🤗 Успокоихте ме! Дано да сте прави. Аз си мисля, че поредната криза на растежа я минахме през първата седмица на март и сега ни чака тази в 12 седмица към края на месеца. Обикновено при нас съвпадат с това, което калкулаторът изчислява. Затова изключих този вариант сега, т.е. това да е причина за поведението му. Но все пак не се знае, може пък да се заблуждавам. Но ето на, пак спи неспокойно и съм будна... Няма мира нито той, нито аз. 🤦‍♀️ Ще видим как ще се развият нещата в близките дни. Силно се надявам да дойде успокоение... 😔

# 567
Катерина, моя като е неспокоен и не може да заспи го гушкам и заставаме под абсорбатора - на най-силна степен. За 2-3мин е заспал. Ако искаш опитай.
Явно много от нас не спят тая нощ. Моя рита в кревата си и го взимам на спалнята. Иначе трябва да ставам през 2мин...

# 568
Аз още съм на линия 🤯😁😁 Заспа в 2 и в 5 стана.

# 569
Има успокояващи чайове, с които уж спят по - добре. Но всеки трябва да си намери причината, поради която бебо се буди. Моя го прави заради коликите и дано като минат да си спи. Иначе нито е гладен, нито нищо, само колики.. Ето днес направи 9 часа пауза без храна. Но си се будеше и риташе..
Като се върна назад и мисля, че в началото ревеше толко много и от глад. Може би не му е стигало млякото и по цяла нощ ревеше. Сега ако съм бих го хранила повече.

Общи условия

Активация на акаунт