Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 916
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
С каката ползвах уреда на Авент. Много е удобно. Има си таблица колко вода се слага за всеки зеленчук за да се свари, после обръщаш и пасира. Но го ползвах само в началото, може би месец и малко.Като почна да яде по 125гр(малко бурканче) взех да купувам готови. Не съм от майките, които си мислят, че като го сготвят те и е био/не ме линчувайте сега.. Така мисля 😁 /.

# 541
# 542
да ви споделя , вдигна снищи 38 слвд ваксина, цяла нощ мрънкаше, не спа до 5 сутринта, постоянно се стряскаше - беше много жална, днес вече погълна малко панадол и е по- добре (яде и спи) дано минава вече

да ви попитам за мнение за витами за кърмачки, че косата и миглите ми капят нон стоп, кожата ми е на сухи груби петна въпреки че се мажа - та ясно че е от липса на витамини

# 543
Първоначално и при нас къпането беше много стресиращо и за бебка и за нас. Но вече и хванахме цаката. Не трябва да е много гладна иначе реве много, водата 38°, в стаята 27-28°, първо правя масаж, от другия месец и гимнастика. Масажирам с олото на мустела. После си мокря ръцете с вода от ваничката и я намокрям за да свикне с водата, после топваме крачетата и измиваме дупето, и после в чиста вода във ваничката я слагаме да легне, подложка има само на главичката, водата е на половината нивото на тялото, говорим и постоянно и я успокояваме. В началото стискаше юмричета и се плашеше много, но сега и е много приятно отпуска си ръцете и рита с крачета. Сапонисваме и си я оставяме малко да поцопка, водата изстива и я вадим, изплакваме и айде в хавлийка с мека пеленка. После процедурите, обожава да я мажа с лосион, направо незнам какво е това блаженство нейното 😀😀😀. Всичката козметика е на Юриаж, освен олиото, но тя не е с чувствителна кожа, имаше много малко корички по ушетата и на веждите, но вече ги няма. Кърпички Хипп сенситив, памперси на памперс премиум креър. Пробвах лидълските оставяха и по дупето релефни отпечатъци иначе не пропускаха. Някой питаше за чая на Хипп, давам и него и вода. Вашите бебчета стряскат ли се, нашата много и от нищото.

# 544
https://www.youtube.com/watch?v=afMNp6Q4u7s  -  Това е едно видео с видовете бебешки плач спрямо нуждите на бебето. Има много теории, но определено при нас съвпадат.
Ние ползваме Мустела за всичко  без подсичане. Олиото е страхотно. Не съм почитател на цинковите кремчета, а на мазните. Затова ползвам павловича мас - водоотблъсква перфектно. Като ми свърши мустелата ще я сменя с биодерма, защото ги обожавам и не знам защо изобщо купих мустела, не че са лоши, прото аз даже моето лице си мия с ABS derm. За подсичане бепантен и едно кремче, което ми го направиха в аптеката по рецепта на педиатъра. Бебо се беше подсекал и седмици минаха докато се оправи. При всяка смяна мия на чешмата още откакто се върнахме от болницата, просто го изпуснах буквално първите дни като сменях памперса преди хранене, а не след това, когато пръцка, навън с мокри кърпи ще бъде , но досега не сме сменяли навън. Памперите - памперс премиум кеър. Мокрите кърпи ще пробвам на бочко едни нови в които пише 99,9 % вода и тези на ДМ . При нас честото приспиване определено оправя истерията.  За баня и разсъбличане ние сме доста смели, още от първото дете. Много много не мерим температури. За температурата също сме така , до 38,5 % нищо не давам. Разбира се следя как се чуства детето. Иначе с първото дете мерихме с термометър  - биба и с електронен , който мери челото от разстояние, но с него от по-голяма възраст,не съм пробвала на малко челце.  За пюретата ще си караме на Хипп, супер разнообразие от зеленчуци и меса.

# 545
julieta_sv, може ли да ми кажеш къде ги сменят празните опаковки от кърпичките? Аз от началото само тях ползвам, колко пакета вече хвърлих....не знаех, че ги сменят.
Иначе уреда на Нувита изглежда добре, защото и размразява. Ще помисля още дали да купувам, че май наистина ще се ползва месец-два. После като въведа месото, няма как да намирам агнешко, заешко и тн и ще купувам готови.
Преди малко гледах семинар за коликите защото при нас се усилиха, а бяха спрели. Казаха, че чайовете с копър и анасон запичат, било като симетикона. Явно е от това, понеже тия дни пие по 100мл някъде чай. Слагам и лефакс чат пат.
Май ще си купя един пробиотик и само на него ще останем. То ми писна всяко нещо, което взема го запича или НЕ намалява коликите. Аман..

ПС:като ви чета с козметиката, мен ще ме линчувате като кажа, че с нищо почти не го мажа Grinning единствено след баня, която е през ден, мажа с кремче на Хип.
И бепантен против подсичане. Това ни е цялата козметика.
А за къпането не меря хич температура, от самото начало карам по усет, потапям го във ваната и мия. Реве ако е гладен само

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 15:16 от Yan25

# 546
Yan и аз така като теб мажа 😁 Иначе пробвай Биогая. Аз спрях Лефакса и оставих само Биогаята.
 Витамини може да се пият останалите от бпеменоста ако има. Иначе може да се продължи с фолиевата киселина (чела съм че спира косопада и т. н.) и витамин Д два пъти х4 капки седмично. По време на бремеността го следях нивото. Сега просто си пия два пъти х4

# 547
Да, това е сайта.  Аз още не съм връщала, но като получавам кърпички нямам такса за куриера. Предполагам и като връщам опаковките ще е така. Ще питам преди това.

https://moe-bebe.com/portfolio-items/да-опазим-природата-заедно-за-едно-по-щ/

julieta_sv, може ли да ми кажеш къде ги сменят празните опаковки от кърпичките? Аз от началото само тях ползвам, колко пакета вече хвърлих....не знаех, че ги сменят.
Иначе уреда на Нувита изглежда добре, защото и размразява. Ще помисля още дали да купувам, че май наистина ще се ползва месец-два. После като въведа месото, няма как да намирам агнешко, заешко и тн и ще купувам готови.
Преди малко гледах семинар за коликите защото при нас се усилиха, а бяха спрели. Казаха, че чайовете с копър и анасон запичат, било като симетикона. Явно е от това, понеже тия дни пие по 100мл някъде чай. Слагам и лефакс чат пат.
Май ще си купя един пробиотик и само на него ще останем. То ми писна всяко нещо, което взема го запича или НЕ намалява коликите. Аман..

ПС:като ви чета с козметиката, мен ще ме линчувате като кажа, че с нищо почти не го мажа Grinning единствено след баня, която е през ден, мажа с кремче на Хип.
И бепантен против подсичане. Това ни е цялата козметика.
А за къпането не меря хич температура, от самото начало карам по усет, потапям го във ваната и мия. Реве ако е гладен само

# 548
Аз сега с второто дете действам доста повече по усет за много неща. Водата за баня я проверявам с лакът. Редувам къпане в корито, къпане в мивката и само измиване на дупе. За къпането в мивката съм отнесла много забележки,но  и с баткото и сега, там е супер удобно и на тях определено им харесва(мивката в банята ни е доста продълговата и плитка и вътре точно се побира подложката за къпане със стериопорени топчета,бебето си ляга и водата тече върху него, супер).
Козметика ползвам на Бебо- шампоан за коса и тяло и олио след баня. Дупето мажа с крем на Галафарм, а мокри кърпи на Бебо, въпреки че понякога са ми по-наблизо Бочкото на баткото и взимам от тях.
Уреди за пюрета не съм ползвала и сега не мисля. В началото при захранването и първите няколко месеца ще си приготвям аз,после минаваме на готови пюрета. Повярвайте ми, разнообразието което те предлагат, не можем да го достигнем, освен ако не искаме да висим в кухнята постоянно. Нито финансово, нито като качество има някаква разлика, поне според мен.
Иначе ваксината я отложихме за другата седмица защото баткото вдигна няколко пъти температура, та ще изчакаме.

# 549
Аз в началото проверява водата с термометъра, но вече и аз карам по усет. Къпем бебка всяка вечер и много й харесва.. По това време вечер са най-силни и коликите, но докато е във ваната мълти и се смее, но извадим ли я става страшно. Истерия, крясъци.. До посиняване..
Аз използвам нещата на Мустела и съм доволна, но ни подариха един комплект на Клоран и ще го пробваме как ще е. За мокри те кърпи честно казано вече пробвахме много видове и няма проблеми с никои,а за памперсите си използваме Пуфис от началото и съм доволна (имали сме само няколко "инцидента").
За пюренцата аз още се чудя, но ако попадна на някой на по-достъпна цена може би ще взема, защото не знам колко ще се използва.

# 550
Искам да попитам ако някоя мама дава от чая на Хип с копър дали мога да давам вместо вода и дали има някакво ограничено количество за приемане , защото педиатърката ми каза да давам по 2-3 лъжички не можело вместо вода

Аз съм взела чай от копър против колики на Ganchev,този ми предложиха,сутрин правя 200 мл в лишенце и през деня ги разделям в храненията, на АМ е,от 3 седмици така го давам чая и спрях напълно капките за колики...

# 551
MDarinova честно казано ако нямаше да ми го даде приятелка уреда на Авент-не бих го купила. Буквално един месец се използва. Просто е по - лесно.... Иначе и в малка тенджерка да се варят. А стигне ли се до 125гр (а това става бързо) направо готови. Някой готвят сами заек, пуйка, пиле домашни, но за мен е нож с две остриета-не го знаеш това домашно животинче дали не е било болно примерно. Имам приятелка, която и рибата правеше, та веднъж една костица й изкара акъла. Та ако не е изгодно, не си струва според мен толкова пари.

# 552
Ох, аз май се повреди нещо. Не мога да спя. Тая нощ спах от 12 до 4ч и край. Не става и ме става.. Въртя се като пумпал и се изнервям. По принцип ми е много уморено и по цял ден се прозяеам и нямам енергия. Направо не знам какво става Tired Face малкия спи, аз не..

# 553
И аз като теб, само че от 2 до 6 ч. Сега не мога да гледам, но иначе си вися до 2 ч.

# 554
Номер едно се будеше до към 2,5г поне 2-3 пъти на нощ. Когато тя започна най-накрая да спи, аз месеци наред не можех да спя по цяла нощ, понеже така бях свикнала да ставам.

Аз съм будна днес от 4, но не по свое желание 😅

Общи условия

Активация на акаунт