Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 916
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Панадол над 38 по принцип по 2мл.Може на 8 часа.
 Аз дадох на 37.5 защото исках да спя спокойно през ноща.

# 526
Аз също дадох 2мл панадол на 37.5 от страх да не вдигне повече, а знам, че така организма се бори, но ...

# 527
Здравейте, момичета! Аз съм нова, много се радвам да съм в групичката. Желая да са ни здрави и щастливи дечицата! Моята бебка се роди на 07.01. Родих нормално, без проблеми, само бебка беше мъничка - 2,400 кг, защото в деветия месец изобщо не искаше да расте. Сега си наваксва и вече е 4,400. Първите два месеца минаха в рев от колики. Имам и по-голяма госпожица, с нея не разбрах що е това, но малката ми разказва играта. През последните няколко дни коликите сякаш позатихнаха, но не смея да се похваля още. Иначе й давах пробиотик, няколко вида капки и честно казано от нищо не видях особен ефект. Сега ми свършиха и от няколко дни не давам нищо, може да се окаже, че даже е по-добре. Изцяло на АМ е, сменихме няколко марки, докато намерим това, от което не се запича.
Имаме голям проблем с къпането. Направо изпада в истерия всеки път, като дойде време за баня. Само да започна да я събличам и се разревава, после от водата се стига до посиняване и захласване от плач. Не знам защо толкова много се страхува. Мисля, че водата е добре като температура, банята ни е много топла, в стаята е около 24 градуса. Редуваме къпане в коритото с къпане под течаша вода на чешмата, за по-бързо. Но за нея няма особена разлика, тя си плаче още от момента на събличането до края на обличането, накрая се успокоява с много гушкане. За масаж след баня и дума не може да става. Не знам какво да направя. Моля ви да споделите, ако някой има такъв проблем.

# 528
И с първото бебе и сега - все посиняват от рев при баня. С първото бебе ми лаза навремето една приятелка с три деца, да повия стегнато в кърпа като за сън и така да потопя във водатаи винаги да държа топла кърпа на гърдите. Не отвивай бебето веднага, а го подръж увито, да свикне.
С дъщеря ми действаше, сега с малкия не особено.
Опитай, ако искаш, може при вас да има ефект.
За такъв тип повиване говоря, да не може да си вади ръцете. Да е стегнато, не хлабаво. Разбира се с мярка. Така уж като им е тясно и с топлата вода, им давало сигурност и им напомняло за корема на майката. Може да пуснеш и бял шум докато къпете.

# 529
  • Седмото небе
Аз също имах големи притеснения за къпането. Но учудващо и за двама ни, тя винаги е много спокойна. И въпреки това гледаме да се случва всичко по най-бързия начин. Независимо дали аз я държа, а ММ полива или обратно. В една кана разтваряме от олиото и за душ, и така я поливаме. Заради много сухата кожа мием даже и миниатюрната косичка с него, отразява се добре на скалпа и. Не смеем да я оставяме на подложката да си полягва, стои си така неразопакована.
След къпане редуваме мазане с обогатен мазничък лосион и на следващото мажем с олио. Засега държим сухотата под контрол.
Скрит текст:
След смяна на много наакан памперс ползваме за миене на дупето този гел, че нещо нямам вяра само на вода или кърпички за добро измиване:
Скрит текст:
Понякога ползвам и тази пудра за подсушаване, ако много бързам да я обувам:
Скрит текст:
А тези мокри кърпи не сменям за други. Големи пакети за вкъщи и малки за навън:
Скрит текст:
А за памперси, макар че пробвахме няколко вида, се спряхме твърдо на Лидълските, точно този вид, че имат две разновидности. Не са пропускали никога досега, меки, не я зачервяват. Изобщо аз поне съм много доволна! Такива само, че Р-Р 1 от 2-5 кг ползвахме още от болницата и са чудесни.
Скрит текст:

Педиатърката ни посъветва къпането да е през ден или два, а в дните без баня също да мажем с лосион.
При вас как се случва “банята”? Ползвате ли от тези “козирки”, които са за да не влиза вода в очичките и ушетата?

# 530
Редуваме къпане в корито и миене на дупе на чешмата през ден.
 Козирки не ползвам-струват ми се безумни.Измивно олио на Биодерма и също такъв лосион. За дупето Судокрем. Памперси-Памперс.

# 531
Това с температурата,с риск да бъда нападната,ще кажа ,че вашето успокоение пречи на детето да развие имунитет! В крайна сметка за какво е ваксината,нали трябва сам да се пребори с нея. Понижаващи температурата медикаменти даваме кагато стане 38.5 . Моят син никога не е вдигал толкова висока ,следователно не съм и давала. Така мисля да правя и сега. Навивам аларма и ставам постоянно да меря и да следя състоянието. Да,тежичко е ама предпочитам така,разбира се всеки сам преценя за себе си и детето си.
Къпем всяка вечер само с олио без сапуни и други неща.
Памперси и кърпички само на Памперс и нищо друго.

# 532
След ваксината, нямаше температура. Къпем всяка вечер. Първо надвесвам над коритото и като новородено мия дупето и главата, таткото полива. После слагаме да легне на нещо като мрежичка. Имахме кожни проблеми и се стараем да не го оставяме легнал във водата само под течаща. Къпем с биодерма, мажем с мустела, памперсите са памперс. Кърпичките също, даже днес таткото поръча от емаг имат промоция.

# 533
Аз обмислям да взема уред за бебешки пюрета. Знам, че в тенджера е почти същото, но в уреда все пак би трябвало да сложиш зеленчуците и то да ги вари, миксира и да стане готово пюре. Поне така си го обяснявам. Някой има ли представа?
Че влезнах в емаг и викам тия нормални ли са, по 500лв такива уреди, на промоция може и за 200лв да вземеш, то без пари Joy Та явно трябва нещо специално да правят, иначе тия космически цени....
В Али експрес има по 80лв, вероятно от там ще взема. Вие ще купувате ли такъв уред? Знам, че е рано за захранване, но от Алито докато дойде тъкмо ще е време Grinning

# 534
Искам да попитам ако някоя мама дава от чая на Хип с копър дали мога да давам вместо вода и дали има някакво ограничено количество за приемане , защото педиатърката ми каза да давам по 2-3 лъжички не можело вместо вода

# 535
На нас ни подариха уреда на Nuvita и да точно това прави. Нарязват се нещата на парчета, а той си ги задушава и пасира. Може и само едното по желание. Не мога да дам обаче мнение засега. За памерси и ние сме на Памперс,пробвах различни видове,но с тях е най-добре. За почистване ползвам вода,мицеларна вода и ленимент в зависимост от това колко е акала. Кърпички ползвам само нощем и ползвам тези на ДМ много добре почистват,Ася Демирева ги ползваше при нея и наистина останах доволна,макар че малката е подсечена почти откакто се роди и няма и няма оправия.

# 536
  • Седмото небе
Ян, аз също обмислям закупуването на уред като му дойде времето. След дълго проучване и разглеждане се спрях на един. И със сигурност ще е този:

Има за мен много добри характеристики-комбинирана програма примерно и отделното гнездо за затопляне/стерилизиране, както и разумна редовна цена от 169 лв. Имам желание аз да приготвям храната и искам да има отделен уред/съд от нашите за приготвянето и. Може и да се нарязват/смилат грубо нещата, не само да се пюрира гладко.

# 537
Малкият има/имаше проблем по-скоро след баня. Във водата всичко е чудесно, спокоен е, но в мига, в който го оставим на хавлията, започва истеричен рев до посиняване, направо пищи. Първите пъти се стесирах ужасно, аз или баща му го вземахме на ръце, за да го гушнем, люлеем и затоплим, въпреки че за къпане поддържаме 25-26 градуса. Постепенно започнах да не се напрягам, че реве след банята и просто го оставях да плаче, докато аз бързам да го намажа и едновременно масажирам телцето с крема за тяло. През цялото време му говоря и гледам да е силно, така се заслушва и намаля силата на плача 😅, също така шъткам и се навеждам да го целувам по челото. От няколко дни имаме прогрес и плаче или по-малко, или изобщо. Виждам, че му става все по-приятна и частта с мазането на тялото. Баща му се изнревя от рева и моето силно говорене и в началото ми казваше, поне аз да мълча, че така или иначе не ме разбира какво му говоря. 😂 Аз не съм съгласна, смятам, че усещат поне по тона на говорене и всеки път му обяснявам възможно най-нежно и мило как няма нищо страшно, няма защо да плаче, че мама бърза да го подсуши и облече, че приключваме скоро. Мисля, че вече преодоляваме истерията.
Сигурна съм, че правите най-доброто за детето си, но все пак понякога човек бърка. Проверявайте, ако е необходимо, с термометър водата. Ние имаме някакъв, който показва идеалната температура за къпане уж. Баба ми ми беше казала да внимавам с първата баня, да не е много гореща или пък хладка водата, защото ако първата баня го стресира, всеки път ще ми плаче на къпането. Не знам дали е вярно. Но има някаква логика, те са малки, но имат памет и са много сензитивни. Както и у нас, големите, така и у тях, вярвам, се запечатват стресови и неприятни усещания. А може просто да се страхува от банята без причината да се корени във вас. Опитвайте различни неща.
Относно козметиката - ползваме Биодерма, имаше на промоция един комплект с чанта, много практична между другото. Козметиката е скъпичка, но му понесе добре и сега взех литър от душ-гела и 500 мл опаковка от крема за тяло. ABC derm. Баба ми, разбира се, беше приготвила мас, пробвахме няколко пъти, но той беше от раждането с много суха кожа на краката, около стъпалата, от маста така и не се оправи и една вечер реших да си го намажа с крема, на другия ден нямаше и следа от сухотата. Кремът е приятен и богат и кожата му става много мека и приятна. Засега експерименти няма да правим. В комплекта имаше и мицеларна вода, но общо взето за него не съм я ползвала, по-скоро за себе си. 😅 Вие ползвате ли? Бяха му излезнали пъпчици по лицето, за лицето варя чай от лайка и мажем с памучно тампонче всяка вечер, отрази му се чудесно. Пелени ползваме на Памперс, Premium care . Мокри кърпи Water Wipes беше първият ни избор, но са доста скъпички, сега минахме на Бебо за дупето и едни мазни кърпички с масла от DM, които Ася Демирева ми препоръча. Тях ги ползвам, когато се е оакал доста. Обират хубаво жълтото от нааканото дупе. Water Wipes държа една опаковка в чантата на количката, за устичката, защото нямат вредни съставки. Иначе се старая да следя, за наличието на феноксиетанол в продуктите за него, още повече тези, които ще се докосват главно до лицето му и в частност устата и ръчичките, защото те се лапат. А доста мокри кърпички съдържат тази съставка.
Ние още не сме минали ваксините и нямам "опит" с температура, но до 38 може би не бих "пипала", добре е организмът да се опита да се пребори  сам. Иначе съм се заредила с Панадол и Kool patch. Как мерите температурата? По-точно къде? Подмишница, дупе? С какъв термометър. Аз имам електронен на Авент, но някак имам повече доверие на живачните, проблемът е, че ме е страх да го ползвам с детето. Страх ме е от счупване.
А иначе малкият сякаш редува дните. Онзи ден беше подивял, вчера беше мирен и повече спа, днес отново е подивял и е супер активен, рита с крака, размахва ръце, върти глава на всички посоки,  когато го гушна само си "тряска" главата в рамото ми, страх ме е да не си убие нослето или вратлето и го придържам здравичко. Тъкмо ми бяха поотминали вазоспазмите, но отвчера вечер, когато започна активността му, ми хапе и стиска зърната зверски... Не знам на какво се дължи това поведение и защо един ден е така, друг ден-иначе.. Спи неспокойно. Гледам хубаво да го погушкам и чак тогава оставям в леглото, иначе ако го оставя веднага, когато задреме, се буди. Сега спи и пак постоянно мърда, сякаш нещо го мъчи. 🥲 Вече не знам какво да мисля. Постоянно се филмирам, че нещо му има. Как е при вас положението? Нервни бебчета? От няколко дни се опитва да прави пауза от около 4 часа нощем, а аз съм зверски уморена и също спя 😔, а си бях казала, че ще ставам да цедя, защото паузата ми се струва голяма. Има ли между вас кърмени бебета, които вече да се опитват да правят пауза? Тази вечер съвсем нежно се опитах да го накарам в просъница да хапне, но не пожела и го оставих. Събуди се след 4 часа...

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 13:12 от katerina__

# 538
Къпя в бебешка кофа за къпане или във вана с приставка за новородени. Кофата се харесва повече. Не къпя всеки ден.
Все още не мия тялото с нищо.

След къпане не мажа почти, понякога с олиото на Веледа. При масаж мажа също с него. Имам и лосион на СебаМед. Засега си стои.
Памперси на Лидъл.
Почиствам с топла вода (държа в малък термос на повивалника) и квадратни пресовани памучни тампони. Рядко с кърпичките на ДМ.
За подсичане се кълна в крема с цинк на Веледа. Винаги ни е помагал. Превантивно мажа веднъж на ден с Бепантен.

Над повивалника имам затопляща лампа, която пускам при преобличане. Бебето много я харесва и зяпа постоянно. Когато много реве о не знам какво да го правя, слагам под лампата и махам памперса 😂

Термометър имам електронен за чело и ухо, както и ректален с мек връх. При температура, бих дала свещичка парацетамол над 38*.

За захранването, ще захраня и второто дете по ЗВБ на навършени 6 месеца. 🙂 Мина много добре с номер 1 и мисля да повторя.

# 539
Катерина, имам промо код за  waterwipes - 20 или 25% от сайта на вносителя им Макаве. Не заменям тези кърпички с никакви други с подсичащи съставки. Пиши ми на лични ако се интересуваш.  Дано е валиден. Аз си купих 8 пакета за доста добри пари. И пази опаковките,  приемат ги и на 5 празни ти дават нов пълен пакет.
За душа ползвахме А дерма,  от вчера сме на Биодерма. Добри са. Памперси само на Памперс,  за подсичане ползвам Бепантен.
Wednesday, може ли линк да видя лампата?

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 15:38 от julieta_sv

Общи условия

Активация на акаунт