Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 918
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Моето секцио беше на 23.12, цикъл още нямам, не кърмя. Като бях на контролен преглед на 02.02., аг каза, че до около месец би трябвало да ми дойде, но не.

# 511
Забравих да кажа, шоколад ям, ягоди ям, кисело зеле ям и кола пия понякога, по 1 слабо кафе сутрин. Марулите както разбрахте избягвам, леща, боб и грах също защото разбрах че след тях не и е добре, плачеше сякаш от колики. Писала съм какво ми каза педиатъра в болницата, да си следя детето, кое как и се отразява и по това да преценя кое да не ям, иначе нищо не е забранено каза той. Ядох и сладки и вафли с фъстъци, без да се усетя 😁

# 512
ние сутринта бяхме на преглед и ваксина - 1020 гр е качила и 3 см ,само на кърма сме, ака през  ден през  два, за сега отложихме гастрото, сложихме и ваксината през устата- не че не я изплю.... та сега я наблюдавам как ще е

за след секциото- не съм имсла цикъл, нямам и течение.Моя дискомфорт е корема , не спада и това е - все едно съм в 5 месец бременна, четох за диастазата, но ме е страх да правя упражнения все още ...

# 513
Моята лекарка каза,  че лохиите след секциото могат да продължат 60 дни. При мен бяха почти 60. Cvetno, ти си сигурна, че си минала цикъл ли? При мен само лохии.
За храната и кърменето: ям си всичко аз БЕЗ бобови - много й влияят. Бях яла грах без да се усетя - ами измъчи се детето. Знам за мнението на Ася Демирева,  но при нас на практика е друго.
И сладкото трябва да намаля, че веднага пъпчасва в лицето,  но как ми се яде сладко......Това май е от липсата на сън.

# 514
Есито, Лактил пия за кърмата. На опаковката е написано 2 по 1, аз първите дни пиех 3 по 1, билкови са и не вярвам да мога да навредя , а и веднага усетих ефекта. От чая също по 3 на ден пия. Много обичам чай, но този на Хип въобще не ми харесва, заради кимиона в него и го пия студен.
И рева на малкия малко се поуспокои, може и гладен да е бил Cry  Отдавам го и на това, че няколко дни времето е лошо и не излизаме съответно и аз съм по-спокойна като мога да свърша домакинската работа.
Надявам се и бебчетата ни да растат и да мине този 4 триместър, за да се адаптират към средата и ние към майчинството.

# 515
  • София
Здравейте мами, и аз чета повече от колкото пиша тук, но сега намерих време Simple Smile
И при нас тези дни госпожицата е доста кисела, след ядене започва да мрънка, което ми е малко странно понеже би трябвало като хапне и да се успокои, но тези дни не е така, доста си и попръцкваме- случва ли се на някоя др мама това специално веднага след ядене да започва да плаче и да мрънка, може би понеже се пълни пак коремчето и създава дискомфорт, така си го обяснявам аз. Даваме за колики колийф и газ бимби, но май без особен ефект.
Иначе аз родих на 20.01. нормално, не кърмя и вече имах цикъл (беше си доста по-обилен от преди това) и овулация, даже и първия секс правихме Grinning (вярно си е както казват, че първия път след раждане си е почти като баш първия път хахха).
За ваксините -и ние сме на преглед следващата седмица и би трябвало да ни боцкат и се надявам вс да е наред Simple Smile
А и да питам тези, които са само на АМ - по колко мл хапват вашите мъници и на колко часа горе долу

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 17:36 от Mammchy

# 516
Моя е изцяло на АМ и яде 5х140мл. Но вечерта добавям малко от себе си и яде 150мл,за да се засити повече преди сън Grinning
И той почна след ядене да мрънка, но му намерих цаката. Веднага давам глътка чай или вода и той осъзнава, че мляко няма да има повече Grinning или почвам веднага да го нося из стаята и се успокоява. Иначе и той пръцка след ядене, това е нормално, защото течността изкарва газовете.

# 517
150мл не трябва ли 5ти месец чак? Аз така знам още от каката.
 120мл давам на ядене. 6 пъти яде на денонощие.

# 518
Зависи колко яденета има. 5 по 140 или 6 по 120 е почти еднакво. Просто прави пауза от 4 часа.

# 519
  • East Coast
Аз бях с термин февруари
 Родих на 27ми януари. Пиша във февруарчетата, но следя и ще пиша и тук 😊

Даниел е на 7сед. На АМ. Изяжда по 800-900мл! 🤦‍♀️ 7 пъти по 130. Някой път и доста по малко, обаче това не е ли много. Снощи не му стигна 125, търсише още..

# 520
Според мен си е множко. До не вземе да му се разшири стомахчето на фъстъчето.
И моят откакто стана на 2 месеца хапва по 130мл, но храненията са 6. Следващия вторник ще стане на 3 месеца и напоследък на някои от храненията дори му остава.

Аз бях с термин февруари
 Родих на 27ми януари. Пиша във февруарчетата, но следя и ще пиша и тук 😊

Даниел е на 7сед. На АМ. Изяжда по 800-900мл! 🤦‍♀️ 7 пъти по 130. Някой път и доста по малко, обаче това не е ли много. Снощи не му стигна 125, търсите още

# 521
То това е идеята-да не се разширят стомахчетата.
 И при малката на някой хранения остават по 20 - 30 мл

# 522
тези които вече минахте ваксините- на каква температура давахте панадол и по колко пъти - бебето от 36,6 е с 37,2 и се чудя да давам ли още, пинеже на обяд дадох превантивно, но сега ме е страх да не вдигне още 🤷🏼♀ моля за мнения / съвет

# 523
А за кърмените бебета как да се разбере това за стомахчетата? Моето нали си повръща постоянно и не знам дали не е от преяждане. Но в същото време яде не повече от 10 минути. Какъв лимит на време да й дам, за да не става евентуално такова преяждане,  ако въобще има такова? Ще се радвам ако можете да ме посъветвате.
Bubka, ваксини още не сме имали.  На баткото давам панадол/нурофен след 38°. Само да вметна,  че бебетата понякога имат 37° през деня,  без ваксини и други поводи. После отново се връща на 36 и нещо.

# 524
Жулиета, ако връща, е заради незрялост на пръстеновидният мускул, който затваря стомаха. С времето отшумява. Не го ограничавай.

Аз давам срещу температура над 38*С. Нашата педиатърка казва дори до 38.5* да не давам нищо, но мен над 38* ме хващат нервите и давам. По принцип е хубаво лека Т да не се сваля. Това е реакцията на организма да се пребори. Така оздравителният процес всъщност в по-бърз.

Общи условия

Активация на акаунт