Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 676
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Видеото ми беше супер полезно,ама аз каквато съм паника,сега хептен се ошашках.Да не говорим че жал ме хвана за другото бебе😔Моята нито се обръща,вдига главата за малко ама реве като магаре.
Аз да ви питам вашите бебчета имат ли крусти!Ние имаме,но са само отпред над челото около фонтанелата .Мазах с крем на мустела,който мирише отвратително два пъти само и ревах с четчица ,но не видях особен ефект.Някой дали знае има ли проблем да реша точно върху фонтанелката,че нещо ме беше много шубе,пък и бързо се зачерви чястото.

# 646
И аз благодаря за видеото. Моето бебе също не се обръща, нито си държи главата толкова високо, като това на видеото. Когато е по корем обикновено плаче, само ако е в настроение вдига главата. На мен ми е второ дете, първото също не можеше тези неща на два месеца. Обърна се сама на навършени 4 месеца и според нашата педиатърка това е нормално. Хайде да не се шашкаме, мами, добре са ни децата.
Моето също има крусти. Вечер преди баня мажа главичката с олио за тяло и след десетина минути сресвам с гребенче и къпя. Вече падна повечето. Има малко на фонтанелата, ама мисля, че като се реше лекичко, не е проблем.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 13:26 от Iveli

# 647
Крустите на каката "излекувах" с крема на Мустела. Мажех, помня, че се стоеше няколко часа и тогава се измиваше. А нейните бяха много, чак като стана на 3 открих крема на Мустила и той ни спаси. Нищо друго не помогна, а не е като да не съм пробвала всичко.
 За клипчето.. И на мен ми се сви сърцето за второто бебче... И моята голямата щерка взе към края на 4ти месец да се обръща. Взе да лази на годинката, а проходи на година и 2 месеца. Всяко мъниче е различно.

От няколко дни забелязвам как си лапа целия юмрук и се дави и повръща

# 648
Видеото ми беше супер полезно,ама аз каквато съм паника,сега хептен се ошашках.Да не говорим че жал ме хвана за другото бебе😔Моята нито се обръща,вдига главата за малко ама реве като магаре.
Аз да ви питам вашите бебчета имат ли крусти!Ние имаме,но са само отпред над челото около фонтанелата .Мазах с крем на мустела,който мирише отвратително два пъти само и ревах с четчица ,но не видях особен ефект.Някой дали знае има ли проблем да реша точно върху фонтанелката,че нещо ме беше много шубе,пък и бързо се зачерви чястото.
И моя господин има. Реша го смело всеки ден и падат по малко с олиото на Бочко. На 2 месеца и 1 седмица е и от 1 месец си държи главата стабилно изправена, по корем също я вдига от тогава (и то доста високо), също така като е по корем се вдига като на лицеви опори. Когато е по корем на коленца си слагам ръцете на стъпалата му и той се придвижва леко напред. Това му харесва, смее се като го прави. Гука от 2 седмици вече. Като го питаме нещо с баща му с по-изразена интонация на въпрос, отговаря с гукане (казва продължително "а", "е", "о", също и "йейоо"). Права му масаж след сутришния тоалет и също вечер след баня. Много е важно да се масажират стъпалата и пръстите на ръцете. Така се ориентират по-бързо. Като му говорим нещо го изчакваме да даде някаква индикация за отговор (поглед, физиономия, звук). Също и ми е казвал лекар, че на децата, на които им е давано време за отговор проговарят по-бързо.

# 649
След вчерашната ваксина, днес Божидара е с температура. Още от както стана сутринта, имаше 37.6, после 38, после свали до 37.1.  Давах Панадол,но тя почти целия го изплю. Сега пак я усещам,че е топла. Много ми е странно това, тъй като батко и никога не е вдигал Т след ваксина и се чудя до кога ще продължи. Май до 72 часа казват. Иначе е весела, само дето не е спала много.

# 650
И нашият мъник имаше крусти. Също мазах с крема на мустела, но повече му помогна олио и ресане. Останаха само на фонтанелата, там не ги закачам. Главичката си я държи, но се изморява. И се обръща, но само от корем към гръб

# 651
След вчерашната ваксина, днес Божидара е с температура. Още от както стана сутринта, имаше 37.6, после 38, после свали до 37.1.  Давах Панадол,но тя почти целия го изплю. Сега пак я усещам,че е топла. Много ми е странно това, тъй като батко и никога не е вдигал Т след ваксина и се чудя до кога ще продължи. Май до 72 часа казват. Иначе е весела, само дето не е спала много.

при нас вдигна на вечерта слвд всксината и продължи до другия ден до следобед  и при нас не спа същото до 38 после 37,1 после пак 38 и после 36,6 и спрях да меря

# 652
Момичета, срам, не срам, ще ви разкажа какво ми се случи. Отидох по малка нужда забърсах се и на салфетката, парче слуз...желе, незнам как да го опиша, колкото бонбон прозрачно желе. Родих секцио, кърмя, имах вече един цикъл, чакам втория тези дни, какво може да е това, на някой случвало ли му се е. Не искам да притеснявам моята АГ, защото наскоро роди. Но ако се повтори определено ще отида при друг лекар на преглед. Някой да има представа какво е това 🙁

# 653
При мен беше така.. Мина един цикъл и ми течеше такова леко жълтеникаво като желе. Вчера бях на Аг, каза че е нормално първите месеци.. Може и 5 месеца да тече така от време на време. Смятам, че всичко е ок. Ако се притеснаваш отшди да те погледнат.

# 654
Благодаря ти, за бързия отговор.Ти нормално ли роди? Дали има някакво значение.
При мен беше така.. Мина един цикъл и ми течеше такова леко жълтеникаво като желе. Вчера бях на Аг, каза че е нормално първите месеци.. Може и 5 месеца да тече така от време на време. Смятам, че всичко е ок. Ако се притеснаваш отшди да те погледнат.

# 655
Секцио съм. Но при първото не бях така. Тече ми 10 дена и след това си спря, нямаше такива неща. А сега кафяво, жълто... Като желе, течно. Доктора се посмя, че и аз бях бая притеснена, като теб.

# 656
  • Седмото небе
Аз пък още нямам цикъл... Не че и ми липсва де. Тъкмо хубаво съм си свикнала без такива болки и занимавки всеки месец. Но по следващата седмица вече мисля да ида на преглед, че ще станат почти 3 месеца от раждането, а док ме беше посъветвал да е максимум някъде около този период.
А пък бебка... Трети ден вече денем дремва 3-4 пъти по около половин-един час и това е, никакъв стабилен дневен сън. Иска само да се занимаваме с нея, не ни изпуска от поглед. Иначе нощем се буди само веднъж към 03:30, сменяме памперс , хапва набързо и заспиваме. После даже спи най-дълго около 5 часа. Надявам се вече със стоплянето и възобновяването на разходките нещата да се нормализират.

# 657
Днес цял ден след като яде почва да рита, гука, бърка си в устата и повръща. Сигурно към 10 пъти така. Ем пие Ар мляко 😟

# 658
цяла нощ си бърка с юмруци в устата и ги смуче и се чува като мляскане. Супер нервна изглежда спи 5 секунди и се стряска и и пак приспиване от начало ... като решим да я оставим будна пък пищи ако е легнала иска да я носим и то изправена 🙆🏼♀🤦🏼♀

# 659
Същата е. Тъкмо вчера заспа в 23 и стана в 6 и бях обнадеждена 😁 днес спи по 15 мин между яденето.... Само мласка тея юмруци. По календара за скокове в растежа дават за вчера... Май наистина познават 🤨😁

Общи условия

Активация на акаунт