Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 679
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Ами нашата лекарка така ги поставя и да има 5кг. детето, поне за тези които са за 2рия месец. Извинете за глупавия въпрос, но това термометър с мек накрайник ли е...? Мога ли да измеря температурата на бебка с него в дупето и ако да с какво да го намажа преди да го сложа.
Наистина ли се поставят ваксините от датата на термина. Ние вече имаме час за четвъртък, а е роден в 37+4 д.

# 631
на моята бебка и сложиха всксина на 16ти  не спрямо термина- даже не е ставало въпрос за това.
Вече се отказах да я слагам на една страна - веднага се наглася на гръб . Сега я въртя понеже краката един път сочат на едната посока на слвдващия на другата и така главата е един път на ляво а др на дясно .

Сега се прибираме от пвдиатър ,заради едно топче на главичката бяхме , нонпитах и за стряскането нон стоп, мятането на главата и т. н. каза че почти всички са така ,   каза да не забравяме витамин Д и че дори рахит да имат бебетата не било опасно като едно време и да не се притеснявам нон стоп за глупости
А да ви питам  - има ли някое бебе което не ака и постоянно пръцка и се стряска от пръцкането си и даже плаче ?!... нашата по цял ден пръцка и е мн дискомфортно  видимо а като и направя клизма  заспива  веднага ....

# 632
За първи път чувам да се слагат ваксини така. След като детето е родено 9 месец всичко е ок и не се пресмята. За килограмите също за първи път чувам. Може би всеки педиатър различно процедира.
  Supermama, забелязах две вечери, че като след храненето в 9 си играе, т. е.  ритка, смее се и заспива към 12,тогава се буди чак в 6-7. А тя ми заспива към 10 повечето пъти и в 2 вече е осверипяла за ядене. И моята пръцка много, почти постоянно.

# 633
И аз за първи път чувам това за слагането на ваксините. Ние така или иначе ги отложихме заради сополките и педиатърката каза да отидем чак в началото на април.
 Supermama, абсолютно по същия начин бяхме снощи. От 9 започна приспиването и благополучно затвори очи към 1 ! После обаче си спа до 6.
И моята пръцка, особено вечер. Като заспива, се стряска от пръцкането и плаче. Ака сравнително редовно, по веднъж на ден, но си пръцка.

# 634
Ами нашата лекарка така ги поставя и да има 5кг. детето, поне за тези които са за 2рия месец. Извинете за глупавия въпрос, но това термометър с мек накрайник ли е...? Мога ли да измеря температурата на бебка с него в дупето и ако да с какво да го намажа преди да го сложа.
Наистина ли се поставят ваксините от датата на термина. Ние вече имаме час за четвъртък, а е роден в 37+4 д.

Да, това е мек накрайник. Нали бялата част е мека и се огъва? Аз го мажа с крем за подсичане и тогава го поставям. Не забравяй да махнеш  0.5 от стойността, която изпише. Това си остава най-точния начин за измерване на температура при новородени.

# 635
Мами, я да си сверя часовника с вас. Колко дневни спанета имат вашите и с каква продължителност?
И държат ли си а самия врат изправен? Моя като го гушна или е в шезлонга постоянно е с брадичка надолу. В смисъл държи си главата наведена напред, а не с напълно изправен врат. Дали е нормално?

# 636
Ние сега се върнахме от ЛЛ, биха и ваксина,ще се надяваме да не вдигне Т. Иначе е станала 6.100 и 61см.
Относно спането, стигнах до извода,че трябва между всички хранения да си поспива,иначе става много кисела. Значи 4 или 5 пъти на ден спи, но всеки ден продължителността е различна.
А пък вратлето си го държи доста добре вече, даже почти не и придържаме главата. Но тя учудващо за мен, се опитваше да си държи главата още на един месец. Сега като я слагам по корем много хубаво седи и върти главата да се оглежда.

# 637
Да, и моя си я държи стабилно, и се върти навсякъде, просто му е удобно явно с брадата забита напред. Иначе е стабилен, не си обяснявам защо стои така, сякаш ще прави двойна гуша...

# 638
След всяко ядене спи.. Понякога по 20мин дремва.... Понякога повече.
 За вратлето... Не си го държи сама. Иначе като лежи си върти главичката наляво и надясно за да ни следи.

# 639
Някой ползва ли антирефлуксното на Хипп?

# 640
Някой ползва ли антирефлуксното на Хипп?

Да, ние го почнахме от няколко дни, че повръщането се засили, вместо да намалява.

# 641
И аз го ползвам. Спря отдавна да връща, но вкуса й харесва и само него изяжда. Та преди ги редувах-една хранене с Ар, едно с обикновен Хип. Сига ги смесвам и намалям количеството Ар за да го откажем

# 642
Тук има тестове за нивото на развитие.
https://m.youtube.com/watch?v=_0cErYu3A8Q

# 643
Ала Бала, много полезно видео. Благодаря, че го сподели.
 Ноо... Такива като мен много се шашкат, като видят, че тяхното бебе още не се обръща. Сега веднага звъннах на леля ми, тя е детски рехабилитатор и  ми обясни, че до четвъртия месец се случва това. Да я слагам по корем от време на време, но да не й давам зор един вид. Крачетата на жабче да правя, да разтягам ръцете и крачетата за да се отпуска мускулатурата. Имаше пациентче, но тези дни ще звънна да разпитам повече за тези неща и споделя.

# 644
Абсолютно не е едно и също къпането на бебе и на възрастен човек. То нито се поти,нито пипа нещо, нито пък готви,че да се мирише на маджа😆 Но както е казала Wednesday, различни хора,различни мнения.
Напротив потят се. Поне моя мъник като реве чак се изпотява, гърба и главичката му стават вир вода.

Общи условия

Активация на акаунт