Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 685
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Катерина, и моето момче ги прави същите неща. Не намирам, че му има нещо. Ръката му все е между нас при кърмене, стряска се от шум, ръкомаха на сън, движи се много.

Дъщеря ми беше същата, порастна здраво и умно дете. Не съм търсила причина, хем с критично око гледам, заради професията ми.
Смятам, че са просто по-неспокойни, по-активни деца. Дано съм права 🙂
Ще ми е интересно да споделиш, като мине прегледът.

# 571
Катерина , вчера мернах някъде по книжките от родилното, че мускулният тонус започва да се отпуска в третия месец. Затова се правят масажи,който може предвид коликите .Нашите бебчета още не са навършили 3 месеца и е нормално да ритат като войници даже отпуснатата мускулатура би била тревожна. Разбира се пак казвам консултацията винаги е по- добре от гадаенето. Ще ти пратя на лични някои лекари ,които знам от една приятелка,но и самата тя каза че е много трудно с тези лекари и не е особено доволна.Така че ти пускам само имена с уговорката, че не са проверени.Според мен и един добър педиатър може да ти каже дали има проблем и дали се нуждаете от невролог.Проф.Слънчева от майчин дом преглежда на частно , в Интернет излиза.Тя е неонатолог,  но и педиатър.Просто е много известна иначе нямам впечатления. Ох при нас уж бяха минали коликите и снощи хайде пак от 4 сутринта будуваме,четох ви по нощите ма и сили да пиша нямам. Днес го мятам в раницата и ще наваксва ще не ще.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 11:06 от NadyaDzh

# 572
Здравейте мамчета. Имам тук една чуденка, малко се и притеснявам - вашите бебоци плачат ли вече със сълзи?
Беба е вече на 2 месеца и половина, от известно време и се насълзяват очите, влажни са, но сълзи не потичат. Доколкото съм запозната до сега вече трябваше да текат (колкото и да не ми се иска да го виждам). Да не би да има моята госпожица запушени слъзни каналчета? С баткото не помня как беше 🤷🏻♀🤷🏻♀

# 573
Моят бебчо е по същия начин.  Насълзяват се, но не текат сълзи. При педиатърката питам за ако, хълцане и кихане, но това все забравям.

# 574
Ако това ви успокоява, моят също реве без сълзи, но когато яде му текат сълзички и от двете очи. Не знам какво е това чудо, но явно не са запушени каналите. Така че спокойно, явно си е нормално.
Иначе го бъзикам, че е крокодил - те нали пускат сълзи като ядат и храносмилат Grinning

# 575
Не мисля,че е проблем това със сълзите. Моята бебка е пускала няколко пъти сълзичка,а на мен пък ми се струваше рано,тъй като на баткото му тръгнаха към 5-6 месеца. Тъй като той е имал запушено каналче знам как изглежда- окото започва да отделя секрет(като гурели или течен в ъгълчето) и може да се подуе.

# 576
И на моята бебка очичките й се насълзяват, но сълзичка е потичала само веднъж досега. Не мисля, че има повод за притеснение. Сигурно е въпрос на време да започнат да плачат с крокодилски сълзи и да ни късат сърцата. Grinning

# 577
Текат му сълзи и то доста често. Ама и той си е станал един мунчо, само чака да го гушкам. Ако нещо не му отърва и се започва рев, сълзи от най-малкото.

# 578
Днеска цял ден рев и пръцкане 😂😂
 От скоро текат сълзи като плаче.
На втората седмица май имаше запушени канали защото взе да тече секрет и да залепя... И ест беше събота. Една приятелка ми каза на ден по 3,4 пъти за по някалко минути с чисто кутре да масажирам кладенчето на очето с лек натиск. Точна за един ден и нямаше нищо. След това доктора потвърди метода.

# 579
Редуваме къпане в корито и миене на дупе на чешмата през ден.
 Козирки не ползвам-струват ми се безумни.Измивно олио на Биодерма и също такъв лосион. За дупето Судокрем. Памперси-Памперс.

Поне 2, 3 пъти на ден мия дупето на чешмата и задължително къпане всяка вечер.Не мога да си представя да не си изкъпя детето, все едно да не изкъпя себе си преди лягане.

# 580
Не е и нужно да си представяте 🙂 Колкото майки, толкова начини за гледане на дете. И всеки си мисли, че неговият начин е най-добрият.

# 581
Редуваме къпане в корито и миене на дупе на чешмата през ден.
 Козирки не ползвам-струват ми се безумни.Измивно олио на Биодерма и също такъв лосион. За дупето Судокрем. Памперси-Памперс.

Поне 2, 3 пъти на ден мия дупето на чешмата и задължително къпане всяка вечер.Не мога да си представя да не си изкъпя детето, все едно да не изкъпя себе си преди лягане.

Помещението, в което е чешмата, отоплява ли се?

# 582
Е не е същото като да не изкъпем себе си. Бебето лежи по цял ден и никъде не ходи, нито пипа и се цапа.

# 583
Абсолютно не е едно и също къпането на бебе и на възрастен човек. То нито се поти,нито пипа нещо, нито пък готви,че да се мирише на маджа😆 Но както е казала Wednesday, различни хора,различни мнения.

# 584
Ugabuga, забавна сте доста 😁

Общи условия

Активация на акаунт