Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 606
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Василиса, благодаря ти отново за добрите съвети и препоръки, но ние днес стигнахме до детски спешен кабинет и гастро, по препоръка на личната. Изцедих и дадох с шишето изяде 50мл. и пак същото каквото на гърдите. На прегледа с ехограф всичко и е наред, кръв пуснахме добре е, трябваше и изпражнения, но днес не правеха микробиология. Та аз бях на ръба, само където ни шашна личната, но и кърмата ми намаля доста с цикъла, разревах се че ще спре, ревах и по пътя за доктора, абе кошмарен ден. На връщане я накърмих в колата по пътя и се наяде нормално, не направи така...незнам какво става, казаха да и давам еспумизан...сега спи, цял ден е спокойна не е плакала изобщо, чудя се като трябва в 20.00часа да яде пак какво ли ще е...взехме иначе една кутия АМ, за всеки случей, че с толкова тревоги днес и притеснения нищо чудно наистина да остана без кърма, общо взето тия дни са ми ужасно напрегнати, лошото време и никакво излизане от вкъщи си казаха думата и си го изкарах на мъжа ми. Да се стопля и да се свършва с тоя ковид, че не можем да мръднем, ебаси ужаса. Детето ми е толкова кротко, но това с яденето сега и депресиращото ми еднообразие ще ме побъркат...

чак сега виждам, моята буба няколко пъти изпада в такива състояния- докато суче  ме рита, извива се, реве, захапе малко, плюе устата цялата с мляко  тя се мята - точно ужас , но за ден два и минава, не се травмирай има си такива дни - четох за някакви стачки, може малко колики да имат в тия дни или нещо друго, но на много бебета се случва. Иначе и при нас първия път като стана се стресирах и го пратих за АМ и тя и него не искаше и сега само дето свди кутията отворена - ако някой знае Колко време са в срок от отварянето ?

# 676
Извинете какво е АБКМ ? А за срока на АМ това което взехме за всеки случай на прибиране от болницата пишеше май 2 седмици след отваряне и днес видях и го хвърлих, беше яла точно два пъти от него и днес взехме нова кутия. А аз какво да кажа като умирам за млечни, без сирене и кисело мляко не мога, ще ги огранича, но досега 2 месеца и половина се кърмим много добре, не искам да спирам че ми е толкова лесно, няма шишета, няма топлене на води, вадя циците и айде мир 😀😀😀

# 677
О ,аз от както започнах да кърмя спрях всички млечни,кафе не пия,бобови не ям,шоколада ограничих(отвреме на време ям бисквитки шоколадови),никакви цитруси,нищо кисело...общо взето ям само тестеняци😔и едни и същи неща!Педито каза че трябва диета заради силните колики и продължителната жълтеница ,която беше при нас.Сега сме на пробиотик Прокомбо бейби,заради дисбактериозата .

# 678
  • Седмото небе
АБКМ е алергия към белтъка на кравето мляко. Доста неприятно състояние е явно. Аз се запознах с него покрай четенето за бебешката суха и раздразнена кожа. Някъде май пишеше за връзка на АД (атопичен дерматит) и АБКМ, но може и да бъркам. Аз толкова се бях притеснила, че ми беше станала каша в главата.
Моята дребосъчка все още на тялото е с много суха кожа, въпреки всичкото мазане. Ушичките и също се белят и са сухи, ох... Тъкмо и светна личицето с 300 зора след бебешкото акне, сега кожата на главичката и е зверски суха, а крустите вместо да се оправят, че бяха само леко над челото в косичката, взеха да плъзват и назад. Само с олио, специалния шампоан и вчесване май няма да стане. Утре мисля да взема кремчето на Мустела. В аптеки Софармаси марката има -20 % на всичко, а онлайн с код имат и безплатна доставка. Аз не съм им голям фен, но ще пробвам все пак. В подаръчен несесер от болницата имах мостри на серията им за атопична кожа и съм приятно изненадана. Аз щото съм смела пробвах на лицето си почистващоти олио и гела, а на бебка лицето мазах с крема и балсама, въпреки неприязънта ми към течния парафин. Но факт че и те изиграха роля в подобрението със сигурност. А то беше страшно направо-първо червени ситни пъпчици, които загрубяха, кожата се обели, станаха едни груби петънца, супер суха, грапава и груба беше станала кожата на бузките особено. Но след мазането с испанския крем вечер и Мустела денем, нещата вече са под  контрол. Дано не се случва повече. Сега остава да им хвана цаката на тия крусти, та и тях да преборя Confounded

# 679
всеки ден ям по 1 кофичка кисело мляко, супер много кашкавал 👀🤷🏼♀ месо , морков, картоф, банани много, круши и ориз аааа и най - много хляб - че като няма време за нищо съм на филии - и аз ям все всно и също, но за млякото не знаех ако махна и него ще се превърна в картоф 😂😂😂

# 680
Supermama и аз ползвам крема на Мустела за крусти ама ми мирише ужасно после косичката и ,пък и резултат невиждам никакъв от 3-4 мазания вече🤔и ние имаме само по челцето и около фонтанелата и мисля да поизчакаммоще малко да порасне.Ама да не би пък да и плъзнат и назад,знам ли🤷♀
Бубка аз обожавам кисело мляко,особено с нещо сладичко или на тараторче ама сега -йок!😔

# 681
Supermama и аз ползвам крема на Мустела за крусти ама ми мирише ужасно после косичката и ,пък и резултат невиждам никакъв от 3-4 мазания вече🤔и ние имаме само по челцето и около фонтанелата и мисля да поизчакаммоще малко да порасне.Ама да не би пък да и плъзнат и назад,знам ли🤷♀
Бубка аз обожавам кисело мляко,особено с нещо сладичко или на тараторче ама сега -йок!😔
аз писах на Supermama , но да питам и теб - как разбрахте за тази непоносимост или алергия? Моята бебка е с груби бузи и постепенно тръгва и по тялото , но педиатъра не каза нищо такова, напротив  даже обясни , че  се израства и да мажа с лайка и крем за атопична кожа  на биодерма и сега вие ме  изплашихте малко

# 682
И ние ползвахме крема на мустела. Имаше на челото и там ги премахна бързо. Но спрях да го мажа и после се появиха и по главата и стана нещо страшно. Помогна ни, но само при по-леко изразените. Другите само с олио и ресане с гребенче след баня. За няколко дена всичко махнах. Само на фонтанелата останаха но там ме е страх да реша

# 683
Благодаря ви, момичета ще прочета за тази алергия, но може ли до сега да няма нищо и сега да се отключи. Иначе кожата и е супер, никога не е била суха, имаше акне мина отдавна, и ушетата бяха сухи и се лющеха и те се оправиха, мазах с лосиона за тяло. А крусти имаше малко по веждите минаха, но от 2-3 дни има почти по цялата глава, незнам с какво да мажа, ще питам вторник ако отидем за ваксините, иначе и аз четох за крема на мустела, но всичката ни козметика е юриаж.

# 684
  • Седмото небе
Писах, писах, бебето ревна, заключих си телефона, после страницата се обнови и Айде всичко замина...
Накратко сега... Крема е този-по принцип предназначен за предпазване и възстановяване на раздразване в областта на пелените

След проверка на състава му на своя глава прецених, че е по-добър вариант от предписания ни Джинджира Алба бебе, който хич не ми вдъхна доверие. Основното в подобни продукти е цинковия оксид за успокояване на раздразнението. Та след три дни мазане вечер с този крем и сутрин с емолиентите на Мустела, вече имаше значително подобрение. Малките опаковки ще ми стигнат за доста време за личицето и, а после със сигурност ще взема балсама или крема-което от двете е без течен парафин. С него се надявам успешно да заменя сегашния омазняващ крем за тяло с омега к-ни за атопична кожа. Който сам по себе си е чудесен, но опаковката без помпа не ми е много практична.

Мострите с едно несесерче са ми от подаръците от болницата за изписването. Сред тях имаше и една бебешка клизмичка Мелилакс, която също ни спаси в тежък момент. Изобщо голяма част от нещата ми влязоха в употреба и сигурно някои ще купя в пълен размер.
Редактирах се... Къде съм гледала не знам. То и в двете има петролатум като основна съставка, така че ще пропусна. И ще се оглеждам пак подходящ мазен лосион за тяло с помпа и хубав състав Sad

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 23:09 от * SUPERMAMА *

# 685
На малката много й се спи, а се дави от марсолки.Промивам,дърпам,след 10 мин същото...
А цял. Ден спа в количката навън и беше ок. Прибрахме се и се почна. Нз как ще изкараме тази нощ. 😟😟 Накрая ще я преместя в люлката полулегнала и ще спя на земята до нея.От къде тея марсоли нз

# 686
На малката много й се спи, а се дави от марсолки.Промивам,дърпам,след 10 мин същото...
А цял. Ден спа в количката навън и беше ок. Прибрахме се и се почна. Нз как ще изкараме тази нощ. 😟😟 Накрая ще я преместя в люлката полулегнала и ще спя на земята до нея.От къде тея марсоли нз
Моята бебка две седмици беше със сополки. Първите два-три дни през нощта беше голям зор, давеше се много. През деня почти нямаше. Педиатърката каза само промивки с физиологичен разтвор и нищо друго да не й даваме. Аз пръсках със Стеримар и дърпах с помпата. Много малко излизаше, но моята е ръчна, нещо ме е страх да пробвам с тези за прахосмукачка. Постепенно сополките спряха. И аз не разбрах от какво се появиха, уж било вирусче, ама как го е лепнала не можах да разбера.

# 687
Мн тежка нощ. Нослето постоянно се пълнеше, колкото и да дърпах и чистех. Мн рева... И реших да измера и хоп 37.6..меря под мишницата с живачен. Дали от плача, дали от друго не знам, но дадох Панадол.

# 688
  • У дома
Здравейте мами, не пиша редовно, но ви чета Grinning
И София е със сополки. На нас каката  ни "донесе" тоя вирус и всички го изкарахме-хрема, като при всички го стопирахме с инхалации, за да не се "пусне" надолу.
За беба педиатърката ни каза инхалации с 2мл физ. р-р само два пъти на ден, след това дърпам с помпата и капя по една-две капки едни правени капки от аптеката. Още има, макар че вече 10 дена правя това  нещо, наистина са малко и не й пречат, но се надявах да мине.... Поне стафилококите ги изчисти и секрета и е чист. Ваксините са ни за 6ти април, но може би ще ги отложа за лятото, когато кака й няма да ходи на детска градина и училище. На нея също и сложиха ваксините по-късно и не е имало проблем. Дано и в БГ са отзивчиви относно отлагането на ваксини...
За хремата-първото нещо като е хремава е да повдигнем леглото. В момента съм повдигнала горната част на леглото с по 5 фаянсови плочки-о/о 5см(правим ремонт и това измислих Joy). Това за повдигането ни го казваха всеки път когато бяхме в чужбина и отиваме, че каката е болна. Първо ни питаха леглото повдигнато ли е? Възглавници и до днес вече на 6г дъщеря ми не ползва. Там ни казваха, че възглавниците изкривява горната част на гръбнака и до към тийн възраст не е желателно да се ползват Thinking

За козметика за бебета с по-чувствителна кожа, изписаха ни Аvene XeraCalm A.D.когато бебка се "белеше". Тогава можех с масажното олио на Мустела и този крем. Ръчичките бяха мн зле и с олиото не се оправиха, но с крема за няколко пъти само и кожата се оправи. По-голямата ни дъщеря също е с много чувствителна кожа, миналата седмица й изчезнаха две лишейчета на лицето за два дена, като преди мазане почистваше с водата на Uriage, нея ползвам и за почистване на бебето.
Софи имаше бебешко акне, а челцето и веждите и бяха покрити с груб слой кожа. За една седмица всичко изчезна, но я чистех често, по няколко пъти на ден.
Дано съм ви полезна Blush
Хубав слънчев ден Kissing Heart

# 689
Благодаря Гени! Повдигнах матрачето и направо взех капки Тобрадекс(бях коментирала с доктора ако закъсаме с марсолите и филзиологичния не помага как действаме-каза Тобрадекс 2х2).Дадох  й полавин ампулка витамин С и осцилококцинум също.
 Ваксините са на 6ти,да ги отложа нали?

Общи условия

Активация на акаунт