Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 607
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Да се оплача ,че и ние сме така от тази нощ-цяла нощ върти главата,мушка си юмруците в устата и като че ли не може да заспи дълбоко.Дега и поръчах някакво гелче от Англия за зъби(Ashton and parsons),много го хвалеха в една група,та ако са зъби поне да знам че съм се запасила!Ама как да разбера кога почват тея зъби?А хем ми е второ дете!Имам чувството ,че не съм гледала дете до сега,всичко съм забравила,чак някой път ме хваща срам 😔

# 661
И моя се ококори в 6ч и не спи. Вчера и онзи ден по цял ден не спа, а като се опитвах да го приспя пищеше. Е като не ще, не ще Grinning уж нашата криза свършва утре. А дано.
Само че проблема с нестоенето в количката си остава. Вчера го извеждах и просто не иска да лежи вътре.... Всички бебета се успиват като ги возят, нашия се дразни..

# 662
Момичета полудявам, от вчера кърменето ни е мъка, суче 5 мин. и пуска започва да се ядосва, реве, блъска се, пак хваща, опъва, пак пуска, местя я на другата гърда, пак 5-6 мин. нормално сучене и същото нещо, откачам, идва ми да се хвърля от някъде, вчера съм я кърмила права, вървейки. Тази сутрин устата и пълна с мляко същата история от вчера на нерви. Оригва се докато е на гърдата защо? Вдигам я често на рамо, ако има още, изчаквам и пак предлагам гърдата, но пак същото. Чакам тези дни да ми дойде може ли да е заради това. Иначе спи цяла нощ, хапна в 7 и пак заспа. Ака по 1-2 пъти на 24, рядко вече по 3 пъти, но напикани пелени има много. Не реве от глад, какво да правя не искам да я мъча на всеки час да суче, има такъв хубав режим, някоя кърмеща майка да има същия проблем, беше ми се случило същото преди време за 1 ден и отмина, но не помня дали беше пак около цикъла. Но сега е доста по-зле яденето ни е мъка, мисля си, че ще я уморя от глад...

# 663
За кърменето не мога да помогна 🤨
Да питам някой за хриптенето и марсолките. Физиологичен разтвор... Дърпам с помпа, но съвсем малко има, даже мисля, че е разтвора. Нещо друго мога ли да правя и за колко дни се оправиха вашите!? Помня, че още някой имаше така.

# 664
За кърменето не мога да помогна 🤨
Да питам някой за хриптенето и марсолките. Физиологичен разтвор... Дърпам с помпа, но съвсем малко има, даже мисля, че е разтвора. Нещо друго мога ли да правя и за колко дни се оправиха вашите!? Помня, че още някой имаше така.
На мен ми обясниха и показаха по една капка физ. разтвор и от кухненска ролка фитил и обираш. Е да се призная не съм го пробвала още.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 17:47 от Blue`Sky

# 665
Есито ,ние бяхме така в началото на март месец.Като станеше време за яденеи ми се ревеше.Пратих ММ да купи АМ щото си мислех че нямам кърма,че не и стига и е гладна.И след едно от поредните проблемни кърмени я реших да и тикна едно шише в устата и да се наяде като хората-да ама не!И шишето не щеше🤦🏼♀Ревнах като магаре!После като ми мина и като попрочетох разни на из нета и се консултирах с консултант по кърмене разбрах че е кърмаческа стачка!след два дни всичко беше по старо му!ама аз бях на косъм да се откажа от кърменето!
За сополките в нослето-аз на моята бебка и слагам стеримар бебе щото хлипа чат пат .А Цветно цвете сега се сещам че моята педиатърка беше казала за баткото като го видя първия месец че има сополки в нослето и да го слагам на леко по висока възглавничка ,защото най-вероятно връщал храна леко и да не съм се шашкала🤪

# 666
При нас е същата история с лапането на ръцете. Спи страшно леко,тъкмо си мисля,че е заспала като хората,оставям я и тя се събужда...вчера е спала малко,даже навън в количката се събуди,което до сега не се беше случвало. И докато суче е неспокойна, рита, превива се...не знам какво е. И на всичкото отгоре днес е 4ти ден без да е акала. Ако и днес не го направи ще предприемам нещо.
Сега си спомням,че баткото също ставаше труден на кърмене когато ми идваше цикъла, бяха ми казали,че кърмата променяла вкуса си тогава...не знам колко е вярно. На мен тогава ми дойде на шестия месец,дано и сега се позабави,че си ми е много добре без него.

# 667
Аз вече имам цикъл Grinning и е доста по-безболезнен и приятен от преди бременността Grinning не усещам никакви симптоми /болки, глад, пъпки и тн/
Да питам кога мислите да захранвате? Аз бих искала от 5м заради запека, но чета, че на 6м съзрява храносмилателната система и не знам.....

# 668
Мисля да захраня на навършени 6м по ЗВБ, така действах с номер 1, бях доволна. Пюретата не са ми стихията. 🙂

Редактирам се: Някой знае ли какво става с Матрьошка, както и с мамата на близнаци? Нещо се изгубиха. 🤔

# 669
Аз вчера бях при доки на контролен след секциото и каза,че всичко е перфектно и имам нарастващ фуликул и съответно да очаквам цикъл.Е да ма днес ме боли левия яйчника адски.Такава болка направо неописуема.Някой имал ли е такива болки пред цикъл.
Иначе и ние будуваме нощем, бебо е в настроение за зяпане и купон.
За захранването с баткото мислех от 6 м.,но започнах от 5 ти средата,защото като сядахме с татко му да хапваме направо  той нас щеше да изяде така ни гледаше чиниите, та реших да не го бавя и започнах със зеленчуково пюре.
Ян баткото беше като вас с количката.Рев до скъсване ,пънеше се да стане докато не проходи  .С летния кош беше малко по-добре,ама малко.Накрая му взех една количка като детска играчка, като проходи направо в движение слизаше. Ма в общо линии за ръчичка.Като бебе в слинг ма се показваше от кръста нагоре да зяпа,носехме го на една страна Joy

# 670
Надя, този пост все едно аз съм го писала едно време за дъщеря ми - за количката и слинга. Едно към едно. И сега същото. Пак само рев в количката.

# 671
Ох, поне не е само моя така.. Че като идем в парка май сме единствените пищящи в количка Grinning
Захранването водено от бебето, не ми е познато, трябва да прочета

# 672
Василиса, благодаря ти отново за добрите съвети и препоръки, но ние днес стигнахме до детски спешен кабинет и гастро, по препоръка на личната. Изцедих и дадох с шишето изяде 50мл. и пак същото каквото на гърдите. На прегледа с ехограф всичко и е наред, кръв пуснахме добре е, трябваше и изпражнения, но днес не правеха микробиология. Та аз бях на ръба, само където ни шашна личната, но и кърмата ми намаля доста с цикъла, разревах се че ще спре, ревах и по пътя за доктора, абе кошмарен ден. На връщане я накърмих в колата по пътя и се наяде нормално, не направи така...незнам какво става, казаха да и давам еспумизан...сега спи, цял ден е спокойна не е плакала изобщо, чудя се като трябва в 20.00часа да яде пак какво ли ще е...взехме иначе една кутия АМ, за всеки случей, че с толкова тревоги днес и притеснения нищо чудно наистина да остана без кърма, общо взето тия дни са ми ужасно напрегнати, лошото време и никакво излизане от вкъщи си казаха думата и си го изкарах на мъжа ми. Да се стопля и да се свършва с тоя ковид, че не можем да мръднем, ебаси ужаса. Детето ми е толкова кротко, но това с яденето сега и депресиращото ми еднообразие ще ме побъркат...

# 673
Ох, поне не е само моя така.. Че като идем в парка май сме единствените пищящи в количка Grinning
Захранването водено от бебето, не ми е познато, трябва да прочета
Захранването си беше стандартното,а не водено от бебето. Просто мъничко нподранихме, защото го видяхме,че е готов. Иначе аз си действах по стандартната схема .Заменям кърмене с хранене и до една година останахме само на едно вечерно кърмене и накрая го махнахме и него.

# 674
  • Sofia
Cvetno-cvete, ние с мъжа ми бяхме болни (гърло и хрема), ходехме с маски, но ги лепнахме и близнаците. Хрема имаха и едвам дишаха. Изписаха им Витамин Ц по 1мл, капки Грип стоп. Сополките на единия си останаха до края бели, но други мина през зеления цвят, заради който ни изписаха Гентазон (гентамицин). Сополите на нито единия не излизаха с обикновен аспиратор, но с прахосмукачката всичко излизаше. Първите две нощи много се давеха и задушаваха  и спяха в нас изправени, защото буквално спираха да дишат. 10 дни ги дръжа и всичко и мина. Доста е кофти толкова малки деца да боледуват...
Еси , единия близнак беше така с яденето .... страшен ужас.. спешно на гастро, аз даже бях писала и сега вече сме на Аптамил АДЦ със съмнение за АБКМ. Не знам дали имаме още, но ще действаме по метода на изключването....  Сега е много по-спокоен, трудно свикна с млякото, защото е горчиво. Една мама също със същите симптоми, като твоите отиде на гастро и й казаха същото, като я подложиха на зверска диета (да изключи всички млечни за 1 м) заради това че кърми .... Но е факт, че и нейното детенце е много по-спокойно вече, но тя се отказа от кърменето, защото то почти нищо не й остана да яде и много й намаля кърмата. За сега само единия
 близнак е така, но най-вероятно и другия ще цъфне скоро, макар че няма признаци...
А и ни изписа едни хубави пробиотици, да ти падне шапката... Омни-биотик 10 за 14 дни, сега сме на омни-биотик 6  до 6-ти месец и после минава на Омни-биотик панда... И са едни прекрасни цени.. по 70 лв.. Astonished , но не съдържат белтък... Ваксините също са му отменени...

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 20:54 от Alstroemeria

Общи условия

Активация на акаунт