Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравей, аз раждах в Селена, при др. Чалова, при нея се следях от преди да забременея, но тя ще ражда март месец и спира да работи. За др. Ставрев мога да кажа само хубави неща, моя приятелка роди при него близнаци, много мил и отзивчив лекар, всеки ден я посещаваше в стаята, от нея знам че може да му звъннеш по всяко време ако нещо те притеснява. Според мен потърси още мнения, но и скоро започни да ходиш на прегледи при този при който решиш да раждаш. За болницата, не е това което беше, секцио 1800лв. нормално 1400лв., тест за ковид 42лв.-задължително, преглед на бебето след раждането при ортопед по желание 50лв. Гледат по-бързо да те изпратят вкъщи аз родих секцио четвъртък искаха неделя да ме изпишат, но аз не пожелах защото имах болки предната вечер, храната е много зле вече, но могат да ти носят багаж и храна на регистратурата и да казват за кого е. Свиждания няма, показват бебето на роднините през стъклена преграда след като родите, ако имате още въпроси с радост ще ви отговоря. Иначе за нашата бебка страх ме е да кажа, колко е послушна, колики има ли, няма ли незнам но плаче на ден по 3-4 пъти за 3-4 минутки. Кърмя на поискване, спи по много, даже ако ви кажа че спим до 11-12 на обяд...😀😀😀 тя спи и аз спя. Една вечер си изкарах акъла накърмих я в 19.30часа и се буди попринцип към 23.00-00.00часа, но съм заспала дълбоко и се събуждам и гледам 03.00часа , а тя още спи...ами събудих я да я нахраня. Майка ми казва че не гледаме дете, определено се е метнала на баща и такава поспалана. Днес бяхме на преглед за 23 дни е качила 800гр. и е порастнала 7см. много съм щастлива.🥰
Здравейте на всички мами. Пожелавам ви здрави и спокойни бебчета. Отдавна ви следя тъй като съм от априлските мами 2021(първа бременност) и всичко ми е интересно.
Позволявам си да нахълтам във вашата група с няколко въпроса.
Към мамите от Пловдив, къде раждахте и при кого? Аз съм в 30+4 г.с все още не се знае как ще раждам, следя се в Ню Лайф, но моята АГ не изражда, насочих се към Селена, но ми е много трудно да избера при кой да бъда. Насочиха ме към Даниел Ставрев - някой може ли да даде мнение за него. Другия, който ме интересува е Борис Стоилов, но за него нямам информация как изражда, не намирам и мнения освен за ФМ. Благодаря за информацията на отзовалите се.

# 76
Аз кърмя малката горе долу на 3 часа, но не защото аз го налагам като режим, а защото тя самата  на такъв интервал огладнява. Разбира се не е така през цялото време. През нощта прави паузи от 4-5 часа, а през деня понякога яде на 2часа и половина.

# 77
Моят Оги е на 14 дни, и е голям калпазан.Спинка като агънце през деня, а през нощта  яде като невидял на 2 часа и по 1 час след това се сърди.През деня яде на 3-4 часа.В общи линии няма режим.Буден ли е все го пробвам да суче.Спи ли не мога да го събудя, а и не се опитвам много, но е адски уморително с нощния режим.

# 78
И ние нямаме режим все още,мъчим се ама не ни се получава!Ето сега се люляме защото яде преди час и половина и пак е кукуряк ,а е 2:30 посред нощ!През деня на 2,5-3 се кърмим,през ноща още нямаме режим,но мн ми се иска да и почива вече коремчето че и аз да си поспивам(каква егоистка съм знам)!Да не говорим че до 12 си изнесохме такъв концерт ,че комшийката от горния етаж ми писа по вайбър дали да слиза да друса🥴Отделно покрай тея колики си се научихме да се разнасяме на ръце и сега като я сложа в гнездото все едно на тръни я слагам🤦🏼♀През деня пък е кукуряк по цял ден-само мижи ,прави се че спи и как излезна от стаята и почва да мрънка,егати таласъма си отглеждам!Ама той и баткото беше ревльо до към 8 месец,незнаехме колики ли са,зъби ли са или си е просто ревльо!Та така оплаках се!А как ги правят хората тея спящите и не ревящите бебета незнам?!?🤷♀

# 79
Момичета и моята бебка е такаа.. Някой път имаме късмет и се буди на 3 часа, но през повечето време дори не знам колко време е минало.. 30-40минути, час от предишното хранене.. И рита и бута и плаче и си иска гърда и това е. Последните 2 дни изобщо не иска да спи в леглото си.. Спи при нас на леглото или върху мен или в ръцете ми и оставя ли я се започва.. Всеки изказва мнение да не съм я оставяла така, щяла съм да видя после чудо като я науча така, да съм я оставяла да си плаче.. Ами на мен ми е жал и не мога да я оставя като знам, че ако я взема ще се успокои.. Опитах 1-2 пъти да я оставя.. Ами то сълзите ми тръгват и на мен и ставам и си я взимам.. Има ли други мами, които не могат да си оставят бебетата ей така? Иначе и аз понякога й се изнервям като не иска да засуче или като ме бутаа и мрънка, но след 2 минути вече искам да й се извиня, че съм такава нерва 😁..
Днес ще ходя да ми махат конците и така ми е жал, че ще я оставя 😁

# 80
И аз мисля, че не трябва да се оставя да плаче. Освен това има редица сериозни проучвания за това колко зле се отразява на емоционалното развитие.

# 81
Някой знае ли какво се случи с An G - E и с бебчето и? Сетих се за нея...дано да са добре.

# 82
Хора ,радвайте се на децата си! Вземайте ги, носете си ги,гушкайте си ги!!! Няма да усетите как минава времето и колко бързо растат! Ще ги търсите тези моменти после! Кой каквото си иска да казва и да говори, аз не съм видяла дете на 6 години да иска да го носят или да спи при родителите си! Аз в момента бих дала всичко детето ми да реве вкъщи и да го гушкам и да го нося ,но...! Няма! Сина ми е на 20 месеца и вообще не мога да го хвана да го нацелувам ,а какво остава за друго. Това са периоди и моменти от живота,които отминават неусетно! Възползвайте се от тях!

Есито,благодаря! Слава Богу сме добре! След някой друг ден ще сме си вкъщи най-вероятно! Всичко върви много добре за сега,дано и за напред е така 🙏🙏🙏

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 15:36 от An G - E

# 83
Винаги ще има много хора които да дават акъл. Не е лошо, понякога е добре даже, но става изнервящо когато се опитват да наложат мнение. Аз слушам, кимам с глава, ако са ми по-близки направо си ги отрязвам, и дет се вика правя каквото си знам.
An G-E, чудесни новини, бъдете здрави и щастливи и скоро в къщи.
Сега един въпрос - може ли само таткото да вземе акта за раждане на детето, или само на майката ще го дадат? За Пловдив по-конкретно питам, ако има значение.
И още един, ако може - бебчетата давят и кашлят ли ви се при кърменето? При нас е кошмар. Под страх я кърмя вече. То кашляне, то задавяне, то повръщане. Добре, повръщането както и да е, само колкото да ни нацапа дрехите. Не е нещо кой знае какво, но това кашляне след задавянето, да не ви казвам какви страхотии са ми в главата.

# 84
За София специално може само таткото. Ние питахме по телефона.

# 85
Много се радвам An G-E, че сте добре ❤, и за Пловдив може само единия родител с двете лични карти да вземе акта за раждане. А за задавянето, нашата се давеше със стъклените шишета на Авент първите два дни у нас, преди да ми дойде кърмата, бях откачила умирах от страх да я нахраня, докато размерем че е от шишетата...но сега я кърмя и нямам този проблем, може би е по лакома вашата или друго дърпа, дърпа а не преглъща и си го държи в устата и от там много кърма в устата и се задавя и това го има.

# 86
An G-E много се радвам Heart
Вкъщи в момента се хранят с Avent, но сменихме бибероните с 0 и сега е добре, че с 1 се давеше. За кашлянето при задавяне не се притеснявайте, естествен механизъм е и е добре че кашля. Не трябва да се потупва,а само да се изправи, щом кашля значи всичко е наред.

# 87
  • Седмото небе
An G-E аз също ви мислех скоро и се надявах да пишеш с добри новини. Пожелавам ти по-скоро да сте у дома и да се гушкате.
Моята госпожица също не иска да си спи в леглото тия дни. Голяма драма и рев настава като я оставим,  ако не е дълбоко заспала. И аз не мога да оставям да реве също. Добре, че имаме едно такова “походно легло” както му казвам аз, та в него поне заспива.

След като се нахрани я слагам унесена там и като почне да мрънка полягвам и аз до нея.  Говоря и, галя я и ако това не помогне за заспиване давам за малко биберона. Ако и тя не помогне подавам една гърда за 5 минути и това действа вече безотказно приспивно. За отрицателно време се отнася и всички сме спокойни Stuck Out Tongue Winking Eye През деня я оставям и там да си нанка, но за вечерните спанета я пренасяме в нейното легло, като вече е заспала дълбоко хич не се усеща и няма драма. После и ние си подремваме, до следващия нощен концерт Joy
Ние се оказахме с 4 вида шишета, трите от тях макар и 0+ са явно с много широка дупчица и се дави.

Най-обикновеното се оказва явно “най-вкусно” и от него си хапва с кеф. При мен се появи голям проблем при кърменето със зърната и основно се цедя с помпа (ръчна, електрическата е кошмарна!!!) , за да я храня. “Приспивното” кърмене за 5 минути някак го преживявам.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 20:52 от * SUPERMAMMA * ex *supergirl*

# 88
Само моето дете ли не се впечатлява от т.нар. бял шум, сешоар, прахосмукачка, шъткане и други подобни, които уж успокояват новородените... Не съм сигурна, че има колики. Няколко вечери плачеше и се превиваше, но като че ли вече не забелязвам да го прави, просто буден ли е, мрънка постоянно, плаче в креватчето и се успокоява само на ръце, но това продължава понякога по 2-3 часа, което е невероятно изтощително и вече се чувствам нечовек, зверски ми се спи и едва издържам. Има ли и други от вас, чиито бебета искат непрекъснато дундуркане докато са будни? Заспива в ръцете ми, оставя ли го в леглото, отваря очи и почва да плаче... и пак отначало...🥲

# 89
Моето едно към едно. Будно ли е плаче. Не виждам признаци на физически дискомфорт. Купете си слинг, да не ви се чупят толкова гърба и ръцете. Това е моето спасение, особено според нощ. Втора ръка може да се купи вероятно изгодно онда се изпере хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт