Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 921
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Ние вече нямаме колики,аз не давам нищо вече от две седмици.Надя,ако кърмиш ,обърни внимание какво си яла,на моята бебка не и понася като ям марули и такива зеленолистни разни!
Аз ваксини още никакви не съм слагала,че нали бяхме по болници,все още сме с леко разстройство ,та ще изчакам малко.Мисля към май месец да и ги сложа,аз и на баткото доста ги по забавих.

# 601
Благородно завиждам на мамите, чиито бебета правят такива паузи.. 😢 Моята си иска храната нощем и това си е.. Освен това и трудно заспива и докато се изцедя и време аз да спя не остава и се чувствам като парцал.. На бебка днес й дадоха ротавирусната, а следващата седмица ще ни сложат другите и ще видим как ще е..

# 602
Дъщеря ми е кърмена две години и половина, никога след това не е ставала нощем да яде, дори вода не пие нощем. 🙂
Съвсем нормално е на тази възраст, че и по-късна, да имат нощни хранения. Бебетата са различни.

# 603
Ние вече нямаме колики,аз не давам нищо вече от две седмици.Надя,ако кърмиш ,обърни внимание какво си яла,на моята бебка не и понася като ям марули и такива зеленолистни разни!
Аз ваксини още никакви не съм слагала,че нали бяхме по болници,все още сме с леко разстройство ,та ще изчакам малко.Мисля към май месец да и ги сложа,аз и на баткото доста ги по забавих.
Е точно салата с маруля и спанак хапнах и повече никога....мерси

# 604
Надя, и аз знам, че от спанак се получават колики. Даже при захранването трябва да се следят пюретата как им понасят, защото при някои бебета коликите се връщали тогава.

# 605
Надя, и аз знам, че от спанак се получават колики. Даже при захранването трябва да се следят пюретата как им понасят, защото при някои бебета коликите се връщали тогава.
Мина ми през ум ,че ще имам проблеми с тази салата, но нали Ася Демирева  се кълне ,че храненето няма връзка с коликите и реших да не се ограничавам.Определено занапред ще внимавам и се надявам да не се повтаря, защото  доста се бях притеснила.

# 606
Аз исках да питам нещо, сега като прочетох и това за марулите. Аз не кърмя, но имам приятелки, които са като кон с капаци-така каза Ася Демирева, онака каза..... Слушам ги като си коментират, че педиатъра примерно не разлирал, Ася Демирева не казвала така.
 Аз тази жена не я знам, но наистина ли е такъв капацитет в кърменето? Чисто любопитство.

# 607
На моя фъстък миналия четвъртък му биха 6 валентната, не е имало проблеми от типа на температури или подобни, но от тогава на крачето му седи бучка където е бита. Предполагам, че е нормално и ще се раснесе, поне ке надявам. не дава признаци да го боли.

# 608
Нещата, които обяснва Ася Демирева  според мен са обосновани и почиват на доста работа с майки.Разбира се няма безпогрешен човек . На мен ми е второ  дете, което кърмя и с първото не съм се ограничавала,ама грам.Такива екшъни не е имало. Смятам ,че преценявам критично всичко което слушам от консултанти и обяснението за липса на връзка хранене- кърмене ми се видя логично, та не съм го проверявала.То е,че в кърмата се извличат съответните хранителни вещества  и  те се дърпат като цяло от организма, а не на принципа " ям спанак и детето яде спанак".Аз може да не ям,но поне за известно време кърма ще има от наличните запаси.Кърмата няма как да извлича газове, тъй като и газовете и самите колики те са реакция на нашите черва и то не на тънките,които извличат полезното, а на дебелото черво,което отделя отпадания продукт т.е случват се на края на веригата и т.н и т.н. Очевидно все пак,ако много хора откриват връзка с храненето и коликите на бебето явно горната теория на Ася Демирева не е абсолютно правилна. Иначе аз я харесвам, пък чак гуро дали е не знам.

# 609
Аз не съм запозната с работата на Ася Демирева, но горният коментар е напълно верен. В кърмата не могат да преминават газообразуващи вещества, фибри и т.н. Кърмата е “готов продукт”, със стабилен състав на мазнини, въглехидрати и протеини в нея, който не вариира в зависимост от консумираната храна от майката. Единственото нещо, което доказано влиза в кърмата и може евентуално да дразни бебето, е казеин от кравето мляко. Ако майката консумира много млечни, особено прясно мляко, евентуално може да има дразнение при бебето.
Това не са лични твърдения на Ася Демирева, а са научни факти, доказани с клинични проучвания. Затова тя не е някакъв гуру, а явно адекватно информиран консултант. Педиатрите, дори добрите диагностици сред тях, често не са в свои води по темата с кърменето. Сигурна съм, че има и изключения. Моите уважения, към иначе невероятно важната им роля.

# 610
Благодаря ви. Беше ми интересно.

SsSa, бучицата се разнася, бъди спокойна. При голямата след ваксина нищо не давах и не слагах-винаги й ставаха бучици. Сегашния педиатър ми препоръча да лепна по един куул пач на боцнатото място-   не станаха бучки. Не знам дали е от куул пач-а или просто е до организъм.

# 611
Аз пак да питам, кихат ли вашите бебчета още, притеснявам се че утре са и ваксините, а тя си киха доста...

# 612
Да, моето киха, но не всеки ден

# 613
Благородно завиждам на мамите, чиито бебета правят такива паузи.. 😢 Моята си иска храната нощем и това си е.. Освен това и трудно заспива и докато се изцедя и време аз да спя не остава и се чувствам като парцал.. На бебка днес й дадоха ротавирусната, а следващата седмица ще ни сложат другите и ще видим как ще е..

паузите при нас не означават сън, а просто цяла нощ не яде и е будна от тези 10 часа спи максимум 3 ... поне при нас е така и е голям зор

# 614
И моята бебка киха,спокойно.
А относно храната и кърменето,аз имам горчив опит и с баткото и сега. Понеже обожавам кисело зеле,когато бебка беше на около 20 дни, така се наядох и на обяд и на вечеря,че и на другия ден пак ядох. Два дни детето не спря да се гърчи, да му къркори корема, но аз чак след това проверих и разбрах,че киселото зеле така действало.

Общи условия

Активация на акаунт