Любители на Котки - Тема 155

• 29 640
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
По въпроса за храната. Не съм много сигурна но правя така. Взимам пил. Бут.около 2 кила. Варя в тенджера под налягане с моркови и картофи. Разбивам в блендер заедно с кокалите. Става пастет. Към него добавям суров дроб. Мачкам. После слагам в торбички по 2 лъжици. И слагам във фризер. Размразявам всеки ден по една. Гледам да редува със суха храна.
Не знам...

# 466
ЗАВЕЩАНИЕТО НА КОТКАТА

Когато хората умират, те оставят завещание, за да оставят своето жилище и всичко, което са притежавали, на тези, които обичат. Ако можех да пиша, и аз бих оставила такова завещание.
На бедната, самотна, тъгуваща бездомна котка аз бих оставила
Своето чудесно жилище,
мекото си уютно легълце,
моята паничка,
моята мекичка възглавничка,
моите играчки,
любимите ми колене,
ласкавите галещи ръце,
и милият глас,
и мястото, което заемах в твоето сърце,
и любовта, която в края на пътя ми помага да си отида тихо и без страдания, гушната в любимитв ръце.
Когато аз умра, моля те, не казвай "никога повече няма да си взема животно, твърде тежка е загубата". Намери някоя самотна, никому ненужна бездомна котка, нека тя заеме моето място.
Завещавам това на теб.
Любовта, която аз оставям - това е всичко, което мога да дам.
                           Маргарет Троутън

Прекрасно 😢

Една новина, която прочетох сега...

https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/02/11/31 … D0%25BA%25D0%25B0

Не е за коте, а за порче, но се сетих как Плъх обичаше да спи в пералнята.

# 467
Толкова е трогателно. Тези прекрасни домашни любимци. Обичаливи. Вчера ходих на фризьор и момичето ми разказа как осиновили сляпо коте и аз се почувствах толкова глупаво с моята породиста и си обещах да осиновя и бездомно.
Казах й, че Господ здраве ще им дава задето отглеждат сляпото.

# 468
  • от Луната
Да попитам какво драскало да взема, което ще има ефект и няма да е скъпо?
От сгънат във формата на дъска кашон и конопено въже правя драскалка, която се монтира вертикално, в нашия случай на врата на гардероб. Издържа доста време и ми излиза под 10 лв, а е доста голяма, прилича на показаната от Geraldine, но без котешката рамка. Мога да снимам при желание. Също така има и картонена драскалка с формата не легло, която се ползва и за спане и за дращене купена от зооплюс за 15 лв мисля беше

Вода пие само от кофата под мивката в банята или от легенче в мивката сложени заради негово котейшество Wink
В плетените мишки може да се слага и котешка мента за привличане
Много рядко пиша, да не кажа хич, но чета редовно. Ето данък с малко стара миналогодишна снимка, но нещо телефона не ми е ок и не можах да прехвърля от него прясна снимка:

# 469

Ако съм направила всичко правилно трябва това да е малкия ми лъв Бетси

# 470
  • София, Лагера
Куул бейби, и моята Джинги пишкаше и акаше по леглата, но го равеше нарочно, акот е недоволна. Например като й режа ноктите, като я оставям сама (когато пътуваме). Откак се сдобих с Мюсли - другото коте - вече не е правила бели, занимава си се с него, играят, закачат се, не й е скучно.

Обожавам сиамки!!! Ако някой ден намеря баздомна, ще я взема. Не защото искам да е без пари, а защото искам да спасявам (потенциални) бездомничета ....

Жералдин, като взех Джинги беше наскоро кастрирана, но конците, с които я бяха зашили бяха дебели, а възлите - остри и огромни като лещени зърна. Раната забра и се налагаше интервенция. Сложихме яка. Не беше драма, за 1 седмица се оправи котичката. Мюсли мина без яка.

Доня Дафина, като ти гледам снимката с многокотието усещам, че скоро ще започна да си работя от вкъщи аз...

Ивекс, впечатли ме с тази застраховка...

Днес направих една дивотия. Емоционална. Харесах си котешка катерушка и я поръчах... ама не не съобразих с размера й е пространството ми и сега ще се чудя какви мебели да размествам Simple Smile)) Дали да не изхвърля дивана? И без това много седя... Blush

# 471
Милият ми Пантичко. 🤣🤣🤣

# 472

Ако съм направила всичко правилно трябва това да е малкия ми лъв Бетси
Голляяяям красавец!
Имахме сиамка Сара, когато бях ученичка. Толкова красиво и капризно същество беше! Определено характер, тя си избираше хората. Леля ми има белези от нея. Сарка веднъж й водихме котарак, веднъж роди. Котаракът умря 2 дена по-късно... от сърце май. В онези години (преди 25 +) не се кастрираше... и какъв рев падаше...

Имах малко сиамче като почнах работа. Една колежка го донесе от някъде, налапа се с кюфтета в стола и си го прибрах. Уви падна от 3 етаж. 
Но са ми любима порода!

# 473
  • Варна
Опашлята трябва да е струна Joy

# 474
So just leave me aloooone, leave me alone, darling ...

# 475
# 476
Ох, с тази вода .... Иванчо се е научил да се качва на мивката в банята и да чака да му пусна чешмата. Пие и я гони .... направо се чудя дали да не му взема фонтанче  Simple Smile ама ще стане цялата кухня в локви сигурно. Може за лятото на терасата да му сложа.

# 477
Ами аз не съм някакъв сноб и котките са ми слабост всякакви
.. Шарени.. Дългокосмести улични, откача. Но понеже си имам и проблемно дете със СОП реших да си взема такакава дето ще ми създава най малко. Имам предвид следното. Уличните са умни и свикнали да оцеляват и същевременно естествено са се подобрали, но са прекалено игриви, а при моя проблем не знам дали ще успея да се справя с темперамента на уличното коте.
Персийските са популярни и красиви, но на времето имахме бяла и грижата за козината й беше ежедневна... На всичкото отгоре се оказа глуха. Но я гледахме.
Затова отначало се спрях на порода без подкосъм като сиямската.
Уверявам ви, че това, което пише за тях е вярно стига да е чистокръвни. Търчи подир децата... Плаче да й се отварят врати, чака няко да излезе от тоалета, на дава рев и вой за внимание. Наистина й трябва още някоя котка от породата. Страда от самота.
Затова да я заплодя да си има компания.

# 478
  • Между гори и планини

Моля, не обръщайте към на леглото което прилича на гнездо 🙄😜

Човекът Чери пак на вечеря, как ще пропусне наденичките 😂

# 479
Така така, Чери! Наденичките си търсят корарака:)
Онова малкото бялото проклетото моето (ама си ли е любимка ) е най-крадливи от всичките котки у дома. Само да изтървеш масата от поглед ... и нещо е отмъкнато. Дори да спи ... просто нюх има за кражбите!

Общи условия

Активация на акаунт