Любители на Котки - Тема 155

• 29 631
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Мая в моментите само на гранули, пие вода на поразия. Когато обаче е съчетана с мокра храна(аз я правя на супичка) и основното и меню е съчетано(гранули плюс мокра), чистата вода в купата изостава. Просто си набавя влагата от мократа храна и няма нужда от допълнителна, макар и от нея да пийва. Тя по скоро спи над купата с вода, но.. Grinning Обаче оставя ли я само на гранули за ден, чистата водя в купата е почти изпита. Та, наблюдавайте котаците според храната, която давате.

# 421
  • Между гори и планини
Наскоро Чери събори купата с водата и доста влезе в сухата храна. Стана на попара, Памук си я изяде с кеф. Като бяха малки със сестра му, така им правех попара от сухата храна за бебета, после минаха на смесено хранене с пастетчета. Когато имам болно коте, задължително пастета го правя като боза, така и хапват някакви калории , хем се хидратират .

# 422
  • София, Лагера
Аз давам гранули на Пурина сутрин, вечер миксвам гранулите с паучове (всякакви марки, ама гледам да са кчествени), защото като са мокри и мацките ги нападат повече. Момиченцата ми ядат като невидели, но въпреки всичко налитат и на нашата храна. Катерят се по масата ни, бъркат по чиниите, уж ги гоним, но не особено успешно... очевидно не съм много строга. Хлапетата им се радват и когато пуфите се накачат на масата, ги прибират в пижамите си - като кенгуру, а те замъркват и заспиват. Идилия!

Да, не е е редно ама... А вкъщи не е мърляво, напротив, чисти се бая, банята и тоалетната (човешката)  всеки ден се мие  (когато аз се къпя, вечер), котешката - по 2 пъти на ден сурин и вечер, големият ми син пуска прахосмукачка на 3 дни.
Пият вода и те на поразия. Но! Не от тяхната купичка, която е по стандартите - плоска, керамична, с прясна вода...
Те пият от Моята чаша. На кухнинкия плот има и други чашки, но те искат само Моята!
Егати принцесите!

# 423
  • Варна
Радостта ни от лечението и резултатът свърши.
На изходна позиция сме с Женя.
От понеделник пак по лекари.

# 424
  • Между гори и планини
О, защо така това коте бе се влияе от лечението...

# 425
Пффффф, ще мине и това.
Стискам палци.

# 426
  • София
Радостта ни от лечението и резултатът свърши.
На изходна позиция сме с Женя.
От понеделник пак по лекари.

Пробиотик пробвахте ли? Милата котинка 😻. Хрумна ми, че може нещо бебешко да ползвате... , но в по- ниски дози- "Рекомфорт" е с моментално действие.

Скрит текст:
В края на миналия век,  когато ветеринарите бяха кът, разсъждавах "котето е бозайник като човека" и смятах лекарствата за килограм, като при децата. Не знам колко е правилно,  но имаше ефект

Мая омагьосва с този преластителен зелен поглед  Heart
Марсел е вълшебен и изглежда такъв непукист 😍
Ноеми, 🤗 радвам се да те видя (вече се чудех дали не си дала мацките на някой друг... И затова си траеш 🤣). Много хубави и загладили косъм ❤.

Моето момче си живее вече в тунела

# 427
По повод на тунела - подарявам моя (всъщност на Мъри) на някой от София, който реши да се разходи до центъра, за да го вземе (надявам се да намеря къде съм го прибрала, че мина много време от покупката. Купен е от Джъмбо). Прекалено евтин е и не си заслужава да се дават пари за куриер за пращане в провинцията. Освен ако някой е много далеко от магазин за такива неща и доставката би му излезнала по-евтина от това да го купи от реален магазин.

# 428
Да попитам какво драскало да взема, което ще има ефект и няма да е скъпо?

# 429
Здравейте, любители на котки Simple Smile От известно време аматьорски се занимавам с плетене у дома. Преди време оплетох едно мишле, подобно на тези от снимката, и котката на мои приятели не го остави дни наред. Изглежда има котета, които много им се радват като играчка. Затова исках да попитам стопаните на котки с какво смятате, че е удачно да пълня мишлетата.  На първото сложих силиконова вата и остатъци от прежда, но ми се иска да има нещо за повече тежест. Мислех си за няколко зрънца леща, от по-едрата.

Играчките на вашите котки с какво са пълни, за да тежат и евентуално да издават някакъв тих звук, който да привлича вниманието на котето?

Мерси Simple Smile

# 430
По повод на тунела - подарявам моя (всъщност на Мъри) на някой от София, който реши да се разходи до центъра, за да го вземе (надявам се да намеря къде съм го прибрала, че мина много време от покупката. Купен е от Джъмбо). Прекалено евтин е и не си заслужава да се дават пари за куриер за пращане в провинцията. Освен ако някой е много далеко от магазин за такива неща и доставката би му излезнала по-евтина от това да го купи от реален магазин.
Добавям още нещо -  хоризонтална драскалка (не хартиена) , купена от Зооплюс, със закачена мишка от едната страна. Изобщо не е ползвано, при желание пускам снимка.

# 431
Кюмюрче, раздвоено да ме гледа дали ще си лягаме или да слуша какво става навън. Отворих вратата на балкона отгоре. Чуват се шумовете отвън, влиза студ.

Казва се Феликс, но понякога я наричам Кюмюр. Феликс я кръсти майка ми защото окраската й е подобна на котето от рекламата. Тя рядко яде паучове та май не го уцелихме. Но е много хитра котка - работи ни всички. Измяука ли в коридора поне две врати се отварят.
Наричам я Кюмюр, диалектна дума за въглища. Едно малко парче толкова топлина дава... Тя е предимно черна.

Оня ден ходих на гости на леля ми. Тя има рижавия Мъри, любител на кашони. Снимах го, и тук го пуснах. Разликата във външния вид и поведението им е огромна, а и за нея, и за нас са втори котки. Моето яде два вида суха храна, нейния - храни от интернет и от доктора. Моята се държи добре с нас - хапе само на игра и то рядко. Той както го галиш те хапе. Сега се е кротнал малко - леля ми започна да си играе с него, да го гушка. Често с нея водим спорове как е правилно да се гледа котка. Според нея е правилно да се водиш от себе си, не от нея. Тя смята, че скъпи храни и играчки са достатъчни, грижа и внимание - не. Трябва то мен да ме слуша, не аз него!
Вкъщи важи обратното правило - грижа и внимание от всички, пък другото - както тя прецени.
Не знам кое е правилно.

# 432
Да попитам какво драскало да взема, което ще има ефект и няма да е скъпо?
Здравей,
Нашата госпожица си е харесала от известно време кашони. Като пазаруваме по Метро или Лидъл/Кауфланд, винаги грсбеам кашон и си подреждам продуктите е него на касата още.
Шуши забеляза това и нали котките са луди по кашони... един голям икейски имаше - е разпра го! Сега е хвърлила око на друг - влиза в него и дращи по дъното.
Може да опиташ.

# 433
Наоми мисля, че в предната тема аз разказах същото. Както бях притеснена, че Кара не пие вода, така една нощ се събудих и я видях с цялата муцуна, навряна в моята чаша с вода... Сега пие вода от буркан на кухненския плот. Не ми харесва да е там, но ако го преместя не го отразява и се връща на нашите чаши Joy

Стейси... Heart Confused

# 434
  • София
Здравейте,
отдавна не съм писала в темата, с Пипилота имаме премеждия. Надявам се да се оправи вече..Че няма даси го простя... Заведох я за кастрация преди две седмици точно. Раната не зараства,  секретира.. Пипи се тормози като я водя на ветеринар... Изобщо като цяло май никак добре не мина. За две седмици трябваше да е зарастнало според мен. Вчера ветверинарката ми каза, че съжалява, че се е случило точно на нас, което още повече ме изплаши.
Вашите женски котки трябваше ли да са с фунии или дрешки след кастрацията, за да не се ближат? Говоря за пълна кастрация, не лапароскопска. Такава , при която има няколко шева. На Пипи сестричката и правиха лапароскопска и всичко мина за два дни... Но нашият ветеринар ( в друг град) не прави такава.
По другитите теми- пиенето на вода на Пипи доскоро се изчерпваше с близане на плочките в банята, след нашето къпане. От кастрацията насам пие много вода от купичката си.
Плетените мишки като видях ми хрумна, че с бентонит или силикагел може да се напълнят.
Драскало такова съм харесала аз http://www.zooland-varna.com/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B … D1%82%D0%BA%D0%B0
От пепко пък купих легло, не иска и да мине през него, заобикаля го. На драскалото едва ли ще му се размине експлоатацията. Само да ми е жива и здрава.
Щях да привършвам но да ви кажа вчера как сме се смели с тая Пипилота. Пратих на ветеринарката снимка, защото нямаше как да я заведа на промивка. Каза, че непременно трябва да почистя с риванол и да намажа с витаминозна паста. Пипи лежеше до мен. Сложихме я да легне по гръб, дъщеря ми и хвана задните лапички и  започна да ги масажира(децата са много по-мъдри от нас, ако беше мъжа ми сигурно просто би я хванал здраво). Аз вдигнах рокличката ѝ и тампонирах леко с риванола, при което противно на очакванията ми Пипи изпъна нагоре  предните лапи и започна да мърка Hug Мисля реши, че е на спа.

Общи условия

Активация на акаунт