Любители на Котки - Тема 155

• 29 648
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
  • Страната на чудесата
Един сънен пипон от 6 тази сутрин:

Купихме такова легло на кучето първо, защото Демон не спи в легло, а където си избере по нашите легла или на люлката си на парното. Но той като го видя веднага се намърда и почна да меси и да мърка силно, като трактор. И така, обзаведох го и него, като е позиционирано точно до моето легло, до главата ми. Но пък спи в него и много си го харесва, та вече нощем и ние спим, ура!
Стейси Грей, стискам палци да се разбере от какво е и да се назначи действаща терапия за Женя!🤗

# 436
  • Варна
Никога не са били с якѝ моите. Две кастрации плюс една операция на пикочния мехур, всичко си зарасна в рамките на 5-6 дни, без секретиране и чудесии... Ближеха се, но това е нормално, случвало се е да се позачерви около някой шев и до там. А ветеринарката предложи ли всъщност нещо, какво се очаква да стане според нея?
Стейси,
еххх, защо така? Да не би от многото лекарства да има някаква реакция... Дано откриете причината и да се оправи Hug

# 437
Всички болни котета да се оправят!:blue_heart:
За плетените мишки-наистина са красиви,може да ги пълните със слама или нещо,което не би било опасно при разкъсване.Фин никога не си късаше играчките,играеше с тях,но бяха с години запазени.Зак-рекорда му е една въдица,която бях поръчала за него-отварям,играя с него и на 5тат минута беше разкъсана и счупена.Той яде всикчо,затова и внимавам какво му давам.Играчка,пълна със вата не бих му купила.Вече и пера не му давам,откакто се дави с едно,въжета яде..Няма здрава играчка вече,а го имаме от септември,няма и от играчките на Фин вече.

# 438
  • Между гори и планини
Не съм им слагала яки. Кети и Биби бяха с обикновена кастрация, не лапароскопска. Кети се възстановява седмица, много трудно и според мен имаше температура. Кастрирахме я разгонена - тогава не знаех че е грешка. И Чери с операцията на крака не е бил с яка, на другия ден беше вече на двора, за мой ужас.

# 439
  • София
А ветеринарката предложи ли всъщност нещо, какво се очаква да стане според нея?

Ветеринарката предлага единствено промивки с риванол и мазане с мехлем, който е с витамин д и е. Също каза да  и обличам дрешки, за да не може да се ближе. За яка каза, че ще и пречи много, но ако реша мога да взема.
Съответно имам вече няколко дизайнерски модела гащеризончета и рокли от детски клинове и ръкави на блузи. Последните са ми на-добри , другите ги сваляще като змия кожата си. При едно сваляне си разкървави раната от близане.
Всъшност аз 6 дни давах профилактично изписан антибиотик, на около 4-тия махнах дрехите и всичко изглеждаше нормално. На 6-ти ден я аведох на препоръчителния контролен преглед, на 7-мия се подду самата операция, за което ми обясниха, че е нормално възпаление, което се разсейва с времето... И след това вече пак рокли, пак ходения...Все си мисля, че ако я бях оставила сама да си се оправя след края на антибиотика, без да я пипат и пр. Тя щеше леко да си се ближе и лекува. В момента не смея да открия раната. Питах спрей да купя нещо като цикатридина или не знам за животни нещо. казаха, че по-зле ще е.

# 440
  • София
ЗАВЕЩАНИЕТО НА КОТКАТА

Когато хората умират, те оставят завещание, за да оставят своето жилище и всичко, което са притежавали, на тези, които обичат. Ако можех да пиша, и аз бих оставила такова завещание.
На бедната, самотна, тъгуваща бездомна котка аз бих оставила
Своето чудесно жилище,
мекото си уютно легълце,
моята паничка,
моята мекичка възглавничка,
моите играчки,
любимите ми колене,
ласкавите галещи ръце,
и милият глас,
и мястото, което заемах в твоето сърце,
и любовта, която в края на пътя ми помага да си отида тихо и без страдания, гушната в любимитв ръце.
Когато аз умра, моля те, не казвай "никога повече няма да си взема животно, твърде тежка е загубата". Намери някоя самотна, никому ненужна бездомна котка, нека тя заеме моето място.
Завещавам това на теб.
Любовта, която аз оставям - това е всичко, което мога да дам.
                           Маргарет Троутън

# 441
Здравейте, любители на котки Simple Smile От известно време аматьорски се занимавам с плетене у дома. Преди време оплетох едно мишле, подобно на тези от снимката, и котката на мои приятели не го остави дни наред. Изглежда има котета, които много им се радват като играчка. Затова исках да попитам стопаните на котки с какво смятате, че е удачно да пълня мишлетата.  На първото сложих силиконова вата и остатъци от прежда, но ми се иска да има нещо за повече тежест. Мислех си за няколко зрънца леща, от по-едрата.

Играчките на вашите котки с какво са пълни, за да тежат и евентуално да издават някакъв тих звук, който да привлича вниманието на котето?

Мерси Simple Smile

Някакви дрънчащи малки топчета. Полудяват моите от това Simple Smile

# 442
  • Между гори и планини
Ако мишките са пълни с ориз, дори да ги разпорят , ще е безопасно.

# 443
Пълнят ги с котешка мента обикновено тези играчки, които ние сме купували. Аз бих прегледала по сайтове на зоомагазини какъв е пълнежът на сертифицираните играчки, минали тестове за безопасност.

Към 30 котки сме кастрирали, от тях 2 имаха големи проблеми с незарастващи рани, инфекции, гноясване и пр., наложиха се повторни операции за изчистването, и не беше индивидуална реакция на организма, а причината беше в опериращия.

# 444
  • Някъде там
Добър ден. Изпуснала съм много.
Един данък плащам.

# 445
  • Между гори и планини
Ох, на този рижав пух, ще му изям розовото носле ❤️❤️❤️

Снощи заспахме на фотьойла пред телевизора, моя Черко е винаги с мен.

# 446
  • София
Недоволна, като намериш тунела и драскалката можеш пак да пробваш, току виж котето ги отразило. Аз все пак показах на Блеко как се "процедира" с тунела 😁.

Много красив този рижав кокорчо 😻

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 11:20 от AnyHr

# 447
  • на чист въздух

Малък данък от нас. Чета Ви редовно и сте ми много полезни

# 448
  • София
Наш Рони и рибките:
(Май вече се примири, че само се гледат и няма шанс да ги докопа)

И нещо да споделя. В един зоомагазин по препоръка на продавачката взехме 1/2 кг накаква супер дупер храна за котета с жен шен и алое. Рони милия цял ден стоя гладен, но не пожела да яде от нея. Води се холистична (каквото и да значи това) на марката Alleva. Май ще отиде за котките пред блока, да видим дали те поне ще я оценят.

# 449
  • Варна
Искам да ви кажа на какво се смея от няколко дни. Влязох в група във Fb: "Когато бях малък си мислех, че ...", е няма такъв смях. Та имам няколко любими интерпретации на песни, едната е за "Микиончо мяу":
Майката Боряна разказва: "Когато дъщеря ми беше малка пееше известната песен на Силвия Кацарова винаги така: Топъл дъжд, топъл дъжд, плиснал Микиончо мяу...Години след това сподели, че си е мислила, че дъждът е намокрил котето Микиончо, което е казало “мяу”.

Скрит текст:
И още нещо, пак от там:
"Слушайки "Сбогом" на Сигнал чувах  "Сбогом, да носиш таз слива, утре далече от мен..."  и дълги години се чудех какъв е смисълът на това. Представях си как героинята носи клон от джанка, но наистина недоумявах какво иска да каже авторът.
Чак след 20-тата си година чух живо изпълнение на друг певец, който просто направи пауза между "дано" и "си щастлива"....
Още щях да се чудя...../spoiler]

Общи условия

Активация на акаунт