Перилни препарати и омекотители – 64

• 42 367
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
 Аз да попитам,какво е перкарбонат?

# 406
В интернет пише безхлорна "белина" каквото и да значи .

# 407
  • Бургас
Боже!
Трябва да прочета повече явно,нищо не ми говори!

Аз си пера с няколко вида прах,почти винаги смесени дрехи,понеже знам,че не пускат боя.
А,то,какви работи имало...

# 408
В интернет пише безхлорна "белина" каквото и да значи .

Натриевият перкарбонат е съединение, което при разтваряне във вода се разлага до водореден прекис и натриев карбонат. Водородният прекис има избелващо и дезинфекциращо действие. Натриевият карбонат осигурява алкална среда. В маркетоложките среди е известно като "избелители на кислородна основа".

# 409
  • Бургас
ТАЕD, благодаря за изчерпателният отговор.

# 410
Това са тези прословути кисрородни избелители, които се издирват. Аз ги издирвам де, в праховете.

Има ги само и единствено в прахообразните. В гелове и капсули ги няма.

# 411
  • Sredets/Burgas
Тети, да те успокоя, че тази сутрин в Билла видях  от "белия" Ариел, съвсем пресен,
произведен този февруари, буквално преди броени дни...
Специално го погледнах, заради това, което беше писала, че няма избелители...
Има си, но няма дъга на опаковката.
Може би просто са решили да пуснат вариант на "Mountain spring" , но без избелителите.
Реално, абсолютно ненужно упражнение, ама сигурно има и такива, които харесват аромата,
пък не искат допълнително избелване.

Иначе аз от доста време не купувам прах за бяло, заради оптическите избелители.
Не ми харесва тоя синкав нюанс, особено при хавлиите, все едно "синка" съм слагала.
Ползвам прах Ариел за цветно + добвката на HEITMANN oxi universal,
която всъщност има май и повече избелители, ако се вярва на процентното съдържание.
Резултатът е пак бяло и хигиенно чисто пране... Е, излиза малко по-скъпо. Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 09:23 от Butterfly_Lovehunter

# 412
И аз взех такъв, но от обикновен магазин. Там го намерих.

Иначе имам добавки..ДМ-ска и лидълска, ако не са изфирясали.

Такава масовизация и профанизация наблюдавам при предлагането на прахове, че....
В нашето поне Лили зареждат само течни, прахове /явно не им вървят/ само един два, и то за цветна варианта.

Явно масово се пере с течни и прахообразен, но за цветно. И за да върви търговията, се зарежда само това. Така си го обяснявам.

В К пък от години, когато пускат на промо големите торби, за бяло няма никога. Звъняла съм - били сме малък филиал, да съм ходела в съседния град в К Joy

Абеее..не ща да пиша, че се ядосвам.

# 413
Аз Кауфланд изобщо не го харесвам като магазин . Винаги зареждат прекалено малко (ако заредят) и повечето неща от брошурите ги няма или са в само един –два вида .

# 414

Явно масово се пере с течни и прахообразен, но за цветно. И за да върви търговията, се зарежда само това. Така си го обяснявам.

Така е и това е нормално, такива дрехи се носят. Огледайте се на улицата, повечето хора са облечени в черно. Сякаш сме нация в траур, а и мръсотията не предполага носенето на светли дрехи. Търговците зареждат това, което се продава. Най-търсени са течните перилни препарати за цветни тъкани и съответно те се зареждат масово по магазините. Това е добре дошло и за производителите, тъй като течните препарати са по-лесни за производство и като цяло себестойността им е по-ниска. Маркетолозите си свършиха много успешно работата, убеждавайки хората, че течните препарати (в наливно или капсулирано състояние) са върха на технологията. Използва се и фактът, че в течен перилен препарат може да се вложи повече парфюм, което явно се харесва на повечето хора.

# 415
  • София
Аз съм се заредила с един огромен прах Персил за цветно от Германия и си трая.

Обаче тия дни взех един течен Бонукс и съм направо УАУ. Прах калъфите на дивана - червеното светна, прах маратонки - избели подметките.

# 416
  • София
Ех, как живна темата като се появи TAED Simple Smile

Аз имам въпрос относно сушилнята - има ли някакво чудо, което да събира мъхчетата вътре в барабана? Знам, че има модели, про които се събират в някакво отделение, но нашата не е такава.

# 417
  • София
При мен се събират на гумата на вратата. По принцип, ако пусна едно плакнене на празно, ще се съберат и лесно ще се махнат. Обаче не го правя. Лошото е като пусна пуловери след това - всичко полепва по тях! Говоря за пералня със сушилня.

# 418

Аз имам въпрос относно сушилнята - има ли някакво чудо, което да събира мъхчетата вътре в барабана? Знам, че има модели, про които се събират в някакво отделение, но нашата не е такава.

Ако въпросът беше към мен, смътно си спомням, че преди доста години имаше някакви кърпички за сушилня, които вършеха такава работа. Имам някакви спомени да сме ги използвали, но това беше преди повече от 15 години и не в България. Дали все още се продава нещо подобно-нямам идея, отдавна не ползваме сушилня вкъщи.

# 419
  • Пловдив
При мен се събират на гумата на вратата. По принцип, ако пусна едно плакнене на празно, ще се съберат и лесно ще се махнат. Обаче не го правя. Лошото е като пусна пуловери след това - всичко полепва по тях! Говоря за пералня със сушилня.

Така е при комбиниран уред,при сушилните(самостоятелен уред) мъхчетата се събират във филтрите.Кърпичките за сушилня имат антистатичен и ароматизиращ ефект.

Общи условия

Активация на акаунт