Перилни препарати и омекотители – 64

• 42 365
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Каква му е цената на ОМОто в Била?
Аз миналата седмица си взех ОМО прах,за бяло и за цветно за няма и 7лв.-20 пранета.От Метро го взех.
Супер пере!

# 391
Цената е 10.39 лв за 40 пранета

# 392
Е моля не пишете вече за намаления... Вчера награбих 4 Ариела по 38 пранета и един Корал за 22 Joy Утре ще ходя до Била за това ОМО..... .

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 19:41 от strawberry84

# 393
Знам, че преди течеше в темата дискусия какво е по-добре да ползваш: гел или прах?
 Но така и не се достигна до извода кое е по-хубаво.

Извод има.

За бяло, бельо - прах с избелители. Не гел. Не капсули.

За цветно може и с течни. Но на дълги програми, височки градуси. По-добре с прах и тук.

Течните отстраняват мазно по-добре.

Капсула и гел е едно и също-течен.

Високи температури 60 градуса.
Програми над два часа.
Спомагат за по-доброто изпиране.

Накратко това.Grinning

Да, това е. Единствено бих добавил, течните перилни препарати да се добавят в контейнер направо в барабана.

# 394
TAED честито завръщане ! Мислех си , че вече не пишеш във форума .

# 395
TAED честито завръщане ! Мислех си , че вече не пишеш във форума .

Благодаря!
Вярно е, че не бях влизал доста отдавна. Тази вечер се присетих за вас дами. Радвам се, че още си поддържате темата. Ако бих могъл да ви бъдаа полезен, питайте.

# 396
Ще питам пък Joy

Какъв е тоя Ариел - уж маунтин фреш, ама и с цветните ленти от опаковката за цветно, и без избелители?
Вече такъв ли ще е?
Лимитка ли е?
Нов/стар...

Какво е туй животно демек?

# 397
Да попитам: тъмни, цветни чаршафи и калъфки: тъмно сини, графит, тъмно лилави (само такива имам, не харесвам светло спално бельо) с прах за бяло или за цветно трябва да се перат според вас? До сега съм ги прала с прах/гел за цветно на 60 градуса, ама като ви чета май не е трябвало. Няма ли да се прецакат с прах за бяло? Не са много евтини чаршафи и много си ги харесвам. Бели дрехи нямам и винаги съм купувала прах само за цветно.

# 398
Аз имам черни кърпи . Веднъж ги пуснах на 60С с прах за бяло и излязоха страшно избелели . От тогава ги пера на 60С с прах/гел за цветно .

# 399
@teta75
Съжалявам, не следя промяната в опаковките на перилните препарати и не бих могъл да бъда полезен тук. Ако няма избелители на кислородна основа (перкарбонат), спокойно би могъл да се позва за оцветени тъкани.

@zy_zy_zy
Въпрост е кое ви е по-важно, хигиенното качество на прането или запазването на цветовете. Ако искате да имате и двете, избирате тъкани, боядисани в по-светли цветове или бели.

# 400
Съставът също е осакатен. Махнати са избелителите и се чудех скоро ще има ли с какво да си перем...гащите.
Да не би да махат поетапно праховете с избелители?
Защото все по-трудно намирам.

# 401
TAED ако си запознат – има ли разлика в състава на Ариел капсули за бяло mountain spring и Ариел капсули за бяло с Oxy Effect ?

# 402
Съставът също е осакатен. Махнати са избелителите и се чудех скоро ще има ли с какво да си перем...гащите.
Да не би да махат поетапно праховете с избелители?
Защото все по-трудно намирам.

Явно нещата не вървят на добре. Прибавяйте перкарбонат, под формата на т.нар. препарати против петна

@strawberry84
Съжалявам, не съм запознат и отдавна не ги следя. Ако публикувате двата състава, бих могъл да коментирам как това ще се отрази на крайния резултат.

# 403
Ariel All-in-1 PODS +OXI Stain Removers Effect
Скрит текст:
Alpha-Isomethyl Ionone, Amylase, Aqua, Butylphenyl Methylpropional, C12-14 Pareth-n, Calcium Chloride, Cellulase, Citronellol, Colorant, Co-polymer of PEG / Vinyl Acetate,Coumarin, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Disodium Distyrylbiphenyl Disulfonate, Ethanolamine, Ethoxylated m-toluidine, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Hexyl Cinnamal,Hydrogenated Castor Oil, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Magnesium Chloride, Mannanase, MEA-C10-13 Alkyl Benzenesulfonate, MEA-citrate,MEA-Laureth Sulfate, MEA-Palm Kernelate, PARFUM, PEG/PPG-10/2 Propylheptyl Ether, PEI ETHOXYLATE, Phenylpropyl Ethyl Methicone, Phosphodiesterase, Polyethylene Glycol, Potassium Sulfite, Propylene Glycol, Protease, Siloxanes and Silicones, di-Me, Me octyl, Me 2-phenylpropyl, Simethicone, Sodium Acetate, Sodium Chloride, Sodium Formate, Sorbitol, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, Sulfated Ethoxylated Hexamethylenediamine Quaternized, Trimethylsiloxysilicate, Trimonoethanolamine Etidronate, Tripropylene Glycol
Ariel Original
Скрит текст:
Alpha-Isomethyl Ionone, Amylase, Anionic modified polyester, Aqua, Butylphenyl Methylpropional, C12-14 Pareth-n, Calcium Chloride, Cellulase, Citronellol, Colorant, Co-polymer of PEG / Vinyl Acetate, Coumarin, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Dipropylene Glycol, Disodium, Distyrylbiphenyl Disulfonate, Ethanolamine, Ethoxylated m-toluidine, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Hexyl Cinnamal, Hydrogenated Castor Oil, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Magnesium Chloride, Mannanase, MEA-C10-13 Alkyl Benzenesulfonate, MEA-citrate, MEA-Laureth Sulfate, MEA-Palm Kernelate, PARFUM, PEG/PPG-10/2 Propylheptyl Ether, PEI ETHOXYLATE, Phenylpropyl Ethyl, Methicone, Phosphodiesterase, Polyethylene Glycol, Potassium Sulfite, Propylene Glycol, Protease, Siloxanes and Silicones, di-Me, Me octyl, Me 2-phenylpropyl, Simethicone, Sodium Acetate, Sodium Chloride, Sodium Formate, Sorbitol, Sulfated Ethoxylated Hexamethylenediamine , Quaternized, Trimethylsiloxysilicate, Trimonoethanolamine Etidronate, Tripropylene Glycol

# 404
Ariel All-in-1 PODS +OXI Stain Removers Effect
Скрит текст:
Alpha-Isomethyl Ionone, Amylase, Aqua, Butylphenyl Methylpropional, C12-14 Pareth-n, Calcium Chloride, Cellulase, Citronellol, Colorant, Co-polymer of PEG / Vinyl Acetate,Coumarin, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Disodium Distyrylbiphenyl Disulfonate, Ethanolamine, Ethoxylated m-toluidine, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Hexyl Cinnamal,Hydrogenated Castor Oil, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Magnesium Chloride, Mannanase, MEA-C10-13 Alkyl Benzenesulfonate, MEA-citrate,MEA-Laureth Sulfate, MEA-Palm Kernelate, PARFUM, PEG/PPG-10/2 Propylheptyl Ether, PEI ETHOXYLATE, Phenylpropyl Ethyl Methicone, Phosphodiesterase, Polyethylene Glycol, Potassium Sulfite, Propylene Glycol, Protease, Siloxanes and Silicones, di-Me, Me octyl, Me 2-phenylpropyl, Simethicone, Sodium Acetate, Sodium Chloride, Sodium Formate, Sorbitol, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, Sulfated Ethoxylated Hexamethylenediamine Quaternized, Trimethylsiloxysilicate, Trimonoethanolamine Etidronate, Tripropylene Glycol
Ariel Original
Скрит текст:
Alpha-Isomethyl Ionone, Amylase, Anionic modified polyester, Aqua, Butylphenyl Methylpropional, C12-14 Pareth-n, Calcium Chloride, Cellulase, Citronellol, Colorant, Co-polymer of PEG / Vinyl Acetate, Coumarin, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Dipropylene Glycol, Disodium, Distyrylbiphenyl Disulfonate, Ethanolamine, Ethoxylated m-toluidine, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Hexyl Cinnamal, Hydrogenated Castor Oil, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Magnesium Chloride, Mannanase, MEA-C10-13 Alkyl Benzenesulfonate, MEA-citrate, MEA-Laureth Sulfate, MEA-Palm Kernelate, PARFUM, PEG/PPG-10/2 Propylheptyl Ether, PEI ETHOXYLATE, Phenylpropyl Ethyl, Methicone, Phosphodiesterase, Polyethylene Glycol, Potassium Sulfite, Propylene Glycol, Protease, Siloxanes and Silicones, di-Me, Me octyl, Me 2-phenylpropyl, Simethicone, Sodium Acetate, Sodium Chloride, Sodium Formate, Sorbitol, Sulfated Ethoxylated Hexamethylenediamine , Quaternized, Trimethylsiloxysilicate, Trimonoethanolamine Etidronate, Tripropylene Glycol

Не виждам някой да е по-добър. И двата препарата не биха осигурили добро изпиране на бяло пране или поне не без добавки, иначе са модерни, течни формулировки. Могат да се позват без проблем и за оцветени тъкани. Ако държите да ги ползвате, добавяйте перкарбонат.

Общи условия

Активация на акаунт