Перилни препарати и омекотители – 64

• 42 365
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
  • Сливен
Този е от ДМ

# 601
А в Денкмит праха А бяло имаше ли избелители? Аз до тук разбрах да търся статуя Персил без цветните ленти, то май това остана.

# 602
  • София
Момичета, може би бях питала, моля ви за съвет защо цветните дрехи ми избеляват. Направо се учудих. С приятелка си купихме еднакви пижамки на Мики маус, цветнички хубави. След няколко пранета на 40 гр цветовете са и наполовина. Показах я на приятелката и тя ми показа нейната, много леко е избеляла.
Пера на 40гр с прах Персил за цветно купен от Метро. Програмата ми е според дрехите, или синтетика 1ч и 30, памук 2 и 30 или еко 3ч. Разпитах я и тя пере на 40градуса с течен Персил или Первол  на кратка програма около 40мин. Простирам на терасата, сега няма слънце, не е от там проблема. Тъмни тениски също бързо се скапват, падат щампи. Направо не знам какво да правя. Купувам само Персил прах, освен, ако някъде не намеря промоционален, тогава взимам течен. През няколко месеца почиствам и пералнята на 90градуса със специализиран препарат за почистване. Дали не ги пускам на много дълги програми?

А коментирахте ли коя колко си носи пижамата? Защото ако ти я носиш и съответно переш значително по-често може от там да идва избеляването на цвета. С всяко пране пада по малко какъвто и да е праха.

# 603
Момичета, може би бях питала, моля ви за съвет защо цветните дрехи ми избеляват. Направо се учудих. С приятелка си купихме еднакви пижамки на Мики маус, цветнички хубави. След няколко пранета на 40 гр цветовете са и наполовина. Показах я на приятелката и тя ми показа нейната, много леко е избеляла.
Пера на 40гр с прах Персил за цветно купен от Метро. Програмата ми е според дрехите, или синтетика 1ч и 30, памук 2 и 30 или еко 3ч. Разпитах я и тя пере на 40градуса с течен Персил или Первол  на кратка програма около 40мин. Простирам на терасата, сега няма слънце, не е от там проблема. Тъмни тениски също бързо се скапват, падат щампи. Направо не знам какво да правя. Купувам само Персил прах, освен, ако някъде не намеря промоционален, тогава взимам течен. През няколко месеца почиствам и пералнята на 90градуса със специализиран препарат за почистване. Дали не ги пускам на много дълги програми?

А коментирахте ли коя колко си носи пижамата? Защото ако ти я носиш и съответно переш значително по-често може от там да идва избеляването на цвета. С всяко пране пада по малко какъвто и да е праха.
Аз съм я прала 3 пъти, тя 2. Разликата е фрапантна.

# 604
Ниско качество?

# 605
  • София
Да, в такъв случай по-скоро звучи като некачествена материя и оцветяване на плата.

# 606
  • София
За две-три пранета и аз смятам, че проблемът е в качеството на материята. Като четях вчера темата си помислих да не е и от пералната машина тази разлика, но при толкова малко пранета, не мисля. Аз от опит съсипах доста качествени дрехи по квартири с евтини перални. Сещам се за една Ариели, която нямаше опция за промяна на градусите и програмите микс и синтетика бяха само с 40 градусова температура. При продължително пране едни черни дънки постепенно станаха светлосиви. Пера само с Персил и Ариел официален внос, прах за цветно.

# 607
Някой знае ли дали дезинфектанта на ДМ (денкмит) става за бебешки неща? Детето е с чувствителна кожа и се чудя (има АД).
Ако се целиш към допълнителна хигиена – излишен е .
Бебешки прах с кислородни избелители е напълно достатъчно .

# 608
В крайна сметка ми казаха, че не е подходящ. Видях, че има специален бебешки на Хайтман, май него ще търся. Не е допълнителна хигиена, става въпрос за инцидентно пране.

# 609
Този е от ДМ
Скрит текст:
Не изпира добре сериозни замърсявания и петна. Става за освежаване или за не много мръсни дрехи. Formil Sport може и да е по-добър, не съм го ползвала.
Наскоро трябваше да пера връхни планинарски дрехи с големи засъхнали петна от кръв. Специализираният препарат не се справи, както и очаквах. Гледах упътването в сайта на Gore-Tex, където препоръчват течен препарат за пране без уточнения какъв. Изпрах ги с течен Formil concentrate за цветно и светнаха.
Единственият недостатък, който забелязах, е, че свали импрегнирането изцяло и се наложи да правя ново с по-висока концентрация в разтвора.
След това дрехите бяха носени 2 дни при екстремни условия в планината и нямаше оплаквания, че пропускат.

# 610
  • София
Намерих в квартален хранителен магазин Персил за бяло с кисл. избелители. Но цената от 12.99 лв за 18 пранета ме отказа да го купя.

# 611
Виж в СВА ако имаш при теб....360 Персил е за 7 лв за 20 пранета. Срок до май т.г обаче...

# 612
  • Ст Загора
А в Денкмит праха А бяло имаше ли избелители? Аз до тук разбрах да търся статуя Персил без цветните ленти, то май това остана.
има

# 613
Ето тези капсули за бяло пране добри ли са ? За цена от 9 лева заслужават ли си ? https://groceries.asda.com/product/non-bio-sensitive-skin/fairy- … shes/910001954669

# 614
  • Ст Загора
За бяло само прах с кислородни избелители. В течните и в капсули няма кислородни избелители. Аз за бяло слагам и Вениш  Oxi .

Общи условия

Активация на акаунт