Перилни препарати и омекотители – 64

• 42 367
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Новият Ариел прах за "бяло" на опаковката има в ляво едни цветни ленти, в дясно долу си стоят планините..това е стария маунтин фреш, който винаги е бил с избелители.
Сега с тия цветни ленти - в него няма.

Намират се вке още стари разфасовки с избелители. Но трябва да се чете отзад!!

Персил намерих за бяло в СВА..писах десетина стр.назад, от стария вид 360 ..той има и то доста избелители.

Но масово зареждат от новия боклук, дето за бяло и дезинфекция не ста-ва!!!

# 586
В такъв случай,нали ОМО има избелители!?

# 587
Трябва да се чете отзад състава. Grinning

# 588
  • София
Последната опаковка Омо за бяло, която гледах, кислородните избелители бяха под 5%.

Тези от Хенкел не ми отговориха на писмото. Явно толкова ги е грижа за потребителите.

# 589
Аз пък си купих Первол за бяло – гел от Лили Дрогерии 30 пранета за 7 лева . Не съм доволна .
Ще ходя до ДМ за да си купя добавка към бялото пране .

# 590
  • Пловдив

В Скип(френски,гръцки) кислородните избелители са 5-15%,в Корал(за австрийският пазар)-също,Скип,Корал са аналози на Омо за бг пазара.Има един гръцки прах(гранулиран или течен) Klinex,без хлор,с 15-30% кислородни избелители,преди две седмици купих една кутия от този прах от м-н за паралелен внос за 14,60лв,44пранета(в срок на годност!).

# 591
# 592
  • Sredets/Burgas
В момента в Кауфланд има чудна промоция на Вениш.
Има и течен, има и прахообразен.
Цената е наполовина.
Аз се заредих за прането на 40 градуса.
За пране на 60 градуса си ползвам добавка на Хайтманн и изобщо не мисля има ли избелители в праха-няма ли.

# 593
В момента в Кауфланд има чудна промоция на Вениш.
Има и течен, има и прахообразен.
Цената е наполовина.
Аз се заредих за прането на 40 градуса.
За пране на 60 градуса си ползвам добавка на Хайтманн и изобщо не мисля има ли избелители в праха-няма ли.
Аз не намирам такава промоция на Вениш . Може ли снимка /линк ?

# 594
# 595
# 596
Момичета, може би бях питала, моля ви за съвет защо цветните дрехи ми избеляват. Направо се учудих. С приятелка си купихме еднакви пижамки на Мики маус, цветнички хубави. След няколко пранета на 40 гр цветовете са и наполовина. Показах я на приятелката и тя ми показа нейната, много леко е избеляла.
Пера на 40гр с прах Персил за цветно купен от Метро. Програмата ми е според дрехите, или синтетика 1ч и 30, памук 2 и 30 или еко 3ч. Разпитах я и тя пере на 40градуса с течен Персил или Первол  на кратка програма около 40мин. Простирам на терасата, сега няма слънце, не е от там проблема. Тъмни тениски също бързо се скапват, падат щампи. Направо не знам какво да правя. Купувам само Персил прах, освен, ако някъде не намеря промоционален, тогава взимам течен. През няколко месеца почиствам и пералнята на 90градуса със специализиран препарат за почистване. Дали не ги пускам на много дълги програми?

# 597
По принцип хлорът във водата също избелва.

Зависи кое ти е приоритет, както писа и TAED назад - дали добре изпрана дреха, или такава с ярки цветове.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 18:50 от teta75

# 598
  • Somewhere in Spacetime
Здравейте! Вероятно сред Вас има по-опитни от мен в прането на екипировка за зимни спортове.
Каква марка препарат за ски екипировка ще ми препоръчате?
Някакви трикове и за какво да внимавам да ме посъветвате?
Четох, че трябва да са без определени вещества и да са течни. Ходих до близкия магазин за внос на перилни препарати, но нямаше.
Дрехите са среден клас - 10000 мм., и не ми се иска да ги съсипя.
Благодаря!

# 599
Без омекотител ! Само това. Запушва мембраните.

Друго няма. Вземи си все пак течен за спортни дрехи..в лидл..в дм има.
Въпреки че в тях няма тайна спортна съставка...обикновен течен с ензими е, каквито са и "неспортните" гелове и прахове...

Лидлския..това е стара опаковка.
Сега е обновена опаковката, с дръжка е шишето сега..но за ориентир го показвам

Общи условия

Активация на акаунт