ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 24 010
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • софия
Ммммммм да. Днес тръгнаха на училище и още от днес се очаква повишаване на положителни тестове?/заболели?/смъртност? следващите 3 седмици.

# 616
Не знам дали имат капацитет за толкова тестове, в момента се правят около 8000, по време на масовото тестване на учители правиха по над 15 000. Само нашият набор е около 70 000. Пишат си пожелателно, а ако си вярват, дори няма да се учудя.
Същото и за маските - вчера по медиите образователният министър реши да обяви, че всъщност заповедта на здравния министър важи и за учениците. Не, че не близко до ума, но дали всички учители и директори следят всички заповеди на МЗ и следят медиите непрекъснато. Обикновено се действа с директни заповеди, разписани подробно.  В резултат - днес половината с маски в час (силно казано), другата половина без.
Чета разни правила за сваляне на маските в междучасието, почивка от маските, сякаш те са някакво наказание и като я свалиш за 10 мин по някое време, всичко е наред, сякаш въздухът през тези минути ще е друг и изчезва на мига факторът, заради който си ги носил тези маски през целия час. Прави се нещо, защото някъде се прави, но така се преиначава, че противоепидемичен ефект - нъц.
Всъщност маските и проветрението са начинът в момента за присъствено обучение, но трябва ясно и конкретно да е указано как, къде и от кого се носи. И точно поради тази причина моите си бяха цял ден с ffp2 маски, които са свалили чак в училищния двор след училище (а нашият до входната врата в къщи дори).

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 19:28 от Cygnus

# 617
  • София
Аз нямам против да тестват детето ми. Като изключим личните съображения, смятам, че това все пак е начин да се държат училищата под контрол. Не мисля, че има или поне, че можем да се надяваме, на пълно щастие в тази ситуация.
Cygnus, това е капацитетът на лабораториите. Мисля, че в една голяма гимназия могат да се изтестват 2 випуска на седмица ( при нас това наброява 500 деца).

# 618
Дикси, тези с проба от гърлен секрет по-скъпи ли са?
Дали се предлагат масово?

Вчера нали Вълчев само препоръча 40 мин часове с проветрение и сваляне на маските на 20 мин ! Е, днес вече е задължително! Побъркаха и учителите - 40 мин присъствени часове и 35 мин за ОЕСР в същата смяна и за същите учители!
Толкова ли не могат да стиковат ПО и ДО графиците!

# 619
За маските - вчера ,като пътувах към работата си,изведнъж усетих силен парфюм и...се замислих ...колко големи са молекулите на това нещо и какви са тези на вирусите.Защото ,ако усещам парфюм ,значи преминават през маската,а вирусът какво прави? И понеже нося в чантата си няколко вида маски взех да ги сменявам,а народът ме гледаше изумен.Как ли съм изглеждла не ми се мисли,но експериментът успя - всички пропускат миризми.А с вирусите как ли е?
                А за точната и компетентна информация имам прекрасен пример - във вторник,тъкмо дружината беше стегната да излезе на двора след обяд и.....СМС от шефа - забранява се излизането на децата навън след обяд и в сряда защото "праховите частици са над норма,а в сряда даже ще са опасни" ...толкова много ще бъдат.Да,ама мамите с деца в ДЗ надушили и една публикувала заповедта на Синеочка и....големи гадатели ...как точно са определили,че точно в сряда ще са застрашителни праховите частици.Разпениха се мамите и ... хоп след час ....заповедта беше отменена.Пак се получи тука има ,тука нЕма!

# 620
Темата нали не беше за ковид?

# 621
Не беше, я.
Ето, една колежка прочете, че пак Ковид обсъждаме и ....

# 622
  • о`майна лунна нощ е
Отзив на набора за първия ден "Един ден си отлетя Sad " Той да каже, че му се ходи на училище.
Стана ми тъжно.

# 623
Митко се прибра много въодушевен. Не спря да разказва по време на вечерята. Колко било прекрасно днес. Имали нови чинове и столове, мултимедийни стени, нови дъски, пребоядисани стаи, пречистватели. Все едно бил в друго училище, каза. Разказа за всички учители, които е видял днес, как класната се радвала, че са заедно. Дружно се вълнували за учителката по рисуване, защото чули, че е красавица. Отсега я харесва Grinning
Отдавна не го бях виждала в такова състояние на духа. Живнал.
Изобщо...дорева ми се на мен.
Накрая заключи, почти със задоволство, че цял ден не си бил пускал компютъра.
А брат му слуша всички истории и се надява, че и него ще го огрее след две седмици.

# 624
Полицията откри кой е влизал вкъщи. 23 годишен младеж, наркоман. Тъжна история.
Не се знае дали ще оцелее кучето на съседите. Ветеринарите се борят за живота му. Момчето се е опитало да влезе и в тях. Кучето е каракачанка, дворно. Дал му  е отрова. Не знаех тази история, но малкото е много общително и днес е разбрало за случая.
Аз съм ужасно изморена с това разбуждане в 4.30 и ще се опитам да поспя. Но ми стана много тъжно.

# 625
  • о`майна лунна нощ е
Ох, Аманда. Как да го харесам този пост Sad

# 626
Дикси, и у нас настана въодушевление, чак се зачудих днес изобщо ходи ли на тренировки и от къде вади още толкова енергия!
Не спира да говори, говори!
Дори страхът от контролните е минал Simple Smile
Сега вече се оттегли в неговата стая и говори със съучениците си в Дискорд. Планове за уикенда имат дори заедно

# 627
Аманда, дано, дано да оцелее кученцето!🌠❤
Страшно ви звучи на мен това с младежа наркоман. За едната доза са готови на всичко.
Едва ли това е била мечтата му, когато е бил дете, но бъдещето е непредвидимо...

# 628
  • София
Аз не виждам смисъл в антиген тестове за учениците. Първо наистина лови най-активния период - при мен на втори ден беше положителен,при мъжа ми на осми ден - отрицателен. А той ме зарази и си беше още с температура и размазан на 8-ми ден.
По-добре да ги тестват за антитела. Това ще даде добра картина колко са преболедували и при следващо тестване, ще тестват само тези, които преди не са имали антитела. Освен това, ако е с кръв от пръста (не съм сигурна в това), не е кой знае какво.

# 629
Само да кажа, че вече има ваксинирани учители в нашето училище и сигурно на много други места; не трябва ли след месец най-много да пуснат всички присъствено?
Ваксинирането на учителите пази само учителите от заразяване. Не пази децата, нито спира разпространението.
Ученето на децата в ДО не е заради опазване на преподавателите, а за опазване на всички нас, свързани по някакъв начин с тези деца.  Защото в училище се срещат голям брой ученици за дълго време и едно заразено дете ще причини заразяване на много семейства. Което води до лавинообразно нарастване на инфекцията. Видя се, че спирането на децата веднага оказа влияние на разпространението.

Общи условия

Активация на акаунт