ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 24 036
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
И на мен не ми е известно да има кръвен  тест за антигени. Не ми и логично, но нищо вече не ме учудва.

# 601
Тест за антитела вероятно има предвид кровадаващият... Laughing Те са за любопитните.

# 602
  • София
Моят е бъзлив. Последните имунизации бяха голяма драма, пред припадане беше. ПКК исках да му пусна миналата година – не позволи. Два пъти ми правиха ПСР заради контакти в работата – първият път не усетих, вторият беше брутален.  Така че аз няма да дам съгласие за антигенен тест.  Ако има симптоматика така или иначе няма да го пусна на училище.

# 603
Аз си правих домашен за антитела, но имаше и маркер за активна инфекция. Приятелка лаборантка ми каза, че са слабо чувствителни, но ако държа да си давам парите, да ги давам:smile:

# 604
  • София
И моята е така. Рев до припадък. И на зъболекар доскоро се ходеше с рев, но отмина. Откъде се стресира не мога да разбера.

# 605
  • софия
Сутринта слушах, че в Словакия искали задължително отрицателен тест, за да се върнат децата в училище. За по-малките - на родителите, за по-големите техни.
A знае ли се кой финансира тестването? У нас ако трябва семействата да поемат разноските, ще стане интересно.
Не казаха. Не казват, че държавата поема и мога да подозирам, че е за сметка на всяко семейство.
https://www.mediapool.bg/slovakiya-shte-otvori-postepenno-uchili … i-news317755.html

# 606
Антигенните не са толкова страшни. Да, неприятни са, но не е болка за умиралка, както се казва. На работа ни правиха на два пъти след наличие на заболели и се оказаха двама +, които нищо, ама абсолютно нищо общо като работа нямаха със заразените. Добре че ги хванаха навреме. Към момента на теста и симптоми нямаха, но после се появиха.
А защо сте против антигенните тестове, няма ли да ви е по-спокойно да сте сигурни, че заразените се улавят веднага и не се оставят да заразяват другите?

# 607
  • о`майна лунна нощ е
За да не се окажем в ситуация да доказвам, че нямам сестра. Вероятности, които биха ми причинили административен дискомфорт, не ги долюбвам. Обичам да или не, болен или здрав. Не 50 нюанса сиво.

# 608
  • Пловдив
Не, няма да съм, не искам да бъркат в носовете на децата ми и точка. Особено като знам, че няма смисъл. Нито сме овце, нито сме опитни зайчета. Всъщност сме и двете, но това поне мога да откажа засега. Ама като се появят 100 паникьосани родители и току - виж се решили да се гаврят с децата си. Как пък нямат жал. И изобщо няма да помиришат чужбина, ако такова изискване остане. Явно желязната завеса се спусна отново, този път около всяка държава. Ай да си гледат работата.

# 609
  • софия
И аз не съм склонна да разреша да се бърка по носовете за щяло и нещяло ката ден, за да се "успокоят" кресливите родители. Около мен има случаи на сериозни усложнения от престараване при вземане на проби.

Доста ми писна. Първо мрънкаха, че децата са присъствено, нищо че имат право да подадат заявление за ДО. Затвориха всички. После, че няма ваксини. Има ваксини, не искат да се ваксинират. Сега ново 20. Антигенни тестове.

При регулярно посещение на болница правят бърз тест с намазка от устата (или както се казва проба от там). С това съм ок. Такива тестове правят и на лекарите всяка седмица.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 18:03 от zvаnchе

# 610
А защо сте против антигенните тестове, няма ли да ви е по-спокойно да сте сигурни, че заразените се улавят веднага и не се оставят да заразяват другите?

Можем да сме по-спокойни само ако приемем, че изобщо някога сме били притеснени от вируса.
Някои например не сме. Със симптоми не обикаляме и не заразяваме, оставаме си вкъщи. Това е достатъчно ниво на отговорност спрямо ситуацията, смятам аз.
Безсимптомни проверки да се правят е малко прекалено. Поне децата да пощадим от този диктат.
И за учителите не смятах, че е добра идея, но те поне са възрастни и могат да решават сами.
То се и видя колко са заразни де, 0.2 % позитивни сред тях.

# 611
  • София
И аз не съм съгласна да ги тестват в училище. Първо, защото антигенните тестове показват само при протичаща в момента инфекция и симптоми и второ, защото не вярвам на 100 % в тестовете. А и не съм чула да казват, че ако правят тестове всяка седмица, децата ще си ходят присъствено на училище.

# 612
При регулярно посещение на болница правят бърз тест с намазка от устата (или както се казва проба от там). С това съм ок. Такива тестове правят и на лекарите всяка седмица.
 Това е същото. Бърз антигенен тест от гърлен секрет.

# 613
  • софия
Добре. С такъв съм ок. С носа не съм съгласна.
Личи си колко ме вълнува тази тема 😊

# 614
Все още родителите са отговорни за децата си на тази възраст  и никой не може да извършва каквито и да е манипулации без изрично разрешение и даже подписано информирано съгласие.
                      Целта на мероприятието е друга - отново затваряне на децата и отново с "грижа за здравето им"! Още не бяха пристъпили училищния праг и от ТВ-то блъвна поредната информация как са се увеличили случаите на заразяване точно за няколко часа.Отвратителна манипулация.Всеки ден контактувам с 29 деца и още толкова родители.Не коментирам контактите си с колегите,деца от други групи,защото съседите са по-малки и помагам на колежката.Изключвам и контактите си в градския транспорт,магазина,през който минавам на връщане и още много ,за които в момента не се сещам.И все чакаме апокалипсиса,но...той не се случва.За щастие! Няма болни или заразени.И как така при това многочислено посещение никой,ама никой не говори за затваряне и опасности.Защитена зона ли сме или мотива"няма кой да ги гледа" е по-силен от ковид-а? Ако е вярно второто се питам как точно определиха,че големите са опасни и заразни.Усещам как отдавна ме е напуснала вярата,че някой прави нещо в защита на децата ни,на нас самите или изобщо му пука за тази държава.
                     В Испания ще има избори на 14-ти този месец и......мерките драконови! Май целия свят е обезумял и единственото нещо, което го вълнува е властта и разпределението на финикийците!

Общи условия

Активация на акаунт