ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 24 036
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
  • Отвъд алеята зад шкафа
Антигенен тест може и с кръв от пръста, от вената...не е задължително да се бърка в носа - по повод реакцията на тази учителка, че синузитът й е проблем.

# 586
  • софия
Правят ли тук антигенен с кръв? По-скъп ли е от другия?
Правих миналата година 2 пъти. Единия път нищо не усетих, но другият беше брутален.

# 587
  • Отвъд алеята зад шкафа
Семейно си правихме антигенни тестове, от аптеката, с убождане на пръст. Децата и аз  показахме антитела. Изглеждат като тест за бременност. Има 3 черти - контрола, антитела, вирус.

# 588
  • Пловдив
Аз също съм "за" само за антитела.
И аз. Още повече, че набора го изкара.
Антигенен правят само като пср, просто е бърз, официалния де. Иначе, така се вкиснах вчера, на нашите сънародници в чужбина, един татко с такова спокойствие обясняваше детето му на 2г.11 месеца как му бъркали и му пяли и не го боляло и не му било проблем, това, за да върнат детето в ДГ, май в САЩ, и май всяка седмица трябвало. Ако родителите не са овце, особено на тези малки дечица, и кажат НЕ, никой няма да се гаври така. 2 годишно дете ще го човъркат всяка седмица и аз ще се кефя. Ега ти света, къде отиде...
Да вложат усилия да има и други тестове, които се смятат надеждни, вместо да ни облъчват всеки ден с нов щам.

# 589
  • софия
Семейно си правихме антигенни тестове, от аптеката, с убождане на пръст. Децата и аз  показахме антитела. Изглеждат като тест за бременност. Има 3 черти - контрола, антитела, вирус.
Вкъщи мисля, че никой не може да извърши такова геройство да убоде своя или чужд пръст, така че да потече кръв.

Сутринта слушах, че в Словакия искали задължително отрицателен тест, за да се върнат децата в училище. За по-малките - на родителите, за по-големите техни.
Подозирам, че това ще е следващото, което ни очаква.

# 590
Е, убождането е къде къде по-инвазивно от това да ти бръкнат в носа.

# 591
Антигенните не са ли за активна инфекция и само от носа/гърлото?
Тези за антитела са кръвни?
На децата кое искат да правят? Предполагам, че първите, защото нали ги смятат за големи заразители.

# 592
За домашните тестове ти трябват няколко капки кръв. Но и при нас протече доста смешно цялата процедура.

# 593
  • София
Абе да ви кажа май предпочитам убождане. Присъствах, лятото, когато правиха ПСР на наборката. Горката, не е някоя лигла, ама и се насълзиха очите от зор, като и бръкнаха в носа. Е не мерси!

# 594
  • Пловдив
Е, Словакия отдавна превъртяха играта. То и там не можеш да излизаш от къщи без пср. Ха! Изобщо, надявам се да не се стига до там. Не съм и чула да направят революция в тази така епична борба.
Убождането не е болезнено, ама ако ти бръкнат в носа, както трябва, е жестока ситуацията. В другия случай пък е излишно, щот няма да даде истински резултат.

# 595
Ама да не са се презапасили с тестове и да се чудят, къде да ги пласират?!

# 596
  • София
Кръвните тестове са за антитела, бре. След прекарана инфекция. Айде едното IG е уж за текуща, но доколкото знам хич не са точни.
Антигенните (клечка в носа) са за установяване на текущо заболяване. Аз поне не знам други видове да са изкарани масово на пазара.
Както и да е, моето мнение е, че по-добре да се възползваме от целия антураж на медицината - тестове, ваксини, там каквото - и децата да си ходят на училище.

# 597
  • о`майна лунна нощ е
Ама да не са се презапасили с тестове и да се чудят, къде да ги пласират?!

Не са, ама на хората леко им писна да ги правят на идиоти. Освен това, откакто приравниха антигенните на ПСР за поставяне в карантина, рязко им охладня любопитството на хората болни ли са или не са.

Докато имам власт над 14-годишния и сестра му, антигенно тестче няма да се опре до течности/и или секрети от тях.

# 598
  • София
Сутринта слушах, че в Словакия искали задължително отрицателен тест, за да се върнат децата в училище. За по-малките - на родителите, за по-големите техни.

A знае ли се кой финансира тестването? У нас ако трябва семействата да поемат разноските, ще стане интересно.

# 599
Не са, ама на хората леко им писна да ги правят на идиоти. Освен това, откакто приравниха антигенните на ПСР за поставяне в карантина, рязко им охладня любопитството на хората болни ли са или не са.
Така е. Има само един плюс - антигенните тестове са по-слабо чувствителни и на практика не могат да те изкарат заразен, ако ти няма нищо. Улавят инфекцията в най-силния стадий само. Така че поне е сигурно, че няма да те карантинират за половин умрял вирус, който си забърсал отнякъде, както прави PCR теста.
Цялата ситуация взе да става все по-налудна.
Ние даже тук сме добре, съседите на юг съвсем изтрещяха. Дано не ни застигне този кошмар с вечерен час от 18 часа и нас.

Общи условия

Активация на акаунт