ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 23 997
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Нашите започват музиката, за жалост няма да имат ЗИП математика, на чието място отива музиката. Нямат учебници по новияпредмет, няма и да им искат, слава Богу.
Карат си с уроците - започват си точно от тези, до които са стигнали. Контролни ще имат другата седмица. Нормално. Всичко е добре за сега. Искам да продължат да си карата така, но с това шизофренно управление дори не мисля да правя прогнози.
Новите учебници по НЕ са налице също.

# 646
  • София
И при нас вчера имаше контролно по математика - "по-трудно, отколкото очаквали". Не е въодушевена как се е справила. Но въодушевлението от присъствения първи ден за тази година беше заличило всичко друго. Нямаше търпение да разкаже за всичко и всички, кой с нова прическа, кой променен, къде ходили да хапват след часовете и т.н. Били са с маски в часовете, в нова стая, учителите много им се радвали.
Днес предстои контролно по АЕ. Явно ще се използва това време за изпитване от всички преподаватели.

# 647
  • о`майна лунна нощ е
Нашият господин по математика е странна птица. Явно ги беше юрнал, че ще има контролно още в първия присъствен ден и това, както предположихте, е била причината наборът да вземе часове по математика с познатата, а после да помага и на другарите. Е, контролно е имало, но реакцията на господина ми е противоречива. Оставил ги да пишат, в един момент прекъснал контролната, събрал листовете и ги хвърлил. Решил задача от нея на дъската и им показал, че няма защо да изписват тонове мастило, като един от посочените корени, всъщност не бил корен, а чиста нула и е можело още в самото начало да решат съкратено тази задача /поправете ме, ако греша нещо в терминологията, но ми е далечна математиката/.
Е, не ми хареса това. Наборът бил изписал целите формули и каза, че в един момент е щял да стигне до въпросната нула, но след като покаже теоретичните знания и едватогава мине към изчисленията, но те очевидно са заминали в коша и не са били проверени. Хвана ме яд, честно.
До тук не намирам да е ощетявал нещо хлапета с оценки, но като гледам не им дава и шанс да покажат нещо.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 10:19 от `ТуиГ

# 648
  • София
Видя се, че спирането на децата веднага оказа влияние на разпространението.
Веднага? Защото децата не ходят на училище от края на октомври, пък това веднага дойде преди 2, 3 седмици.
Моята също се върна уморена, но доволна от училище. Съвсем различно е и децата го усещат. Тя не е спирала да излиза и да се вижда с приятели, но това е съвсем различно преживяване. Особено в тази възраст.

# 649
  • София
Видя се, че спирането на децата веднага оказа влияние на разпространението.
Веднага? Защото децата не ходят на училище от края на октомври, пък това веднага дойде преди 2, 3 седмици.
Освен това заболеваемостта започна да се вдига преди да "отворят училищата" вчера. Както и да се има предвид, че отвориха и един куп други обекти - фитнеси, молове, танцови клубове. Та откъде точно ще дойде новото покачване, няма да е ясно. Но като гледам в доста други държави поеха именно Риска на отворените училища и на затворени всички останали дейности.

Дъщеря ми мисли, че няма да й стига времето за подготовка предиобед при втората смяна и затова още снощи след като се прибра и вечеря, седна да отхвърли някое домашно. Оказа се, че днес до 9.30 ч. приключи Smiley

Вчера не са им давали контролни, въпреки заканите и поради които тя беше със смесени чувства, дали иска да се връща ПО.
Раницата, която носи беше 7-8 кг Worried, няколко пъти й казах да си прецизира необходимостта от носене на различните учебници, тетрадки и помагала, но въпреки редукцията останаха едни 7-8 кг, които за една млада дама никак не ми харесват като тежест, като се има предвид, че има и доста ходене пеша. Sleeping

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 10:21 от BFF_

# 650
Вчера са имали само информатика и английски. По английски здраво изпитване на думите от първия учебник, но те това си го знаеха отдавна. Всеки изпитван е теглил листче с името на следващия. Наборът не е бил сред късметлиите. Ще е на пангара днес. Тройка за 50+ %. Вчера шестица не е писана на никого.
Вече две сутрини поред става рано, съвсем сам, без подканяне, за да ходи да тренира.

# 651
Ston, помня,  че сме по един и същ учебник по АЕ.
Вие  на кое ниво сте в момента по АЕ?
Струва ми се, че при нас изостават с материала.

# 652
И аз с един брой доволна осмокласничка. Днес е и петък следобед, предназначен за дълго шляене с приятелки, които отдавна не е виждала.
Но утре ще я насвия да учи, защото в неделя е на ОЛИ по АЕ.
Вижте какво малоумно заглавие. Няма нищо такова в материала, но... не полудяха ли вече всички отвъд някакви приемливи граници. Joy
https://novini.bg/bylgariya/obrazovanie/644267
"Дежурни учители ще следят учениците да не се прегръщат".

# 653
Бисе, с Legacy са. Три учебника трябва да минат тази година. На първия пише А1, на втория А2. Някъде през декември ходи до училище да си получи втория. Значи преди Коледа са започнали да работят по него, но нямам идея докъде са стигнали. Английският не го следя. Само с математиката съм в час. Иначе учителят му по английски е с репутацията на най-добрия преподавател в града. Синът ми също го харесва. Много разбираемо обяснявал. Отделно при него дисциплината е на ниво. Трудно пише шестици. С това онлайн обучение обаче и тези намалени часове, с които бяха дълго време, много загубиха и ще продължат да губят. Учителят им не иска да им дава онлайн контролни. Няма онлайн диктовки. Моят син не е ходил на курсове и школи по английски, само с училищна подготовка е дотук и наистина много надежди възлагах на това интензивно изучаване на английски в осми клас. Ще видим какво ще успее да научи до края на годината.

# 654
Ston, благодаря ти!
Значи съм се объркала и не са по един и същ учебник.
Нашите са с Focus на Pearson.

# 655
И малкото ми дете към момента не ходи на никакви уроци. В училище се справя отлично, но се притеснявам, че много по-малко гледа, слуша и чете на английски в сравнение с брат му на тази възраст.
За лятото трябва да измислим нещо.

# 656
Предлагам ако се целуват направо да ги изключват от училище.Mask

# 657
Това заглавие го възприемам като подигравка към мерките. Съгласна съм, че всички полудяха.

# 658
Предлагам ако се целуват направо да ги изключват от училище.Mask

Да възродим традициите!
Да си върнем Бойчиновци!

# 659
Това заглавие го възприемам като подигравка към мерките.
Няма никаква подигравка, тази медия е проправителствена и се отнася сериозно към мерките. Даже на моменти доста презастрахова в посока страх и пазене.
Съвсем сериозни са. Което е и по-плашещото в случая.
Някой, някъде там вече няма никакви граници.

Общи условия

Активация на акаунт