ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 24 014
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
И какво ще се случи, ако децата се прегръщат?
Какви ще са санкциите, че ми стана интересно.
Ег@ти изперкалите хорица.

# 661
  • София
И какво ще се случи, ако децата се прегръщат?
Какви ще са санкциите, че ми стана интересно.
Ег@ти изперкалите хорица.

Бой с пръчка, намаляване на поведението, мъмрене пред строя (хм... строй май не може да има, защото нарушава МЕРКИТЕ) и т.н.

Аз съм много гневна от това затваряне на децата вкъщи и пораженията върху психиката им, които са дългосрочни и трудно обратими. При нас първо тях спират, защото е най-лесно. И всички виждат, че се "взимат МЕРКИ". Да вземем да спрем да живеем, за да запазим живота... Както казах, емоционална и гневна съм. Извинявам се за мрачното настроение, не успях да се сдържа този път.

# 662
При нас вчера-хубав преговор на целия раздел квадратни уравнения-днес контролно на този раздел.Доволна съм и според мен така е правирно-да се преговори и да се изяснят неизяснените неща,а не хоп от вратата и контролно...

И според мен така е правилно, но при нас точно обратното още първите два часа е било контролното...но каквото, такова...

# 663
Врабчо, новини бг рядко имат собствени информации. Свалят интервюта от други медии, излъчват на живо.
Аз слушах  с половин ухо директорката на 18 СУ. В отговор на въпрос дали учениците спазват мерките, каза, че повечето деца спазват, изградили са си вече навици, но е нормално понякога да бъдат по-емоционални, ако не са се виждали отдавна.  Нещо такова беше, не гарантирам за сто процента препредаване точно на думите, защото приготвях закуска на малкия ми син.

# 664
Това все повече започва да ми прилича на емоционално кастриране в национален/ световен план.

# 665
  • Пловдив
Това все повече започва да ми прилича на емоционално кастриране в национален/ световен план.
Баш! И съм на ръба да вярвам в конспирации, нещо рязко взеха да познават.
Иначе, много се ядосах, като казахте мерки. Уж мерки, децата ДО, голямо зло, да се ползва всяко време да не се събират, а в нашето училище, по случай 19.02,което е неучебен ден, ще има... тържество. И общо и поединично. Е, кажете ми, какво ще стане, ако децата веднъж пропуснат да се изявяват по повод патронния празник. Нали е пандемия. Деня е неучебен, да ги оставят вкъщи, но не. Иначе сме загрижени, пазим всички, но ще ги тъпанчим пак накуп да се правим на велики колко са научили. Не е нормално това. Или има мерки, или няма. Или са уплашени учителите, или не са. Направо вече ми писна от подигравката с децата и гаврата с психиката им, а когато елементарно може да се пропусне навалица, ние зорлем я търсим. Не бива така. Малоумства.
От набора нямам новини, уикенда го оставяме сам вкъщи, да видим как ще се оправи, ще подпали ли къщата, ще умре ли от глад... Освен обаче да му заръчам да пусне една прахосмукачка, че много ще му е 2 денонощия да се кефи на цялата къща. За 2 път ще го оставим, но все пак ми е интересно как ще се справи. Мъжа ми не иска да го оставяме, има варианти да е в едната баба, в другата баба, да дойде с нас, но... Не ще.

# 666
Бисе, според мене жената не е казала, че прегръдките и емоционалната близост са нещо ненормално и че трябва да бъдат забранени занапред. Даже вече се съмнявам, че тя говори по тази тема. Възможно е и да е било от друго училище, защото навсякъде имаше включвания от училища. Но който и да е говорил, каза, че е нормално децата да са емоционални и да се прегръщат. Не са споменали за  контрол на прегръдката и забраняването й със закон. И за дежурни учители, които да отговарят за това "неприлично действие".

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 13:17 от Amanda.D

# 667
  • София
И нашите бяха заплашени с контролни по математика,но така и не се е състояло.Днес са взимали окръжност,а другата седмица в два поредни дни ще имат контролни-върху квадратни уравнения и на другия ден за окръжност.
Колкото и абсурдно да ми изглежда и опита за наваксване в присъствена форма,доволна съм.Детети е видимо променено за тези два дни.Дори само заради това си струва и ранното ставане (в 5.30 е станала днес), и носенето на маски...

# 668
Аманда, аз нямах предвид само този материал.
Нашият клас беше предупреден, когато се върнат в училище- никакви прегръдки и целувки. Да бъдели разумни.

# 669
И мойта вчера тръгна ентусиазирана на училище. Но ... Новата учителка по испански не обяснява добре, не знам откъде я намериха. Тя беше много нещастна и разтревожена. Обмислям среща с директорката, за съжаление в групата на родителите от класа не срещнах разбиране. А и имаше даже странни писаници.
По темата за РД - утре става на 15. И мин. година беше в Escape room, тази отново резервихме на същото място. Като цена ме устройва. Освен това играта е един час, и после един час почерпка - с каквото си занесеш. Много се вълнува. Аз успях от един немски сайт да поръчам пусти Ванс-ки, ама ще дойдат др. седм. И понеделник иска с няколко деца от класа в Борисовата градина на пица и сокче. Дано е хубаво времето.

# 670
Баш! И съм на ръба да вярвам в конспирации, нещо рязко взеха да познават.
Иначе, много се ядосах, като казахте мерки. Уж мерки, децата ДО, голямо зло, да се ползва всяко време да не се събират, а в нашето училище, по случай 19.02,което е неучебен ден, ще има... тържество. И общо и поединично. Е, кажете ми, какво ще стане, ако децата веднъж пропуснат да се изявяват по повод патронния празник. Нали е пандемия. Деня е неучебен, да ги оставят вкъщи, но не. Иначе сме загрижени, пазим всички, но ще ги тъпанчим пак накуп да се правим на велики колко са научили. Laughing Не е нормално това. Или има мерки, или няма. Или са уплашени учителите, или не са. Направо вече ми писна от подигравката с децата и гаврата с психиката им, а когато елементарно може да се пропусне навалица, ние зорлем я търсим. Не бива така. Малоумства.
От набора нямам новини, уикенда го оставяме сам вкъщи, да видим как ще се оправи, ще подпали ли къщата, ще умре ли от глад... Освен обаче да му заръчам да пусне една прахосмукачка, че много ще му е 2 денонощия да се кефи на цялата къща. За 2 път ще го оставим, но все пак ми е интересно как ще се справи. Мъжа ми не иска да го оставяме, има варианти да е в едната баба, в другата баба, да дойде с нас, но... Не ще.

Конспирацията не е обидна дума и не знам за по света, но у нас някои опитаха да я ползват и я ползват не по предназначение, вероятно защото не са наясно с реалното й такова, с цел да обидят инакомислието, дето не е на равнис с общата официално спусната правителствена линия.

Конспирация означава /редовно правя препратка към речника за думата, защото се оказва, че масово е непозната, а използвана, също така - масово/:

https://rechnik.chitanka.info/w/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D … D1%86%D0%B8%D1%8F

и няма нищо общо с невярна информация или фантастика, например.
Дори напротив.

Препоръчвам тази книга:
https://www.orangecenter.bg/lokdaun.html?gclid=EAIaIQobChMIqvzUt … AYASAAEgIn4_D_BwE

Скрит текст:

Моите и двата броя сме ги оставяли на тази възраст, че и на по-малка сами вкъщи за събота и неделя. Много добре се чувстват. Цяла къща - само за тях!

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 14:03 от Judy

# 671
Я, тази книга как още не са я забранили, Джуди?
Поръчвам.

Бисе, много ми хареса изразът "емоционално кастриране". Обобщава всичко в две думи.

# 672
Опущили са я. Предполагам - понеже не четат, в книжарници, вкл. виртуални, не влизат и идея нямат какво се печата. Следят само сайтовете, форумите и ФБ - да не би някой да си позволи да напише нещо нелицеприятно. Понеже там е по-лесно със следенето. Може и по "ключови думи" - според както се спусне отгоре.
За моята вече имам опашка. Но първа е майка ми - тя ми заръча да й ядам веднага, когато я прочетем у нас.

# 673
  • София
А аз - извинете, но нещо съвсем друго да кажа.
Много, много жалко за Атанас Скатов. Алпинистите са друга порода хора - с високи мечти и високо вдигнати очи.
И в това наше безумно ново ежедневие с отприщени ниски, тоталитарни страсти и глупост до глупост, ей така особено боли за такива хора.

# 674
  • София
И на мен ми стана болно, когато прочетох за Скатов. Спомням си как се буквално се молех да намерят Боян Петров.

Общи условия

Активация на акаунт