Кърмене след прекъсване

• 1 921
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте мамита, направо към темата, още сме на месец и няколко дена мънинки, понеже имах малко затруднено раждане малкият не беше на гърда за около почти два дена,но все пак бяхме се справили добре,засучи и имах кърма, до преди 4-5 дена сучеше,но започна да подърпва по един два пъти и да плаче, пробвах с помпата и разбрах,че нямам млечице,тези няколко дни за съжаление бяхме на сухо мляко(пропуснах да кажа,че беше неспокоен,било от недохранване) (сухото му се отрази добре), та въпросът ми е дали ще можем пак да засучим понеже усещам напрежение ?

# 1
Може. Аз още на 2 седмица се наложи да пия антибиотици. След това засука без проблем. Когато беше на 6-7 месеца пак се наложи да пия антибиотик и 1 седмица не кърмих. След това беше малко трудно първите 2-3 кърмения, но след това си засука. Но и двата пъти не съм спирала да изцеждам с помпата.
Трябва да се заредиш с много търпение и да сте като скачени съдове, докато се регулира кърмата според нуждите на детето. Успех!

# 2
Точно това ме тревожи, понеже не се изцеждах и съм чувала,че бебо може да му се развали стомахчето.. ако започна сега през 3 4 часа и след някой ден или седмица достигна до извода,че млякото е вече толкова,колкото да нахрани бебо мога ли да го кърмя,без да се тревожи?

# 3
Първо да кажа, че не съм специалист! Най- добре е да се свържеш с консултат по кърмене. Има такива, които работят напълно доброволно, има и платени. Телефони можеш да намериш в интернет.
Това, което мога да кажа аз е, че няма такова нещо като да развалиш коремчето на детето, няма и нещо като нехранителна кърма. На 3-4 часа е прекалено рядко да се стимулира. Трябва да е на около 2 часа, включително и през ноща. Цедят се и двете гърди. Но най- добрата помпа е бебето. Дори това да означава да е на гърда на всеки час. Обикновено в рамките на 7-10дни организма се нагажда към нуждите на бебето.
Не губи повече време. Не че детето няма да порасне ако е на АМ, но кърмата е полезна повече, а и е много по- лесно.

# 4
майчините гърди произвеждат мляко на принципа на търсене-предлагане. Най-голямата грешка е да не кърмиш продължително. Напротив, трябва да кърмиш, дори и бебето да е гладно, давай му достъп до кърма постоянно (докато се напаснат нещата, забрави за своите нужди 2 месеца) Нощем също, кърмиш. Спиш, когато спи бебето. Друг начин няма.

# 5
майчините гърди произвеждат мляко на принципа на търсене-предлагане. Най-голямата грешка е да не кърмиш продължително. Напротив, трябва да кърмиш, дори и бебето да е гладно, давай му достъп до кърма постоянно (докато се напаснат нещата, забрави за своите нужди 2 месеца) Нощем също, кърмиш. Спиш, когато спи бебето. Друг начин няма.
Какво означава да "забравиш за своите нужди"? Когато не можеш да мръднеш от болка (или друг проблем) заради трудно раждане мисля, че не бива да "забравяш нуждите си". Не мисля, че една жена трябва през сълзи от болка да се насилва, когато има алтернативен начин. Все пак това детенце ще има нужда от грижи още дълго време, а когато се скъса някой шев от пренебрегване на нуждите на майката ситуацията става още по-сложна и проточена.
Според мен се погрижете за себе си и също така се свържете с консултант по кърмене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт