АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 521
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте милички, не съм писала много отдавна, но когато мога ви чета, докато стигна докрая, все нещо става и нямам време да се разпиша черно на бяло!
Ние сме добре, общо взето. Аз бях тези дни много болна и майка ми не ходи на работа и идваше да ми помага. Аз само спях и кърмих бебка. Но вечер като си тръгваше, беше доста неприятно, защото тя за късмет плачкаше много и аз с маска, яко дондуркане! А всяко мускулче ме болеше, едва си стоях на краката, едва я държах. А нашият тати нещо ме разочарова много в това отношение, побеснява тя като плаче, не мога да разчитам на него за помощ в такъв момент въобще. Повече от две минути не я издържа и много ме дразни това. То детето ни е толкова добро, а той не иска гласа да й чуе. Но важното е, че не я заразих и нея, да чукна на дърво, че още не съм напълно здрава.

Иначе, ние се кърмим засега изцяло, наддава първия месец 1300гр и 8см, втория 1200гр и 4см., всичко е наред, коликите й минават. Храним се по пет пъти на ден, даже два дни ми е папкала по четири пъти, по цяла нощ спинка, направо ми е много добричко детето! Малко май попрекалих с държенето на ръце и това ще ми е проблем, ама какво да направя, не мога да я слушам как плаче, все я гушкам.

Олях се, извинявайте! Желая ви да сте здрави, а на онези, който не са, бързо да се оправят и всичко да е наред!!!
Целувки от мен и сладката ми Кая! О, а тя вече не спира да се смее, даже отвчера вика, много силно, първия път така ме изплаши. Отваря си широко устичката, вдишва много дълбоко въздух и рязко издишва с вик, и се кефи много, горда е! Аз не спирам да й говоря по цял ден и тя се опитва дабърборка много! Гука. Вдига си главичката нагоре като е легнала по гръб и като иска да я вдигнеш!
ооооооооо, чао вече наистина!

# 61
  • София
Здравейте слънчеви лъвски майчета!

Ние с Ангел сме от миналогодишните августинчета! Миналата зима, докато си бременеехте, ви хвърляхме с трепет по едно око и чакахме с нетърпение новата реколта. Сега реших пак да ви нагледаме, за да поздравим новите лъвове (и близнета, и рачета и девички).

Страхотни малки слънчица греят от първата страничка, да са ви здрави, щастливи и весели!

И, ако ми позволите само, малко "лекции от ветераните" Heart Eyes Heart Eyes
Добре е, а е вече и задължително всички бебета да се изследват за дисплазия на тазобедрените стави на ЕДИН И НА ЧЕТИРИ месеца до навършване на една годинка. Тъй че Джи Питата ви са длъжни да ви дадат направление. Освен това момченцата, а не момичетата са по-застрашени от горното. Апаратът, с който то се прави, е прост ехограф, има го във всички клиники, ама е важен специалистът, който го прави.
Тук масово се препоръчват Драганов - него си го знаете, и Алексиев, който обаче е в клиниката в Горна Баня и си е малко далечко.

И последно - за храненето. От миналата година и българското здравно министерство препоръчва да не се дава на бебоците нищо друго освен мляко - кърма или АМ до 6-месечна възраст. И под нищо, се има предвид нищо - ни сок, ни пюренце, ни чайче, ни водичка със захар, ни без захар.  Попитайте Джи-питата си дали са чували нещо за националния план за хранене - уж е задължителен и те трябва да се придържант към него... Та, да обобщим,  bowuu, през първите няколко месеца имате толкова много работа - най-вече да опознаете малкото си съкровище и да го въведете в живота си, не се стресирайте излишно с чуденки какво по колко и как да захранвате. Абе ползвайте по-дълго уюта на кърменето или АМ.

Иги, последно към тебе - защо не се съветваш с неонатолози кардиолози, вместо с обикновен педиатър или джи-пи.  Бебчето е специално  Heart Eyes, и щом док ви казва, че всичко е от сърчицето, да ви дава направления за специалисти по сърчица, вместо тя да се прави, че прави консултация   bouquet

Хайде, стига вече съм кудкудякала, че и на себе си досадих. Ама аз от Либофффф Hug Hug Hug

# 62
  • Sofia, Bulgaria

Добър вечер и от нас Hug
Нека  да сме първи с честитките този път Grinning
Честита първа месечинка на Даяна на miss74, честита втора месечинка на Ерик на honey и честита трета месечинка на Лора на Pepper  bigdance2
На всички бебчета пожелаваме да са здрави и усмихнати, а на мамите по-малко грижи и много щастие newsm51
Да се отчетем и ние. Алекс е добре като изключим гадните колики, които просто измъчиха бебчо. Пробвахме всичко възможно, което предлагат на пазара и всичко, което препоръчват бабите. Ефектът е нулев. Дано да минават по-бързо, че  #2gunfire
Mama Igi наистина заведи малкият Лъчко на неонатолог. Доколкото знам добри са в Медицинския център по детски болести към Института по педиатрия (ул. Найден Геров №2 тел.9521814). Работят със ЗК.
И да попитам Има ли мами, които да живеят в района на Слатина. От скоро сме тук и не познаваме никой, а е голяма скука така newsm45
Хайде лека нощ от нас и целувки на всички бебоци lovekiss

# 63
Милички, пак съм аз, ние още не спим! Много плаче като я оставя да легне, такава гайда надува, че сигурно целия блок ни чува! Едвам издържам вече на ръце да я дондуркам. То хич не й се спи, такива очи е ококорила и гледа ли гледа! И не й се стои на тъмно, плаче, иска да разглежда, да й е светло. Сега то двайсетина минути съм я оставила в коша от количката в хола и седя до нея да не се задави нещо. И рев, спира три пъти за по петнайсетина секунди и наново. ООо, сега спря за повечко май, може да е заспала, ще я оставя да си спи в количката като гледам тази вечер. Определено е обърнала деня и нощта от три дни. Много е гадно. Въпреки, че и това не е точно, защото тя от 14-15 часа след обяд само дремва около час до вечерта. И аз си викам, е, сега като я изкъпем и се нахрани, как ще спинка, не е спала от три. А тя си откарва до три през нощта без проблеми. И снощи и днес. Снощи и давах да цока един-два пъти, уж да заспи, и тя заспива на гърдата ми, ама като я вдигна да се уригне, веднага се събужда, просто личи, че не й се спи. Аз й се карам, тя ми се смее с една широка усмивка! Да паднеш! Май наистина заспа вече, уф, лягам и аз!

Сетих се нещо, ние бяхме при Драганов на ортопед. Много съм доволна, каза, че всичко й е супер, че баще й ще бере грижи с нея! И ми изнесе доста обширна лекция за седенето, лазенето, изправянето и прохождането, мисля че е полезно, но ще ви го разкажа друг път, има време!

Лека

# 64

И да попитам Има ли мами, които да живеят в района на Слатина. От скоро сме тук и не познаваме никой, а е голяма скука така newsm45
Хайде лека нощ от нас и целувки на всички бебоци lovekiss
Имаааа, аз съм на Редута, от другата страна на парка Simple Smile

# 65
  • у нас
didika,виждам че вече са ти писали мамите за сокчетата и аз нямам какво да допълня,освен че ако видиш че ви се засилват коликите,можеш да поизчакаш със сокчетата,защото често те водят до по-силни колики.

# 66
  • у дома
Здравейте мами  smile3525
Нека се разпиша и в новата ни темичка. Чета ви редовно, но не ми остава време да пиша.
ЧЕСТИТИ 1-ви, 2-ри и 3-ти МЕСЕЧИНКИ НА БЕБЧЕТАТА И ТЕХНИТЕ МАМИ newsm51, на които не съм честитила
Ние растем и хубавеем. newsm68 Мога да се похваля, че Ния самичка спря да се буди нощно време и прави една голяяяяяяяма пауза.  newsm44 Последното хранене е към 22.30 и после чак към 6.00-6.30ч. коликите й намаляха, след като минахме на АМ Aptamil 1. (кърмата ми намаля и увеличих АМ) С таткото установихме, че от NAN-a има страшни колики и малко се беше запекла, но откакто минахме на другото АМ, всичко се нареди (пу пу пу). Бебка вече гука и се смее много, голяма сладурана е и расте с часове.  newsm44 Много ми се иска да ходим заедно с някоя от мамите на разходка и да запознаем бебчетата, но засега се въздържам от далечни разходки. Нека Ния поотрасне малко. smile3521
snejko, Ния засега хапва по 120мл на хранене, при 6 хранения за ден. педито каза, че сега не бива да яде повече от 120мл защото ще му се раздуе стомахчето, което не е хубаво. Прадполагам като навърши 2 месеца, педито ще ни каже с колко да увеличим хапването и дали трябва да намалим храненията по 5 за ден.
Ние крустички нямаме, но имаме обривче по лицето. Мазахме го с кремче, но не мина, затова направихме микробиология. днес ще видим резулатата и педито ще каже какво да правим.
MamaMargo, аз взех музикална играчка от Штъркел, стршно съм доволна и на бебка много й харесва. От тези въртящите, тип чадър. 20лв струва. newsm10 Анисвет, ортопеда, който ни гледа (не му помня името, прегледа беше в кабинета на нашия педиатър) ни каза, че вече можем да носим Ния в кенгуру. newsm03 miss_74, ако с лепенките неможеш да покриеш двете картинки на памперса, значи сте за по-голям номер. newsm10 Lorexa, дано каката се оправи и не се стигне до астма. newsm17 Kaili, стискам палци с Тони всичко да е наред. newsm17 cvetyab и nikolincheto, добре дошли. newsm51 ROZI24, нормалната температура за бебчетата е между 36.5-38.0 градуса. Mama Igi, наистина трябва да помислиш и за друго мнение. Дано Лъчко се оправи. newsm17 Aila и ema_ вие сте героини. А и всички мами на близначета. smile3521
И на мен ми е интересно кога се избистрят очите на бебчетата newsm12
Totally, жалко че таткото се държи така.  Weary Нашия тати в това отношение много ми помага, когато си е вкъщи и Ния плаче, той я взима и успокоява, за да мога аз да си почивам. hug
pisho, много благодаря за „лекцията” пак да ни пишеш smile3525

лек и спокоен ден на всички.   bouquet дано днес спре да вали, за да можем да излезем на разходка  smile3506

Последна редакция: пт, 29 сеп 2006, 11:34 от blueeye®

# 67
  • Sofia, Bulgaria
Обърквация ти си моето спасение Hug Ако нямаш нищо против можем да се разберем за една срещичка при хубаво време в парка на Редута newsm10
Пожелаваме лек и спокоен ден на всички lovekiss

# 68
  • София
ЧЕСТИТА ТРЕТА МЕСЕЧИКА НА ЛОРА НА МАМА ПЕПЪР,ВТОРА НА ЕРИК НА МАМА ХЪНИ И ПЪРВА НА ДАЯНА НА МАМА МИСС74!!!

Ех,че големи бебета,дано да са много,ама много щастливи txtloves Two Hearts
При нас няма нищо ново.Пак ядохме от 22ч чак в 6ч,пие ябълков сок и ми се сърди,че и давам само толкова newsm47 и се смее и говори.Абе пу-пу,много ми е добрчко детенцето.
Деситка,аз казах ли ти да не ходиш в Слатина,ако си беше стояла тук щяхме да се разхождаме smile3521
Отиваме да се храним,че Ина протестира срещу бавното обслужване smile3532

# 69
  • В ЛЮтеницата
Ето, че Лора стана на 3 месеца!! Вече е 4.250 , 54 см. Яде по много - Фризовом по 7 пъти по 140 мл, а качва точно по 1 кг. на месец. Много е забавна, ама и много съм я разлигавила - още от болницата се научихме да се носим на ръце, защото повръщаше и не качваше грамчета. Както и други мами се оплакваха - дави се почти до посиняване - предимно когато е гладна. С нея се гледаме самички от 3-ия ден след като ни изписаха (е, таткото помага вечер) и нямаме време за нищо, но успявам да ви прочета. Чета и юнките и юлките, ама не се вписваме никъде - уж сме големи на възраст, а малки на килограми, ама ще ви настигнем, да знаете  Simple Smile. Не съм писала откакто Kabiv се сърдеше, но виждам, че вече и тя е в отбора на "нямащите време" и няма да ме   #2gunfire  Laughing
И така пожелавам на всички бебета да са здрави, да папкат и да се усмихват на мама!

# 70
Здравейте и от нас, не ми остава време , да се включа в новата темичка. Честито на всички месечинки, както и на новодошлите, особено на cvetyab  - много се радвам, че има още едно момченце, родено на 21.08, вече май станаха трима мъжаги, лъвчета!  bouquet Днес навършихме 40 дена и ходихме на църква, а утре ще правя погачата, но черпя всички виртуално и нека бебенцата да растат здрави и щастливи и да имаме още много поводи за радост.   bouquet Hug
Тези дни имахме вкъщи майстори, с които аз се разправях и ми дойде малко в повече, като се има предвид три часовия ни режим, а после имаше много, много чистене.
 излизаме по малко на разходка, но при нас е голяма скука, тишина и няма никакви хора, добре че е нета. Между другото има ли мами от Симеоново?

Последна редакция: пт, 29 сеп 2006, 15:55 от siren

# 71
Здравейте,момичета!Тези дни не съм особено активна,но..са ме налегнали куп зада4и ooooh!А за капак на вис4кото отгоре свеки се самопоканила и "цъфна" онзи ден Crazyей-така- решила и тръгнала #Cussing out - обади се от автобуса- ве4е пътувала и каза кога да я 4акаме на гарата.Ей- полудях ви казвам. Все едно сме хан...Както и да е .Сега да се опла4ем и похвалим набързо,4е кой знае кога ще се вклю4а пак Laughing.В сряда ходихме отново на контролен преглед при кожната лекарка.Дари се подобрява зна4ително PeaceВ понеделник пак ще ходим и дано до тогава вси4ките проблеми са само лош спомен PraynigИна4е - гукаме активно и се смеем широко.ПОнякога и с глас Joyтака сладко се зака4а и "говори"...И определено е съзнателно.Станала е много 4увствителна в последно време.Мрънка и хлен4и за....напишкан памперс ShockedЛеле- ще влезем в преразход от изтън4еното и дупе Crazy
До тук с хвалбите.Сега да се опла4а малко SadСнощи ми се обадиха от работа с ексклузивна о фера да се върна бързо на работа  на пълната си заплата ,да работя само сутирнта до към 10ч. и да си полу4авм и май4инството.Аз си бях решила 4е ще се връщам скоро на работа,но - 4ак толков скоро - не съм си и представяла.много ми е тежко при мисълта да оставя моята принцеска в 4ужду ръце,но..и финансите не са за пренебрегване.Е- става дума само за няколко 4аса,но... CryПроблема е 4е нямаме баби под ръка и ще трябва да си търся бава4ка.Това се оказва доста тръдна зада4а.особено за толкова малко дете.Моля ви,ако някой може да помогне  по темата - нека се обади PraynigБило с препоръка,съвет или конкретно предложение за 4овек Praynig
Ох- спирам до тук,4е Дари се събужда! После ще се опитам пак д а пиша.ПОздрави!  bouquet

# 72
привет и от нас Grinning

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА ПРАЗНУВАЩИ  ДНЕС!!!

При нас коликите се проявяват с пълна сила и добре, че таткото ми помага в гушкането и успокояването, защото понякога просто незнам какво да правя. #Crazy Иначе тези дни гледам, когато е възможно да прекарваме повече навън и докато се приберем и оправим и времето минало...

velmar , аз смятам след като ми свърши болничния да започна работа от вкъщи и то само за 3-4 часа на ден, но засега ми изглежда абсолютно невъзможна мисия, защото трябва да съм много концентрирана, а мозъкът ми е като боза. Sick

Eliona, искам и аз на срещииичкккааа... Mr. Green Hug

# 73
  • София
Деситка, ние също живеем в Слатина. Лошото е, че аз съм на един 2-часов режим заради цеденето и обикновено майка ми я грабва и изчезва. Почвам да ревнувам от нея. Хич не се съобразява тая жена, че след няколко месеца ще се върна на работа и тя ще е по цял ден с детето, а аз ще я виждам за малко вечер.

# 74
Момичета ние днес ставаме на един месец-благодаря Ви за пожеланията,това е една малка почерпка от нас с Даяна newsm38 beer
Иначе вчера бяхме на консултация,станали сме 4,100кг. и сме 52см.Днес Даяна до обяд зверски рева,започне да суче и последва един писък и рев и това се повтори 4-5 пъти,абе общо взето се хранихме към час и половина,направо ме побърка Cry Cry CryКазаха ми да и проверя устичката за афтички,проверих я ама няма изобщо.Сега малко се е укротила и аз използвам случая да видя какво сте написали в любимия ни форум  Joy Joy Joy
Утре сме на сватба и незнам как ще изкарам с това безсъние,а и Даяна няма на кой да я оставя тази нощ, за да поспя малко,абе изобщо сме малка лудница  Wink Wink Wink
Оф оплаках Ви се,дано не съм Ви оттегчила много  Whistling
Лека вечер и целувки на малките съкровища  Hug Hug Hug

P.S ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА,КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС   newsm44 newsm44

Общи условия

Активация на акаунт