АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 551
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Ааа, не! Вече втори път ме изхвърля от форума!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!
Spinki незнам защо ни изписаха калций, но val_stef е обяснила добре.
Eliona – тъкмо щях да се похваля с каква готина мацка (пу пу) бяхме вчера на среща, а ти си ме изпреварила!  Laughing Токи хленчи през цялото време – явно защото Димана не му обърна никакво внимание.  Joy
Обърквация и navramova – получих поздравитв ви!  Heart Eyes   bouquet  Heart Eyes
AndyB – хайде следващия път с нас!
Ralka Balka прати си телефона на лични – да си чукнем една среща и с теб, да видим колко е пораснал Стефчо! Hug
Мадона добре дошла отново при нас! Липсваше ни!  Hug
nadence браво за тренировките.  Peace Кой ти гледа детето докато си на Тае-бо? И аз искам да ходя накъде да слабея, но няма на кого да го оставя и затова се задоволовявам засега само с лека гимнастика вскъщи.
Хайде до после – щях да пиша още но забравих! Embarassed

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 12:49 от emelle

# 211
  • у дома
Мамииииии голям съм заплес. ooooh! Онзи ден ходихме до държавната детска ясла и детска кухня, която ни е най-близо в квартала. На много хубаво място е, тихо кварталче от къщи.  Peace Подадохме молба за детска кухня, която е от 10-ия месец. Mr. Green За детската ясла, ще видим. Thinking Както дойде, ако се справяме с паричките ще си я гледам Ния колкото може повече, но ако се наложи и по-рано ще се върна на работа. Naughty velmar, браво на теб за работата. Hug Стискам палци да намериш по-бързо детегледачка. И оздравявай Praynig
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА - Ваня и Николета на мама  Aila, Ивайла на мама vesi77, Иван на мама Didonski и Бран на мама jovan4eto  baby_neutral   bouquet

# 212
  • Sofia
Мамииииии голям съм заплес. ooooh! Онзи ден ходихме до държавната детска ясла и детска кухня, която ни е най-близо в квартала. На много хубаво място е, тихо кварталче от къщи.  Peace Подадохме молба за детска кухня, която е от 10-ия месец. Mr. Green За детската ясла, ще видим. Thinking Както дойде, ако се справяме с паричките ще си я гледам Ния колкото може повече, но ако се наложи и по-рано ще се върна на работа. Naughty velmar, браво на теб за работата. Hug Стискам палци да намериш по-бързо детегледачка. И оздравявай Praynig
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА - Ваня и Николета на мама  Aila, Ивайла на мама vesi77, Иван на мама Didonski и Бран на мама jovan4eto  baby_neutral   bouquet

От сега ли се записва за ясла и детска кухня????? #Crazy #Crazy

# 213
Здравейте и честити месечинки на всички!   bouquet Днес сме се затворили вкъщи и не спим, но съм оставила Цветан самичък в стаята , а аз в другата съм на компа и се ослушвам.velmar, браво за работата, че си се навила и най- вече, че си организирала грижите около детето. Незнам , каква ти е работата, но доколкото разбрах ще ходиш почасово, така че ще имаш време и за детенце. Аз все още мога само в далечна переспектива да мисля за работа към година, но от сега се тревожа, че ще изпозабравя всичко, новата информация около детето измества всичко останало и без да искам в главата ми само бебешки знания?! Shocked nana77 мерси за информацишята за ортопедите от 25-та и на мен ми е удобно там и този месец ще ги посетим, пишете как протича изследването при тях. Обърквация, моля те да сложиш снимка 1 на Цветан при августинчетата, качили сме я в snimka.bg при нашите бебенца, предварително ти благодаря! newsm51 Kaili със сигурност ли се установи разтегнат вратен мускул? Ако е така стискаме палци физиотерапията да оправи нещата бързо и безболезнено.  newsm10 А какви са признаците на това, защото имам известни опасения?

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 14:26 от siren

# 214
  • у дома
От сега ли се записва за ясла и детска кухня????? #Crazy #Crazy
Eliona и аз така се ококорих, но последните една-две години било голям наплив и предварително се подават молби. за детската ясла е рано, но за кухнята си е време  Mr. Green а когато започнем да взимаме детската кухня, живот и здраве, ще проучим нещата и за самата ясла  Hug

# 215
Привет мами и бебоци
Влизам набързо само да ви почерпя виртуално за нашата втора месечинка
Ееех и още един месец мина-вече гукаме и се усмихваме супер е  Hug Hug

Misc Baby Bottle  party023 newsm38 cheers Wine Glass beer
Бързам че досега бяхме навън че вчера и онзи ден пропуснахме.При нас беше една мъгла а май и още нещо........(нали знаете че СЗ се слави със своите обгазявания..... #2gunfire #2gunfire
а в къщи има толкооова работа #Cussing out #Cussing out
после като се върне тати ще влезна да ви изчета и ще пиша повече

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И НА ДРУГИТЕ  БЕБЧЕТА - Ваня и Николета на мама  Aila,  Иван на мама Didonski и Бран на мама jovan4eto     
Да растат здрави и щастливи за радост на мама и тати

# 216
  • София
Здравейте отново. Преди малко се върнахме от преглед. Д-р Евелин Хайвазов се казва докторът. Симпатяга Wink Изпъна крачетата на Калоян вероятно, за да види гънките дали не се разминават - това и вкъщи е лесно да се направи. След това прегледа двете тазобедрени стави с ехограф. При нас всичко е нормално. А преди прегледа сестрата те разпитва как е родено детето - секцио или нормално, колко дни преди/след термин и т.н
При нас докторът погледна с особено внимание, защото Калоян беше седалищно-крачно разположение, което според сестрата било патология #Crazy
Това е в общи линии. Сега Калоян заспа и ние с татко му ще се възползваме да подремнем също. Laughing

# 217
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА РОДЕНИТЕ ДНЕС БЕБОЦИ И СПЕЦИАЛНО НА МАЛКИТЕ ПРИНЦЕСИ НА МАМА АЙЛА!!!

Мами, току-що влязох в Очакващи май-август и започнах да търся темичката ни... Joy Joy Joy Явно пак ми  се пише в този подфорум. Mr. Green

siren, и ние цял ден сме се ококорили и заспа чак, когато го гушнах до мен. Явно мъниците ни вече порастват, но пък става много кисел, когато не е спал дълго време.

emelle , знаеш, че аз винаги съм готова за безкофеиново кафенце особено докато таткото се съгласява да ме развозва из София. Mr. Green 

Eliona и ние ще слагаме изолация другата седмица и се надявам да стане бързичко и безшумно. Grinning

А за ваксината немога нищо да реша и накрая от толкова голям избор може би ще сложим от ЗК.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 17:00 от AndyB

# 218
Здравейте мами!
Aila ЧЕСТИТИ ТИ МЕСЕЧИНКИ!ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИЧКИ !МНОГО ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ ИМ ПОЖЕЛАВАМ![/[/color]size]

Честито и на другите бебоци които празнуват днес!Много радост и щастие им пожелавам!
Kabiv,bubcheto15 ,Aila много съжалявам че не можахме да излезем с вас Tired,но татито като каза "Хайде с мен за компания да водим Ники на солфеж!",не можах да издържа на изкушението да разходим Еличка в Борисовата градина на по зелено.Кърмихме се там и тя заспа милата но пак за малко.Извинете ме че ви изоставих!
Каbiv дано не ми се сърдиш,но като звънна тъкмо я кърмех! Praynig Hug
bubcheto15 радвам се че малката Ина е вече подобре!
Aila дано красавиците днес са по спокойни и ти дадът шанс да си подремнеш ,да ги нацелуваш по сладките бузки!
Може би стана по добре така ,защото като цяло целия ден беше много ,ама МНОГО кисела.
Наложи се под нейния съпровод да готвя и простирам,татито я разнасяше на ръце но след 40 мин омаля а тя глезаната само да я оставиш в хоризонтално положение и рев!!!Ужас!Изкъпахме я накърмих я и пак повърна,хайде миене и преобличане наново ,после се разхълца и като спря да хълца най сетне се хранихме пак и заспа! ooooh!
Така че и аз като Аila изкарах доста тежки часове,но Слава Богу през нощта си спа спокойно и днес не мога да я позная яде през 3 часа и спи като ангелче! #CrazyКакво беше това чудо тези дни,може би и беше горещо!
 Аз също се разболявам,вчера малко ме наболяваше гърлото,днес вече носа ми тече като река,немога да я преобличам носа ми капе върху нея,главата ме цепи адски,абе кофти тръпка!
nana77 благодаря ти за информацията за педиатъра,ние сме на консултация в събота и тогава ще вземем направление и понеделник може и да се засечем! Hug
Обърквация,защо са  забранили Пентаксима?Сега съвсем се обърках! newsm78

# 219
Здравейте и от мен! Днес е ужасен ден, нали? Но нищо - нека повали малко.
Като ви чета виждам, че вашите дечица спинкат докато се разхождате, при нас не е така - Маги е ококорена и любопитна. После като се приберем в къщи започва да дреме, едва след като я изкъпем към 23:30 и после я нахраня заспива. Тази сутрин пак се събуди в 8:30. Доволна съм. Тя започна да си изгражда навик през деня да си е будна през по-голямата част, а през нощта здрав сън. Даже не я чувам да гукне дори.
Има ли някоя мама от Плвдив, която да има телефон на Lorexa, вече се притесних. Няма я от няколко дни.
Ние ще посетим ортопедията в Горна Баня , в петък му звъннах на доктора и го попитах кога мога да заведа дъщеря си, той ме попита на колко е, името и ми даде час за понеделник. Доста отзивчив и любезен беше човека.
Днес от 1 часа съм започнала да чистя и чак сега приключих, през това време храних 2 пъти Маги , търчах през стаите да й навивам играчката за да пее, луднах в един момент. Иска някой да си играе постоянно с нея, а няма кой да ичисти, да й изпере дрешките, да ги изглади. Но все пак детето е по-важно и докато ме държат краката ще търча, какво друго ми остава.
Отивам да взема един душ и по-късно пак ще вляза.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА РОДЕНИТЕ ДНЕС БЕБОЦИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, УСМИХНАТИ И РАДВАЙТЕ ВСИЧКИ ОКОЛО СЕБЕ СИ! ВИЕ СТЕ СВЕТЛИНИТЕ В НАШИЯ ЖИВОТ!

# 220
  • София
Здравейте, мили мами и бебчета!  Hug Честито на всички празнуващи месечинки!   bouquet Heart Eyes
Включвам се за малко. Много ме е яд на времето, но няма как, есента си дойде  Sad
Ние сега бяхме на преглед при д-ра, дето не ни е личен педи, но ходим отначалото при него - Масларски, от Вита. Препоръчвам го на всички мами от София - много е внимателен, обяснява всичко и ... до сега не ни е взел нито лев! Не че това е най-важното, но е странно. Та, значи - вече сме 5.800 кг, 58.5 см. Нещата, заради които отидохме главно, се оказаха белег, че имунната с-ма работи - едно лимфно възелче зад ушенцето се е подуло, а също и от няколко дни има червенина на рамото - тя била от ваксината срещу туберкулоза и след 4тата седмица трябвало да се появи, ако е почнал да изгражда имунитет. А аз реших, че го е ухапало нещо. За лимфния възел пък ми хрумнаха хиляди страшни неща!  Crazy
Благодаря ви за препоръките за Аптамил - от вчера сме на нея и май е по-спокоен, пу-пу!  Peace Heart Eyes  bouquet И е акал 2 пъти днес, което никога не е било! Е, беше, като още имах кърма... Малко ме озадачава приготвянето й - спазвате ли нужните 60 градуса? То значи трябва да я приготвям доста по-рано.
Много завиждам на мамите, които успяват да се организират да се видят!
еленка, не знам точно тази ваксина срещу какво е, всмисъл - не знам под това търговско име какво се крие, но по принцип трябва да е ДТК (дифтерия, тетанус, коклюш) плюс Хемофлус инфлуенце тип В. Последното е бактерия, която може да предизвика менингит, затова я рекламират като противоменингитна ваксина. А щом са ви дали капки, това е срещу полио, живата ваксина.
велмар, пробвай Осцилококцинум ако искаш, на мен ми помага.  Peace И аз се радвам, че се видяхме, а Дари е красавица още от сега! Като мама!  Wink Да кажа, че и аз съм добре, д-ра видя фоликули, т.е. - скоро чакам цикъл - което значело, че съм се възстановила. И каза да се пазим много, че сега лесно се забременява. По този въпрос - вие как се пазите? Не че ние много правим нещо, де... но все пак.  Blush
Aila, чудя се как издържаш! Аз също имах безсънна нощ, просто не му се спеше, сутринта го връчих на таткото, който странно си беше вкъщи  hahaha и успях да дремна до 11ч  Blush
Ох, много дълго стана, а имах идея май още неща да пиша.  Crazy
Цунки от нас и дано има още слънчеви дни, че да запозная моя ревльо с някой друг  Laughing Wink

# 221
  • у дома
мами, влизам набързо   bouquet
Ние за ваксината ще заложим на Пентаксим, по препоръка на нашия педиатър. Peace Най-добре се понасяла от бебчетата. Попитах в една аптека и казаха, че струва 63лв и нещо. nana77 вие откъде сте я купили за 55лв. newsm78

Благодаря ви за препоръките за Аптамил - от вчера сме на нея и май е по-спокоен, пу-пу!  Peace Heart Eyes  bouquet И е акал 2 пъти днес, което никога не е било! Е, беше, като още имах кърма... Малко ме озадачава приготвянето й - спазвате ли нужните 60 градуса? То значи трябва да я приготвям доста по-рано.
tedi79, ние неспазваме градусите, а правим следното. Ако имам преварена вода приготвена, просто я затоплям да заври, след което изключвам котлона и изчаквам една-две минути. Приготвям АМ и го слагам шишенцето в една чаша със студена вода, да изстине на водна баня по-бързо  Hug
спокойна вечер на всички, дано бебчетата спинкат сладко, сладко цяла нощ  baby_neutral   bouquet

# 222
Привет  Hug

newsm51 Честити месечинки на
                                              Ваня  и Николета на мама  Aila
                                                  Ивайла  на мама vesi77
                                                              Иван на мама Didonski
                                                Бран  на мама jovan4eto
                                                       Елица  на MamaMargo
Simple Smile

Ние сме малко по-добре, но все още сме с хрема  Confused утре ще стане цяла седмица  Sad Но поне всички лекари, които я гледат казват, че е само хрема всичко друго е вече спокойно, пу пу. Дано вече и тя мине, че ми се измъчи детенцето! Praynig

tedi79,  аз не спазвам градусите за млякото.Доста изчетох във форума и причината за това била да не се губят съставките на ам. Но аз го правя обикновенно с над 60 градуса, защото директно наливам вода от термо каната и след това охлаждам по абсолютно същият начин като blueeye®
А за пазенето и на мен ще ми е интересно да знам на какво мислите да се спрете. И аз бях питала преди време, но никоя мама нищо не отговори  Sad ...явно ни е било ранко за тоя въпрос  Laughing Аз се замислям иначе за спирала, най-сигурно ми се вижда, но не знам дали ще ми понесе.

didika, не съм от Пловдив но имам тел на  Lorexa  Grinning пуснах и смс, още не ми е върнала, но се надявам че са добре и ще се включи  Praynig

Отивам при бебка, че нещо се поразмърка... тоя нос така я мъчи милата  Confused

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 22:02 от val_stef

# 223
  • София
мами, влизам набързо   bouquet
Ние за ваксината ще заложим на Пентаксим, по препоръка на нашия педиатър. Peace Най-добре се понасяла от бебчетата. Попитах в една аптека и казаха, че струва 63лв и нещо. nana77 вие откъде сте я купили за 55лв. newsm78

blueeye®
още на първата консултация нашето педи ни обясни за вариантите за ДТК-ваксината и каза, че ако искаме Пентаксим тя я купува, а ние и даваме парите при поставянето. Така и стана. Вероятно жената има отработена схема и връзки с фирма-вносител, която й я дава без надценката.  newsm78

# 224
........................ Елица  на MamaMargoSimple Smile

Ау, мама Марго извини ме, май подраних с поздрава за Еличка  Blush   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт