🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 3)

• 63 165
  • 1 549
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Между другото, точно Манчо ме отказа от руколата. Преди я ядях, когато я има в сандвичи и салати (без да ми е любима), но той веднъж каза, че това всъщност били глухарчета. Аз си представих глухарчета в парка, които ги стъпват хора и ги....квасят кучета и оттогава не ям. Даааа, знам, тия глухарчета сигурно са расли в оранжерия и нямат достъп до благините в парка, амаааааа.....пусто Joy

Руколата е от едно семейство с глухарчетата. Така, както са роднини мащерка, джоджен, риган и мента.
С глухарчета има отделна рецепта - радика.
Който е чел О'Хенри, ще си спомни "Миличък Уолтър с твърдо сварени яйца". Laughing

# 1 171
Много добре сготви Пресиан, въпреки, че аз не консумирам никаква риба и  рукола. Grinning Не ми хареса само покривката.
П.с Абе тая Рут защо така се натиска и се сваля на Весо!? Направо с поглед ще го изяде и само го издига до небесата, а на вечерята, когато бяха на дивана се беше навряло с него... Още малко в него щеше да седне. Joy

# 1 172
Ха-ха и аз я забелязах Рут.
С поглед щеше да го погълне Весо. Той не напразно ѝ каза, че в чинията и има хищник.

Италианските бисквити Персиян ги топи в червен сироп, в който вари малините обаче май с вино ги вари. Или бъркам.

# 1 173
Много добре сготви Пресиан:

Персиан, Персиан Grinning
А ти защо ревнуваш Весо от Рут? Хммм... Тука има нещо Satisfied

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 22:43 от diziler

# 1 174
Персиан, Персиан Grinning
А ти защо ревнуваш Весо от Рут? Хммм... Тука има нещо

Персиан ли, Пресиан ли е...... Все тая Grinning JoyJoyJoyJoyJoyJoy
Точно за това си мислех Joy Ама все тая. Въпросът е, че ще го изяде с поглед тая Рут. С право Весо я нарече хищница. Smiling ImpGrinning

# 1 175
  • София
Абе Весо май си пада по Персиан 😜

# 1 176
Страхотна вечеря и презентация,браво на момчето! Всичко беше обмислил и си беше набавил. Аз за разлика от Манчо намирам за подходящо и в унисон съчетанието на скариди и риба в едно меню,само бих заменила портокала с лимон,и бих сложила поне още 2 скариди в порцията. Допи ми се от розовото питие.
Хубав дом ,прекрасно аранжирана маса,а ако някой разучи сайта му за покривки на Персиан да метне един линк насам.
Манчо е прекалено взискателен вече,все пак не готвят професионалисти, само на стрината даде уговорената 10-ка.
Да,и аз забелязах погледа на Рут към Весо,харесва го.

# 1 177
  • София
Абе така като гледам, Персиан (а.к.а.Пресиян) трябва да има огромна селекция от ризи... Wink

# 1 178
  • София
Браво на домакина! Интересен, забавен, обмислил всичко и си личи, че не влиза за първи път в кухнята.Даже му завидях на самообладанието, което запази след счупената лъжичка.Rolling EyesИ предните две вечери ми харесаха.

# 1 179
Страхотна вечеря,точно такива участници ми се гледат - можещи и ценители на вкусна храна.Заслужени 49т.
А Манчо 10т ще даде само на себе си,това е ясно.
Изненадата не ми хареса.Гледане на телевизия.

Десерта определено искам да го пробвам.

# 1 180
  • София
Е, как телевизия? Персонален поздрав от Веско Ешкенази е много специална изненада.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 18:03 от yovanka

# 1 181
  • Варна
До сега не я бях забелязвала Гергана Гунчева в спортните новини.
Името ми е известно, да, знам че е мис България...... но не съм си давала сметка че тази която казва спортните  новини е тя.

# 1 182
  • София
Супер приятна изненада е това момче. Деликатен, с вкус и ненатрапчив беше. Домът му е много уютен.
Рибата с грейпфрут бих я направила.
Сиренето ме заинтригува и ще го пробвам.

# 1 183
  • София
Бисквитките за крема ги поля с коняк или ром, забравих Blush Помислих си колко хубава идея, да намериш на дъното на крема това ароматно парченце.

# 1 184
Между другото, точно Манчо ме отказа от руколата. Преди я ядях, когато я има в сандвичи и салати (без да ми е любима), но той веднъж каза, че това всъщност били глухарчета. Аз си представих глухарчета в парка, които ги стъпват хора и ги....квасят кучета и оттогава не ям. Даааа, знам, тия глухарчета сигурно са расли в оранжерия и нямат достъп до благините в парка, амаааааа.....пусто Joy

Руколата е от едно семейство с глухарчетата. Така, както са роднини мащерка, джоджен, риган и мента.
С глухарчета има отделна рецепта - радика.
Който е чел О'Хенри, ще си спомни "Миличък Уолтър с твърдо сварени яйца". Laughing
Не са от едно семейство, ето линкове за двата отделни вида! Долу под снимката също пише семейството!
Руколата е сем. Кръстоцветни
Глухарчето е от сем. Сложноцветни
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0

Мащерката, джоджена и ригана Да са от едно семейство - Устоцветни!

Общи условия

Активация на акаунт