🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 3)

• 63 136
  • 1 549
  •   1
Отговори
# 1 155
ЕЕЕ, сега догледах, Мустакатко ме смая. Може да готви момчето и го прави с усет и желание. Браво!
Риба с цитруси и мащерка си върви идеално, в неделя готвих Фагри така и съм очарована от вкуса. Другият път ще добавя и филирани бадеми! Yum

Скрит текст:

# 1 156
Кремът в общи линии: маскарпоне, което раздели на две - на едната част сложи какаов крем/течен шоколад (тип Нутела, ама био), на другата част Руби шоколад (чай от хибискус и малко цвекло на прах - това за цвят)
Розовият шоколад може да се замени с бял шоколад, супер комбинация е, а какаовият крем с разтопен млечен/натурален шоколад.

Разбива и белтъци със захар, 'щото обясняваше, че купата трябва да е суха. 🤔

И, да, аз мислех, че носи хубаво ханско име, пък то мъжки вариант на Персия. Поправям се.

# 1 157
  • Пловдив
Кремът в общи линии: маскарпоне, което раздели на две - на едната част сложи какаов крем/течен шоколад (тип Нутела, ама био), на другата част Руби шоколад (чай от хибискус и малко цвекло на прах - това за цвят)
Розовият шоколад може да се замени с бял шоколад, супер комбинация е, а какаовият крем с разтопен млечен/натурален шоколад.
белтъците на сняг и пудра захар забрави Wink

# 1 158
Аааа, да Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега като казахте се сетих...
Не видях само какви са бисквитките и в какво ги натопи.

# 1 159
ЖЕ-СТО-КА ВЕ-ЧЕ-РЯ!
Много ми хареса, искам Персиян да ми сготви, а аз ще го надприказвам, не се притеснявайте Joy
С удоволствие бих му гостувала, а за живота в Манчестър и снимката на стадиона на Ман Юнайтед искрено му завидях (ох да, и за картините).

Между другото, точно Манчо ме отказа от руколата. Преди я ядях, когато я има в сандвичи и салати (без да ми е любима), но той веднъж каза, че това всъщност били глухарчета. Аз си представих глухарчета в парка, които ги стъпват хора и ги....квасят кучета и оттогава не ям. Даааа, знам, тия глухарчета сигурно са расли в оранжерия и нямат достъп до благините в парка, амаааааа.....пусто Joy

Розовият шоколад мисля, че се продава в Метро.

# 1 160
  • София
Всъщност той каза, че розовия шоколад като се разтвори (или разтопи) ставал син и затова май добави хибискуса и прахта от червено цвекло за да получи розовия цвят. Не разбрах какъв му беше проблема направо да ползва бял шоколад и да го оцвети.

# 1 161
  • Sofia
Браво,страхотна вечеря  👍

# 1 162
Не видях само какви са бисквитките и в какво ги натопи.
Ето тези https://m.rozali.com/recepti/sladkischi/kantuchini.html
Аз си ги купувам готови. Натопи ги в някакъв алкохол, ром може би?

# 1 163
Всъщност той каза, че розовия шоколад като се разтвори (или разтопи) ставал син и затова май добави хибискуса и прахта от червено цвекло за да получи розовия цвят. Не разбрах какъв му беше проблема направо да ползва бял шоколад и да го оцвети.
Е, то можеше и с бял, без дори да го оцветява, но... решил да е нещо новаторско Simple Smile

# 1 164
Сериозна забележка имам към десерта на Персиян- беше малко, като гледам реакциите на гостите му поне двойно биха изяли, но това в кръга на шегата.
Вечерята му беше страхотна.
Ето дори Рут се беше постарала да не оскърбява естетическия вкус на съфорумките, които се дразнят от шарените й пуловери и специално беше облечена в черен.

# 1 165
  • София
 Персиан Петков

Черешката на тортата (10.02.2021)
Сезон 14 Епизод 28

Скрит текст:

и още
на МОБИЛНИТЕ, тези ЛИНКОВЕ се отварят без всякакви добавки,
   но за да се отворят в браузър на КОМПЮТЪРА

трябва  да се инсталира разширението

В спойлера е показано, как се отварят тези линкове.

# 1 166
Преди я ядях, когато я има в сандвичи и салати (без да ми е любима), но той веднъж каза, че това всъщност били глухарчета. Аз си представих глухарчета в парка, които ги стъпват хора и ги....квасят кучета и оттогава не ям. Даааа, знам, тия глухарчета сигурно са расли в оранжерия и нямат достъп до благините в парка, амаааааа.....пусто Joy
Манджев пак се е изказал неподготвен. Това са два съвсем различни вида! Wink
Руколата е от  семейство Кръстоцветни (Brassicaceae) - семейството на зелето!!!
Глухарчето от семейство Сложноцветни (Asteraceae)
Така, че хапвай си я съвсем спокойно!

# 1 167
Май не беше и пуловер.
А пък Прея счупи лъжичката! Не вижда ли, че това е крехко нещо от седеф. Много е недодялана и груба като цяло. Така ми развали впечатлението за себе си от онова повторение, дето гледахме скоро.

# 1 168
Май не беше и пуловер.
А пък Прея счупи лъжичката! Не вижда ли, че това е крехко нещо от седеф. Много е недодялана и груба като цяло. Така ми развали впечатлението за себе си от онова повторение, дето гледахме скоро.
Винаги ми е била недодялана и простееща, ще видиш утре бъркочите дето ще направи.

# 1 169
  • София
Не успях да гледам от началото, мъжете не ги познавам, но този Персиян какво работи? Много позитивен, забавен и ненатрапчив човек ми се струва и направи много красива вечеря. Свежар е, хареса ми и хуморът му.

Общи условия

Активация на акаунт