Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 66/

• 19 799
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Аз преди теб...и всичко се променя, но времето не спира. Няма да се откажа да гледам. Толкова ми се иска да видя развитието на образите на всички. Серкан - не го виня, не помни, бил е такъв. Айдан - не я оправдавам, но се опитвам да я разбера. Останал е само Серкан от семействето й. Ще направи всичко за него. Избира него, "обичайки" Еда. Приятелите - объркани на двата бряга над бурна река. Кого да изберат?  Серкан, с когото са започнали или Еда, която накара всички да се усмихват и въпреки драмата продължи. Обърканост, която ни кара да съдим. Всеки има своята истина, която ще защитава. Оставих Селин за "десерт" - има жени, готови на всичко. Не е свикнала да губи и сега и се отвори шанс, който тя улови като златна рибка. Ако обаче с всеки проведем разговор когато е сам и спокоен, всеки ще е прав за себе си. В тази комбинация ние сме отстрани и е лесно. Гледаме ситуацията, без да сме в окото на бурята. Не знаем премълчавани истини, които /надявам се/, че ще разберем. Запомнила съм едно нещо от лекциите си по..."Човек не се променя, човек се разкрива". Нека да се доверим на времето. То ще нареди пъзела и липсващите части. Всеки ще намери своето място. Любовта върви плавно като река само в приказките. Снощи излязохме от нея. Силата на характерите им започва от 30 епизод. За всички - за тях, за приятелите им, за враговете им. Интерсно ми е как щче го измислят. Има пробойни, които трудно ще запушат, но пък гоним явно определен брой серии. Аз ще остана. Чисто професионално ще дочакам края. /макар че го зная, но пътят до там ми е по-интересен/.
P.s. И ако ме попитате какво бих направила аз, с днешна дата и при така създалата се ситуация, не бих простила. Ще се опитам да се справя и намеря нова любов в този живот. Обаче не съм на мястото на Еда. Опсссссссссс, бих оставала Серкан със спомена за една любов, която изгори, макар и нямайки вина. /може пък и да променя мнението си след епизод 30/ Едно е ясно - аз оставам до края.
Благодаря, че ме изчетохте. Радвам се, че съм сред вас.

# 601
  • София
Ами не знам, Алекс. Не искам да гадая. Защото драгият зрител може да си тълкува нещата така или иначе, като не е ясно на 100%. Затова казвам, че искам да ни покажат красноречиво какво е ставало и в какви точно отношения са.
БРО, каква интимност? Моля те, Серкан гледа Селин с такава нежност и интимност с каквато аз гледам чиниите в мивката...

# 602
БРО, каква интимност? Моля те, Серкан гледа Селин с такава нежност и интимност с каквато аз гледам чиниите в мивката...
Пък и не случайно ни показаха болката, която изпита, докато цепеше дървата. Ръката му запопна да трепери, кръста или гърба някъде го заболяха. Той дърва не може да цепи, ще ходи да опрашва кокошки. Няма шанс. С Еда не ни показаха нищо, ще е срамота, резил и позор ако покажат със Селин. Чисто от фенска гледна точка - предпочитам голите крака на Ханде, отколкото каквото и да е на Биге!

# 603
Никаква интимност не е имало .Серкан спеше на дивана . Ако е имало интимност  между тях ,то тя щеше да остане при него в къщата, но си отиде .Така че изключваме този сценарий ! И на годежа им съм сигурна ,че ще я целуне по бузата ,ако изобщо някой им пожелае "горчиво" 🤭

# 604
Цитат
Забравил - забравил.
Всеки по пътя си...
Ами от разказа не личи жената да е била оставена на себе си, колкото и да е трудно за близките й. Въпрос на избор.

Да, Katya_I
Аз не съм толкова лоша Yum
Пътят на Еда може да е със Серкан, независимо дали си е върнал "паметта". Защото той може да не си я върне, но отново да се влюби в нея!
И нали това ни обеща!
100 пъти може да го направи!
Аз просто писах и какво друго може да се случи!
С вас е прекрасно! Обичам ви! Kiss

# 605
Ооо, нека не се влюбва отново. Ако ще го прави, това значи Еда да бъде маймуна и да му доказва нещата отново. Предпочитам да си спомни, защото иначе ще е грозно - той се сгодил за Селин, а Еда не спира да му се навира и един вид ще го е откраднала. От тази гледна точка искам да си спомни сам, а не Еда да го влюбва отново в себе си.

# 606
  • София
+1
И аз вече не искам да го влюбва отново в себе си. Искам да си спомни. Обаче... според мен сценаристите затова са написали репликата “и сто пъти да дойда на този свят, винаги ще съм влюбен в теб”. Опасявам се, че предстоят епизоди, в които ще гледаме това, а хич не ми се иска!
Ооо, нека не се влюбва отново. Ако ще го прави, това значи Еда да бъде маймуна и да му доказва нещата отново. Предпочитам да си спомни, защото иначе ще е грозно - той се сгодил за Селин, а Еда не спира да му се навира и един вид ще го е откраднала. От тази гледна точка искам да си спомни сам, а не Еда да го влюбва отново в себе си.

# 607
  • Плевен / София
Тя го нарича любими, неговата реакция е... Ами няма реакция...
само заради това ще гледам и следващата събота...

# 608
Значи какво? Все пак годеж ще имаме, така ли? Ако Серкан сложи пръстен на ръката на Селин и носи годежен пръстен от нея... приключвам с тази мелодрама. За мен голямата любов приключва тук и няма как да ми я пресъздадат отново. Няма да гледам измишльотини. С право бях спряла да гледам турски сериали. Нашият ми беше върнал надеждата, че комшиите могат да направят нещо ново, различно, модерно, западно, уви... излъгала съм се!

ЕЕЕЕЕЕЕ нали е сгоден за Еда бе ,как става да се сгодява и за мърлата....тъй ли не се намери някой да му припомни с факти тоя годеж и уж сватба.....задръстена работа....на тия сценаристи все корабчета им плават в очите....язък,че се развали такъв хубав сериал ...превърнаха го на боза все едно и също ,а развитие йок/г/....

# 609
  • София
И само да се присмея на нещо - годеж в офиса. Ама че романтика! Това ли е сбъднатата мечта на Селин за годеж със Серкан?? Че то годежът й с Ферит беше по-красив и оригинален. 😅

Много се надявам обаче Селин да си получи заслуженото. Да остане сама. Отхвърлена от всички. Да чуе много по-тежки думи от Серкан, отколкото е чувала досега от него. Ще си заслужава всичко! Надявам се всичките й простотии да бъдат разкрити и да видим падението й. Защото винаги съм се дразнила, когато в сериалите накрая просто убиват лошите или ги вкарват в лудницата. Еми малко им е. Това е лесен край за тях. Нашата Селин заслужава да я приземят тежко и безпардонно. Цялата тази жестокост, на която Серкан е способен, трябва да се изсипе върху нея. Еда навремето му каза - “как може да си толкова жесток към мен и толкова мек със Селин”. А той й отговори, че никога не е бил влюбен в Селин... Ама че странна логика! Значи наистина най-много нараняваме тези, които обичаме. Извратено е! 😕

# 610
  • Кърджали
БРО, е как... Двама работохолици се сгодяват, къде, естествено в офиса.
Селин този път ще падне от много високо. Още малко ще полети, още малко... Серкан ще започне да си спомня,в  началото  тя ще се опитва да го манипулира, че не си спомня точно както е било, но колкото повече спомени изплуват в главата на Серкан, толкова повече ще започне да вярва на себе си и спомените си и по-малко на Селин. А подреди ли се пъзела в главата му, Селин е до там...
Силно вярвам, че няма да го докарат до сватба. Може би  Серкан ще започне да си спомня и нещо свързано с момента в който Еда разбра за родителите си, за ролята на Селин в това разкритие, и ще започне да се съмнява в нея. Накрая ще си я прати по живо по здраво, а той ще остане да си донарежда спомените, да се влюбва отново в Еда /той да се влюбва в нея, не Еда да го влюбва в себе си/ и да търси път отново към нея. Защитавам Серкан, ама нека този повторен път да е по- труден за него, да иска повече борба, та следващият път да не забравя какво е преживявал...
Еди коя си, какво да му припомнят? За него едната година не съществува. И невролог им каза - я си спомни, я не... А самият Серкан е на фаза отхвърляне - щом не го помня, значи го няма. Спомени не се връщат с "ти много я обичаше, щяхте да се жените", ако ставаше така, то и Еда и Енгин се скъсаха да му го повтарят...
Не искам да звучи грубо или безсърдечно, просто това което имаме на склад в момента:  Ъпдейтнат робот, влюбено момиче, което не съществува никъде в спомените му и една патица, която много умело използва този момент, надявайки се, че той никога няма да си спомни нищо.
|Ина мен не ми харесва, но за сега не се приемат други поръчки. Остава само да чакаме момента в окйто отново ще се окаже че роботите не са това, което бяха.

Гледам сега сцената с Айдан и Еда. Серкан е там, погледът му е изцяло върху Еда. Селин я няма за него, не я отразява, не му привлича вниманието. Дошъл без нея, тръгва си без нея. И погледът му следи изцяло Еда...

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 14:16 от Aлекcандрa

# 611
Цитат
Пътят на Еда може да е със Серкан, независимо дали си е върнал "паметта". Защото той може да не си я върне, но отново да се влюби в нея!
Тук психолозите описват два варианта: - да си спомни и да се влюби ("Не можеш два пъти да влезеш в една и съща река" и влюбването трябва да е различно); - да се влюби и да си спомни.
Споменатият Рибо е известен с т.нар. "закон на Рибо", в който проследява процесите на загуба и възстановяване на паметта: 1) спомените за последните събития първи стават недостъпни; 2) умствената дейност се нарушава; 3) губят се чувства и навици; 3) разпада се инстинктивната памет. При възстановяването същите процеси се случват в обратен ред.
Скрит текст:
ПП Мари, аз разбирам, че не си лоша. Hug Затова и влизам в диалог. Яд ни е всички, защото сме формирали някакви очаквания. Ама то и в живота очаквания и реалност твърде често се разминават. Дано не се случва на никой такова нещо в живота, но едно е факт в такива ситуации - това, което знаеш и което си подлежи на радикална промяна. Ако искаш да живееш...

# 612
  • София
Тези от вас, които са гледали В очакване на слънцето, помнят онази сцена, в която Керем Сайер се опитваше да си спомни какво е станало с Мелис и как се озова в едно легло с нея в караваната. Биеше се по главата, повтаряше “глупак” и тем подобни, “какво причиних на Зейнеп”, накрая катастрофира. Не пожелавам на Серкан да катастрофира, изпадне в кома и Еда да го пробуди, както Зейнеп направи - първо, защото не ми се гледа същото, второ, защото много ще ми дойдат инцидентите в сериала, но очаквам да видя по-сърцераздирателна сцена от тази, когато Серкан си спомни. Очаквам Керем да покаже палитра от емоции на отчаяние, гняв, безизходица, болка. Да демонстрира всички актьорски способности, на които е способен в тежката драма. Пък дано това пробуди съжалението на зрителите. Wink

# 613
Момичета, наминавам само да ви разсмея за малко. Четох при рускините, че единствения мъж с топки в серията е бил Сириус.

# 614
  • София
Ами напълно вярно. Имахме един мъж с топки в сериала и това беше Серкан Болат. Но в 29-та серия гледахме на живо кастрацията му. Wink
Момичета, наминавам само да ви разсмея за малко. Четох при рускините, че единствения мъж с топки в серията е бил Сириус.

Общи условия

Активация на акаунт