Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 66/

• 19 813
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Боже годеж ще има .Така се надявах че няма да го допуснат. И какво ще стане със серила. Жалко !

# 586
  • Пришълец
Кукличке, благодаря за припомнянето по епизоди, става ми по-добре като си помисля, че това сега не е съвършено непознат човек. Неслучайно хаштага беше Аз преди теб. Серкан в момента не е много по-различен от онзи Серкан в началото, при появата на Еда. Според мен. Просто поведението му тогава беше продиктувано от собствените му усещания и представи за живота, приоритети и пр. Сега се води по акъла на Селин ѝ е решен да не се поддава и да не допуска отново Еда да преобърне живота му.  Безмилостен робот ама в стремежа си да я държи настрана...

Този тежък и напрегнат епизод накара много хора да се отбият, радвам се за което - Блу, Друон, студентките Белла и Надали, Бюрсинчето, Фрау Клау, Ели, Еди-коя си... и сигурно пропуснах още някоя или просто защото виждам останалите по-често  Sweat Smile

# 587
Впечатлена съм как Серкан гледа "влюбено" Селин...

До тази серия за мен Селин беше една нещастница, манипулаторка, предателка, злобарка и каквото се сетите, но от този епизод за мен тя е една хладнокръвна престъпница!!!

Същото важи и за Айдан - тя не ми харесва и като образ и като актриса(моля да ме извините). Може би си мисли, че спасява Серкан от Семиха и опасността от възмездие, но е престъпно два месеца да не сподели с Еда и приятели, че Серкан е жив.

# 588
Искам да попитам кои са те сценаристи,защото не вярвам да са писали досега ром Ком. Те сигурно идват от другия жанр драмата. Интересно ми е какво казва Айше,за този сценарии.
И аз мисля като някои от ваш,че ще изгубят много от чуждестранната публика и няма да спечелят нови фенове в Турция каквато е целта,което много жалко.
Искам да попитам в България имали интерес към сериала?

# 589
Привет ,момичета!
Няма да коментирам серията снощи,прегледах части само...После ще се връщам да ви чета,но искренно се надявам всичкото това безумие и абсолютна нелогичност за приключват.
Искам първият/или един от първите/ върнал се спомен да е момента с преследването на таксито на Еда,на път за летището и признанието, че е лудо влюбен!

# 590
Искам малко оптимизъм ,моля ви !
    Прочетох в ТТ  : "Забавно е ,че самолетът на Серкан катастрофира, а феновете имат повече травми от него !" Та наистина така ! Simple Smile
    Но погледнете този поглед .Нима е на влюбен мъж ?! Челюстта е стегната ,погледът зареян някъде .Пернатото все едно е прегърнало статуя.

Той предложи брак на пилето с червилото и вкусът на Еда на устните си . Уплаши се ,защото усети какво влияние има тя над него . Как му действа нейното присъствие .

Момичета ,вижте какво направихте с мен ! Аз ,която винаги съм била и продължавам да бъда в отбор Еда да защитавам мъж като Серкан 🙄 . Но наистина искам да ви върна малко положителното мислене 🤗
   П.С. С това темпо за няма и 24 часа ще изпишем темата 🤐

# 591
Здравейте момичета! Simple Smile
Аз се радвам, че има и гласове като този на Алекс, на Кукличка, на Дари, на Виктория... Не съм сама значи в новата ситуация. Blush
Ще изгледам епизода със субки и после ще пиша.
Предлагам ви нещо интересно от книгата на Теодюл Рибо "Паметта в нейното нормално и болезнено състояние" - случката е истинска.
Какво може да стане с любовта при случай на амнезия?
"Една млада жена, която страстно обичала мъжа си, след раждането изпаднала за дълго време в безсъзнание, след което загубила напълно всякакъв спомен за своя съпружески живот. Целия си останал живот до омъжването си тя помнела отлично... (нарича се "ретроградна амнезия") Веднага след припадъка тя започнала да отблъсква мъжа и детето си. Впоследствие никога не могла да си спомни брачния си живот и всичко, което се е случило с нея по това време. Родителите и приятелите й едва успели да я убедят ... че тя има мъж и син. Тя повярвала само защото й било по-лесно да приеме, че е изгубила паметта си за цяла година, отколкото да признае, че близките й са лъжци. Но в тази вяра не вземали никакво участие нито нейното вътрешно убеждение, нито съзнанието и душата  й. Виждала пред себе си съпруга и детето си и изобщо не разбирала с помощта на какво вълшебство е получила този мъж и това дете."
В живота често се случва да казват вместо "разлюбил"  - "забравил".  Това означава най-малко да познаеш когото обичаш, нали. Hug

# 592
Момичета, доста сте писали и коментирали снощния епизод, някои от вас (предимно Алекс) ме накарахте да погледна на нещата от друг ъгъл, защото първосигнално в мен проговори женската солидарност. Именно за това сега си пускам епизода от снощи с английски субтитри (хем да разбера напълно диалозите) и после ще се върна с моите размисли. ⭐❤

# 593
В момента снимали в апартамента на Серкан Wink

От сериала “Aynen Aynen”

# 594
Сезария, същото е и при мен. Еда ще я защитавам до края, но въпреки болката, която й причинява в момента Серкан, опитвам се да видя светлината в тунела, а нея я има.
На Робота му личи каква "любов" изпитва към пилешкото - никаква, просто е навик и е логично обяснение за моментното му състояние. В никакъв случай не защитавам грубото държние и отношение към Еда от негова страна, напротив, но за да вървим напред, да имаме серии за гледане и неща за обсъждане, то сценаристите трябва да правят така, че да ни вълнува. В момента е негативно вълнуването, но все пак го има. Вярно, малко прекалиха, Серкан можеше да не е толкова груб в думите си. Сега дори онова "Мразя те, Еда Йълдъз" ми звучи повече като "Обичам те, Еда Йълдъз", отколкото всичко друго 😆
Сега е момента на драмата, след това ще дойде момент на сдобряване, колелото се върти, как беше изразът - днес страдам аз, утре страдаш ти... Еда е борбена жена и въпреки всичко, тя ще се бори за любовта, защото вижда, че някой е хакнал системата на Робота, някой човърка в мозъка му и е въпрос на време да покаже на Серкан къде е грешката му.
После ще му изсипе една кофа от любимите в последно време физиологични отпадъци и нещата ще си дойдат на място.

# 595
Здравейте момичета! Simple Smile
Аз се радвам, че има и гласове като този на Алекс, на Кукличка, на Дари, на Виктория... Не съм сама значи в новата ситуация. Blush
Ще изгледам епизода със субки и после ще пиша.
Предлагам ви нещо интересно от книгата на Теодюл Рибо "Паметта в нейното нормално и болезнено състояние" - случката е истинска.
Какво може да стане с любовта при случай на амнезия?
"Една млада жена, която страстно обичала мъжа си, след раждането изпаднала за дълго време в безсъзнание, след което загубила напълно всякакъв спомен за своя съпружески живот. Целия си останал живот до омъжването си тя помнела отлично... (нарича се "ретроградна амнезия") Веднага след припадъка тя започнала да отблъсква мъжа и детето си. Впоследствие никога не могла да си спомни брачния си живот и всичко, което се е случило с нея по това време. Родителите и приятелите й едва успели да я убедят ... че тя има мъж и син. Тя повярвала само защото й било по-лесно да приеме, че е изгубила паметта си за цяла година, отколкото да признае, че близките й са лъжци. Но в тази вяра не вземали никакво участие нито нейното вътрешно убеждение, нито съзнанието и душата  й. Виждала пред себе си съпруга и детето си и изобщо не разбирала с помощта на какво вълшебство е получила този мъж и това дете."
В живота често се случва да казват вместо "разлюбил"  - "забравил".  Това означава най-малко да познаеш когото обичаш, нали. Hug

Да! Точно така! Реалност!
Тогава защо да "мъчим" Серкан да приеме Еда?
Тогава защо Еда да мъчи Серкан с нейната любов?!
Забравил - забравил.
Всеки по пътя си...

Smile
Нали на всички ни е ясно, че пишем за да приближим другата събота. Ще стане това, което са решили сценаристите, съобразени с техните съображения... Wink

А сериалът просто трябва да изберат до кой жанр се приближава...аз ще гледам, просто пробирам житейските си отговори, които съм получила или видяла от живота, без да са проектирани върху моя живот...

Прегръщам ви, момичета! Да знаете, че сте много умни и много великодушни! Във вас има повече любов, отколкото турските сериали могат да ни предложат! Да знаете! Heartpulse

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 13:23 от mari08

# 596
  • Кърджали
Ама и как са се събрали. Единият губи спомени (нали не помнеше и вечерта, когато беше с температура), другият - с нарколепсия, заспива по време на стрес. Важното е оня забравящия да не забрави, че трябва да я хване, когато заспивашата я налегне стресова дрямка. А както видяхме, мозъка забравя, ама инстинктите - помнят.

. P. S. Заради Еда и нейната нарколепсия ми беше много интересно да прочета какво всъщност представлява това състояние...Наскоро минпопадна една книга "Защо спим" и там се говореше и за това.
Хайде за мозъка имах повече представа, а в момента Серкан, пардон, Робот Болат е чудесен пример да си преговоря някоя книга за мозъка.

P. S. 2 - Отивам да превеждам разговора Еда - Айдан.

# 597
  • София
На мен едно нещо не ми дава покой - Серкан бил ли е интимен със Селин през тези два месеца?? И, ако видим целувка между тях, ако е имало / има кекс, как след това Еда ще прости?! Къде ще отиде онова “никоя друга не може да те докосва”?! Съжалявам, че съм такава банална романтичка, но изневярата за мен е непростимо нещо. Особено в нашата история. Любовта на Серкан и Еда, въпреки кризите до момента, беше някак си чиста. След амнезията нещата станаха грозни. Но ще станат съвсем отчайващи, ако имаме истинска близост между Серкан и Селин. Защото, съгласете се, Серкан може да е с амнезия и в неговото съзнание да е със Селин, а Еда да е никоя. Но Еда помни. Не е забравила. Това е разликата. И Еда ще помни, че Серкан е бил с друга. Че е докосвал друга. След като е докосвал нея и й се е кълнял във вярност. Та питам, такова нещо прощава ли се? Коя жена е способна да прости и забрави? Хайде, моля ви се, да бъдем малко реалистки! Ще избеснея, ако Серкан и Селин стигнат дотам, а после Еда прости. Това вече ще е абсолютна подигравка с феновете на сериала. Надявам се сценаристите да са го измислили и да ни дадат обяснение. Смисъл да стане красноречиво ясно, че между Серкан и Селин не е имало нищо. Само мераци от нейна страна. В противен случай не само ще сме стигнали дъното, ами ще сме го пробили. Wink

И да - най-добрият сценарий за мен е Еда да остане в холдинга, докато Серкан си спомни. Но без да се унижава пред него и Селин, без да показва чувства, без да крещи, да плаче и да се моли. Да е там. Да е присъствие. Дразнител понякога. Но да е горда, успешна, достойна - каквато винаги е била. И накрая, когато Серкан си спомни всичко, когато я погледне с очи, пълни със сълзи, срам и отчаяние, тя да му върне акциите и да си тръгне. Да му пожелае “щастие” и елведа, Серкан Болат! Ако ще ги събират накрая, то поне се надявам Серкан хубаво да пострада, да видим Еда отново щастлива, но без Серкан. Да я видим успешна и продължила живота си. А Серкан, него да го видим отчаян, самотен и страдащ. Умът ми не може да роди идеи как ще си я върне, но поне да пострада хубаво за нея. За Еда се надявам страданията да приключат с това изпитание. Стига толкова! Колко може да понесе едно чисто и добро сърце като нейното?? И да ви призная, това се превръща в любимия ми женски образ от турски сериал. Засега първото място се държи от Мира (Приливи и отливи), ще изчакам Почукай на вратата ми да свърши, преди да обявя, че Еда е наравно с Мира. Simple Smile

# 598
  • Кърджали
БРО, каква интимност? Моля те, Серкан гледа Селин с такава нежност и интимност с каквато аз гледам чиниите в мивката...
Тя го нарича любими, неговата реакция е... Ами няма реакция...

# 599
Цитат
Забравил - забравил.
Всеки по пътя си...
Ами от разказа не личи жената да е била оставена на себе си, колкото и да е трудно за близките й. Въпрос на избор.

Общи условия

Активация на акаунт