Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 66/

• 19 787
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Какво женско достойнство ще показваш пред болен човек. Той "не я помни". Нищо не знае за нея. Не е виновен за това. Хваща се за единственото познато- русокоска. Това е все едно да доказваш женско достойнство пред някой, който си е изгубил осезанието или обонянието. Съчуствие и търпение трябват. Не става с ритници и напъни- те само го уплашиха, че Селин е права и Еда е неуравновесен човек. Мъжете са доста плашливи същества и поне в личния живот изненадите , които не създават сами и по своя воля не са им мечта. Затова, ако държите на някого- само со кротце и со благо. Точно в товма е достойнството- да си по-мъдрия, зрелия и здравия. А не с детинска наивност да скачаш на обстоятелства, които нито ти си създал, нито този на когото се сърдиш.

# 646
Докато не дойде оня момент,когато Серкан ще си възвърне паметта няма да го гледам.От вас ще разбирам какво ще стане,че направо ми иде да си счупя лаптопа заради русата Селин.Ще чакам Хепиенда и дано има такъв.

# 647
Спокойно, момичета! Това не е Серкан Болат. Това е неговият брат близнак.Smile

Сега сериозно. Ние не управляваме събитията и случващото се във времето пред нас.
Възхищавам се на хората за силата, търпението, и любовта с които се грижат за близките си, изпаднали в подобно положение. Това което се случва със Серкан е една от милионите възможности. Случило се е. Два месеца се бори за физическото и психическото си оцеляване. По ирония на съдбата до него е най-неподходящия човек. В момента в който решава да се срещне с действителността, за да се почувства по сигурен се сблъсква с неща, коренно различни от очакванията му. Нищо не е същото. Даже той не е онзи непоклатим робот от преди година, а жалко подобие, подрънкващо тенекии. Поразен е от всико което вижда, което е насложено в съзнанието му, и е в разрез с разбирането му за работата, живота, любовта.  Невъзможността психиката му да приеме промените в живота му за тази една година го правят още по несигурен. Болката и желанието на Еда да му помогне го притискат. Трепета в сърцето, който не разпознава като любов,  допълнително го обърква. Всичко това разклаща железния Серкан. И най-лесно е да се облегнеш на единственото непроменено и сигурно в момента – Селин.
Радвам се, че Еда не се предава. Искам отново да видя онова силно, импулсивно лудо, справедливо момиче да се бори с ума и сърцето си за работата си, за любовта си, за каузите си.

Трудно е да се оттърсиш от гнева и унижението, което носи 29 епизод. Не смятам да се задържам на него. Препоръчвам да гледате 28 епизод без последните 5 минути като наслада за очите. Толкова смях, младост, жизнерадост и красота лъха от него.

Хубав ден и лека вечер, чувствителни момичета! Обичам ви!

# 648
От сета:
Връщат бюста от Балджа в играта Wink

# 649
  • Кърджали
https://www.instagram.com/tv/CKtF7OQgmRj/?igshid=1r2n4bp2x4g18.
 Клипче от сниначната плошадка

# 650
Няма Серкан от първи епизод - тогава Серкан не познаваше любовта.Днешният Серкан я познава, макар и да не помни, но ще си спомни.Ески Серкан е само в болната глава на Селина -ще ѝ се, ама няма да я огрее. И понеже спомените ще му се връщат отзад напред,  Серко помни жълтото рокле, ще си спомни и коя поиска да ѝ закопчае ципа на това рокле  и те тогава искам да видя овчия поглед на Селина!И какъв е тоя мижав пръстен,  който ѝ избра севгилото?!Тривиален диамант, като за пред хората.Не цветето, което трябваше да е достатъчно голямо , за да се  вижда!!!!
  Селина е образът , който ме дразни от 1-ви до 29-ти епизод, може би защото е най-достоверният, най-истинският от всички образи в сериала.Има такива хора-обсебени, нагли , нахални , арогантни ,самодоволни, отмъстителни.

# 651
От сета:
Връщат бюста от Балджа в играта Wink

Мх, Селин ще си го вземе на тръгване, за да не забравя никога любовта на живота си... по нашему казано, откъдето дошло, там отишло

# 652
Скрит текст:
Taка.. изгледах епизода,а вие всичко сте изчерпали горе-долу.
Промени ми се гледната точка за някои неща. Серкан няма вина за загубата на паметта си и че не си спомня Еда. Той няколко пъти се опита да и обясни, че му е необходимо време, че е объркан, че не разбира какво става. Той е Серкан от първия епизод: и тогава сметна белезниците за глупост, която Еда направи и сега също. Той не я познава и реагира с недоверие към нея. Да, тогава беше готов да й върне стипендията, но едно е да върнеш стипендията на някой и той да излезе от живота ти, друго е да кажеш, че си влюбен в някой, който не познаваш. Както е в случая на Серкан. Разликата е, че той е много повлиян от Селин. Тя знае истинската версия на миналото, но със сигурност е отделила време да помисли как да я изкриви достатъчно, за да го настрои срещу Еда и видимо е успяла, разбира се. Той самият казва "Сигурно съм бил сляп, за да не видя манипулациите." Селин не е вчерашна и много добре знае слабите и силните места на Еда и как да извърти нещата, за да са в нейна полза. За нея, инцидента на Серкан е втори шанс за нея и тя не би го изпуснала. Разбира се, оправдава се с това, че той първо на нея се обадил.. ми на кого да се обади като не помни Еда? Ако я помнеше на нея щеше да се обади. Дори когато обясняваше на останалите за амнезията на Серкан, Селин изглеждаше доволна от състоянието му, радва се, че така се е случило, та чак и е досадно да обяснява. Върти очи и нервничи, защото не знае точно кога и как ще се върне паметта на Серкан, кой точно опит на Еда ще проработи. Бях сигурна, че белезниците и целувката няма да успеят още като видях това, което той едва-едва помни - жълтата рокля. И на нея възлагам големи надежди.
За Серкан не знам какво да кажа, снощи бях бясна, днес съм със смесени чувства. Още мисля, че се отнесе супер неуважително спрямо Еда, но днес като го гледах.. той реагира така, за да се защити. От всякъде всички му казват, че той я обича. Не спират да го пристискат да си спомни, какво ли не направиха, за да си спомни любовта, но не разбират, че така няма да стане. Всички са променени и нищо не е същото, а той не знае на кого да се облегне, освен Селин. Тази, която дори и да се е променила, слага маска за пред него и се преструва, че при нея времето е спряло. Удобно е пропуснала всички поразии, които тя направи в миналото, а само е натъртила на нейната версия на нещата. От там последва и предложението за брак, той беше заобиколен от непознати, които го пристискат и очакват нещо от него, единствената, която уж не се е променила беше Еда, която не спира да го притиска да си спомни, а той толкова е повярвал на Селин, че не иска да допусне стягащото го сърце да се отвори. Само близостта му до Еда кара сърцето му да се свива, защото то не е забравило просто му трябва малко време да се излекува и мозък и сърце да заработят в синхрон отново. По устните му още стоеше вкуса на червилото на Еда, но той предложи брак на Селин, за да се защити от вълната от емоции, от страховете си, че дъбоко в него има нещо заровено, което се опитва да излезе. Той е напълно наясно, според мен, че наранява Еда. Няма как да не се замисли, че сълзите и са истински, че страда. Просто още не е поставил под съмнение версията на Селин, но и това ще стане скоро, според мен. Сърцето ще прати сигнали на мозъка и ще се синхронизират. Не го оправдавам за постъпките му, но на нас ни е твърде трудно да се поставим на мястото на човек, който не си спомня. Според мен, нямаше да е зле да се поинтересува малко от Еда, но той е твърде повлиян от Селин и е настроен враждебно спорямо нашата.
От друга страна, мисля си, че след всички импулсивни опити да върне стария Серкан, Еда трябваше да помисли разумно, да остави нейното естествено влияние над Серкан да се активира така, както в самото начало. Е, тогава изобщо нямаше да има предложение за брак към Селин. Тя доста агресивно го притискаше да си спомни, а това не е правилния подход към някой, който не си спомня нищо. Но и нея не я виня. Това е човекът, който и се кълнеше в любов, който не се отказа от нея, който се промени заради нея. Тя го иска обратно, защото най-после бяха щастливи и иска да продължат от там, където спряха...
Разочарованието ми е Айдан. Да, майка е и би направила всичко за сина си. Гледам моето момче как спи и си мисля, че бих направила всичко за него също, но не бих оставила друг да страда. Още повече някой, който наричам "дъщеря". Била се опитвала да и вдъхне надежда, но не казала.. Ами, не става така, Айдан ханъм. После ще искаш пак Еда да се върне при Серкан, за да не страда той, когато си спомни за нея. Ще искаш пак помощ, но бързо забрави Феята колко много ти помогна, когато не можеше да излизаш навън или когато Алптекин те остави.. язък! Напълно неадекватно държание.
Не виня нито Серкан, нито Еда. Двамата не са виновни за нищо, всеки защитава себе си и чувствата си по различен начин. Всеки има защитни реакции и реагира по различен начин. На Серкан начина беше да се хване като удавник за сламка за единствения човек, който не е променен в неговите очи, а на Еда -  да се бори със зъби и нокти за него. Виня единствено Селин и манипулативния й характер, но добре й го каза Еда "Не се радвай още, че се жениш, защото ти от твоята, а аз от моята сватба знаем, че нещата се променят за един ден" Чакам този ден отново да дойде за Селин.
На Еда й пожелавам търпение и здрави нерви, защото любовта ще победи. Тя има голямо влияние на Серкан, нейната доброта, чар и жизненост са много опияняващи за него и той съвсем скоро ще се опомни и ще се отърве от този кошмар, наречен Селин. А на Серкан му пожелавам много сила, защото ураганът Еда няма да прости така лесно всичко, през което и се налага да мине сега и ще му е необходима много сила, за да си я върне обратно. Но знам, че ще стане тя го обича, той я обича. Спомените ще го връхлетят като вихрушка, необходима е само лека искра, за да запази пожар. Просто мозъкът му още не може да го признае пред сърцето му.
Знам, че няма да харесате коментара ми, много се различава от вашето мнение, не искам да ме нападате. След дълго мислене и премисляне на епизода.. това са моите изводи.
[/spoiler]

+1 ...единомислие !
Еда  трябва да  осъзнае ,че Серкан е извън тяхното време  и  с натиск нищо няма да се промени ей така ,точно  сега .....друг подход е нужен .
Отново ще кажа ,че  Селин само си  отмъщава  на двамата ,едва ли  очаква да са щастливи със Серкан

# 653
  • Кърджали
Селин го каза навремето " ако аз няма да съм щастлива със Серкан, той няма да е щастлив с никоя друга". Толкова за любовта ѝ...

# 654
Селин го каза навремето " ако аз няма да съм щастлива със Серкан, той няма да е щастлив с никоя друга". Толкова за любовта ѝ...

за това се сетих и аз. Тя не иска да е щастлива с него, а той да нещастен без Еда. Не се радва, че е спечелила (за сега), а че те и истинската им любов изгубиха.. струва ми се, че насочваме негативните мисли към грешния човек (Серкан) и така темата става негативна също..

# 655
Момичета, аз съм гледала един такъв филм. Главният герой забрави жена си с която току що се бяха оженили. И той точно като Серкан не искаше да знае нищо за нея! В един момент обаче се опомни и каза, че въпреки че не я помни, иска да я опознае и тя го заведе в кафето където са се запознали! И той каза нещо от рода, че е щастлив че може да преживее първата им среща 2 пъти. Филмът завършва, че са заедно и имат 2 деца, но той и така не възвръща паметта си!
🌺Сега за нашите!
Разбирам Серкан, не я помни, не може да направи нищо по въпроса! Тя за него е непозната! Добре, съгласна съм! Ама това да вярва безрезервно на Селин, защото я познава отдавна? Все пак тя го остави и се сгоди за Ферит. Направи своя избор. Как Селин му е обяснила това? И как той я е намерил? Тя е в Дания, а той това не го помни?
🌼Еда- това вече го писах, но все пак. То рев, то късане на снимки, то чупене на чаши! Много е първосигнална, не мисли преди да действа!
Можеше да го накара да поговорят мило, кротко. Това с целувката пред всички беше грешка! Трябваше насаме да са! Той Серкан така се обърка, милия!
🌺Айдан не мога да я оправдая, съжалявам. Защо крие, кое е лошото ако Еда знае? Просто щеше да и спести страданието!
🌼Най-много в интерес на истината ме дразнят сценаристите и нелогичния начин, по който развиват образите. Дайте нещо по реалистично, моля ви! Той сценарият толкова издиша, че сега като не можем да гледаме химията между Еда и Серкан заедно, какво ни остава?
Филмът може да го прекръстят "Годежите на Серкан Болат" 😁😁😁 За човек, който не вярва в любовта прекалено много пъти се сгодява 😜😜
Най - хубавото от сериала може би ще е това, че Ханде и Керем са се срещнали в живота 😜

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 17:01 от lady laura

# 656
  • София
Лейди Лаура, за това не се бях замисляла - колко пъти се сгоди Серкан Болат за няколко месеца?! Загубих им бройката. Той годежите за нищо ги няма. 🤦🏼♀ Наужким, после наистина, сега защото така трябва. 4-ти годеж is loading... а още не е минал 3-ти. 🤯

# 657
  • Кърджали
Мда... Серкан не помни и това, че е се е разделил със Селин. Той я помни като неговата приятелка. Селин му е е разказала своята версия за раздялата, за годежа ѝ със Ферит, за фалшивия годеж с Еда. Нейнатс версия, представяйкк я така че да звучи достоверно за него.

Не заслужаваш Серкан
Скрит текст:
Селин: Ще ви бъде платено. Благодаря!
Еда: Този не бил дал клетва.
Серкан: Какво означава това?
Еда: Предният каза, че е бил дал клетва и не ги отвори. Този гк отключи. Ама ти и това не помниш.
Серкан : Добре че не го помня, не искам такава глупост да има място в паметта ми.
Селин : Да, Еда, повече не ни занимавай с такива неща. Заради теб променихме програмата за целия ден.
Еда: Какво ми говориш? Ти не може да говоркш така с мен.
Селин: Ако искаш, да не продължаваме
Еда : Не, да го продължим. Дори да гпяорим най-накрая. Насаме.
Серкан : Аз излизам. Взимам това със себе си, да не го направиш пак.
Еда: Добре, няма да го направя.
Селин: Да, какво ще говориш с мен.
Еда: Колко много вярваш в себе си?! А какво ще стане когато паметта на Серкан се върне. Какво ще правиш когато си спомни всичко?
Селин: Еда, сега твб те няма в умана Серкн. Приеми го вече.
Еда : Ще си спомни, Селин, ще си спомни.
Селин : Май не ме разбираш. Ще ти го кажа така. Теб те няма в мислите на Серкан. В момента ти си непозната за Серкан. Може да те е имало в миналото му, но далк ше кмаш мястомв бъдещето му не се знае. Следователно...
Еда: Серкан веднъж се влюби в мен. Още веднъж ще се влюби.
Селин: Мисля че в момента Серкан не иска да те вижда дори
Еда : Не знам какво си разказвала на Серкан, какво ск мйнговоркла за мен, но мине интересно каквл ще правиш когато истината излезе наяве и Серкан си спомни всичко.
Селин :Не съм разказеала нищо на Серкан. Самомкато огледало му показах грешките, които допусна.
Еда : Не може да наричаш любовта ни грешка
Селин: Коя любов ? Аз не виждам любов. Добре ще е да се примириш.
Еда: И грам не заслужаваш Серкан.
Селин : Еда, оше един път няма да загубя Серкан.

# 658
  • Пришълец
Лаура, филма за който си споделила ми напомни Сватбен обет (в предишната тема Мики го беше споменала). Само, че там ролите са разменени - жената губи паметта си, дават си втори шанс и завършва с това, че са щастливи родители на две деца, но тя така и не възстановява спомените си.... Но в нашия сериал разбира се това няма да се случи.... надявам се.Simple Smile

Ох, този Серкан, в момента вярва на Селин повече отколкото на самия себе си...  А Еда с действията си донякъде му доказва, че онази е права - шамар, белезници, целувка... Вижда му се на пръв поглед нелогична и неподходяща, как би могъл да се влюби в такава Stuck Out Tongue Winking Eye

# 659
  • София
Долна твар е тази Селин. От най-долните. 🤬

Общи условия

Активация на акаунт