Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 66/

• 19 788
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, като Ви чета и ми се струва, че съм попаднала по грешка в клуба на 15 годишните, където нищо не се прощава, загърбва се, съдят се другите. Не оправдавам Айдан. Но я разбирам- била е в неизвестността да е загубила още един син. Оживелият я моли да не казва на никого нищо. Нима няма да се съобразите? Аз ще го направя, защото това е моето дете. Животът е по-разнообразен. Понякога ставаш и тръгваш не е решение и наистина светът може и да е пълен с мъже, но често ти се струва, че животът ти не е пълен защото само точно един конкретен човек липсва в него. Припомнихте ми какво е да си млад и романтичен, но животът ще поиска от Вас и да сте прагматични. Какво значи "няма да простя?" Кой си ти за да не прощаваш? Но всеки е свободен да си отсъжда със своя аршин. За мен приказката ще продължи точно за да е приказка и да се види силата на любовта, която надраства "фабричните настройки."

# 631
Благодаря за превода на тази сцена, Алекс. Питам се какво са си мислили сценаристите, когато са решили да напишат нещата по този начин?! Как Еда ще прости на Айдан тази постъпка?? За мен това е непростима грешка и оправдание няма. След всички добрини на Еда спрямо Айдан, след търпението й спрямо нея... това?! Бащата уби (косвено, окей) родителите й, майката скри от нея, че любимият й (който не я помни) е жив и в компанията на бившата си. Нямам какво повече да кажа. Сем. Болат за мен са свършени. Сценаристите тотално сринаха образите и на тримата. В моите очи трудно ще ги реабилитират. Не знам какво трябва да направи Айдан, за да спечели отново Еда. 😕
БРО Абсолютно съм съгласна с теб.... Добре, че прочетох превода на Алекс,,за който й благодаря💐, та разбрах, че Айдан е знаела... Как може да твърди, че обича Еда като дъщеря, а толкова време да е криела, че знае къде е Серкан... Аман бе.... Хич няма и да го гледам този епизод!!! Падението на Серкан, Айдан, Кокошката и най-вече на сериалоубииците е ГОЛЯМО!!!!!.... Никога не съм се ядосвала толкова на сериал .. Наистина

# 632
Бюрсинче, преди всичко Айдан и Серкан са семейство, а Еда е чужд човек, който се намесва между тях. Каквото и да говорим - 98% биха избрали семейството, пред каквото и да е друго.
На Айдан грешката е, че не е направила нищо по въпроса за спомените на Серкан относно Еда. Можеше да му разказва, да му обяснява, а не Селин да му надува главата.
Не я оправдавам, наистина, просто от една страна е логично, че е замълчала искайки да задържи сина си.

# 633
Taка.. изгледах епизода,а вие всичко сте изчерпали горе-долу.
Промени ми се гледната точка за някои неща. Серкан няма вина за загубата на паметта си и че не си спомня Еда. Той няколко пъти се опита да и обясни, че му е необходимо време, че е объркан, че не разбира какво става. Той е Серкан от първия епизод: и тогава сметна белезниците за глупост, която Еда направи и сега също. Той не я познава и реагира с недоверие към нея. Да, тогава беше готов да й върне стипендията, но едно е да върнеш стипендията на някой и той да излезе от живота ти, друго е да кажеш, че си влюбен в някой, който не познаваш. Както е в случая на Серкан. Разликата е, че той е много повлиян от Селин. Тя знае истинската версия на миналото, но със сигурност е отделила време да помисли как да я изкриви достатъчно, за да го настрои срещу Еда и видимо е успяла, разбира се. Той самият казва "Сигурно съм бил сляп, за да не видя манипулациите." Селин не е вчерашна и много добре знае слабите и силните места на Еда и как да извърти нещата, за да са в нейна полза. За нея, инцидента на Серкан е втори шанс за нея и тя не би го изпуснала. Разбира се, оправдава се с това, че той първо на нея се обадил.. ми на кого да се обади като не помни Еда? Ако я помнеше на нея щеше да се обади. Дори когато обясняваше на останалите за амнезията на Серкан, Селин изглеждаше доволна от състоянието му, радва се, че така се е случило, та чак и е досадно да обяснява. Върти очи и нервничи, защото не знае точно кога и как ще се върне паметта на Серкан, кой точно опит на Еда ще проработи. Бях сигурна, че белезниците и целувката няма да успеят още като видях това, което той едва-едва помни - жълтата рокля. И на нея възлагам големи надежди.
За Серкан не знам какво да кажа, снощи бях бясна, днес съм със смесени чувства. Още мисля, че се отнесе супер неуважително спрямо Еда, но днес като го гледах.. той реагира така, за да се защити. От всякъде всички му казват, че той я обича. Не спират да го пристискат да си спомни, какво ли не направиха, за да си спомни любовта, но не разбират, че така няма да стане. Всички са променени и нищо не е същото, а той не знае на кого да се облегне, освен Селин. Тази, която дори и да се е променила, слага маска за пред него и се преструва, че при нея времето е спряло. Удобно е пропуснала всички поразии, които тя направи в миналото, а само е натъртила на нейната версия на нещата. От там последва и предложението за брак, той беше заобиколен от непознати, които го пристискат и очакват нещо от него, единствената, която уж не се е променила беше Еда, която не спира да го притиска да си спомни, а той толкова е повярвал на Селин, че не иска да допусне стягащото го сърце да се отвори. Само близостта му до Еда кара сърцето му да се свива, защото то не е забравило просто му трябва малко време да се излекува и мозък и сърце да заработят в синхрон отново. По устните му още стоеше вкуса на червилото на Еда, но той предложи брак на Селин, за да се защити от вълната от емоции, от страховете си, че дъбоко в него има нещо заровено, което се опитва да излезе. Той е напълно наясно, според мен, че наранява Еда. Няма как да не се замисли, че сълзите и са истински, че страда. Просто още не е поставил под съмнение версията на Селин, но и това ще стане скоро, според мен. Сърцето ще прати сигнали на мозъка и ще се синхронизират. Не го оправдавам за постъпките му, но на нас ни е твърде трудно да се поставим на мястото на човек, който не си спомня. Според мен, нямаше да е зле да се поинтересува малко от Еда, но той е твърде повлиян от Селин и е настроен враждебно спорямо нашата.
От друга страна, мисля си, че след всички импулсивни опити да върне стария Серкан, Еда трябваше да помисли разумно, да остави нейното естествено влияние над Серкан да се активира така, както в самото начало. Е, тогава изобщо нямаше да има предложение за брак към Селин. Тя доста агресивно го притискаше да си спомни, а това не е правилния подход към някой, който не си спомня нищо. Но и нея не я виня. Това е човекът, който и се кълнеше в любов, който не се отказа от нея, който се промени заради нея. Тя го иска обратно, защото най-после бяха щастливи и иска да продължат от там, където спряха...
Разочарованието ми е Айдан. Да, майка е и би направила всичко за сина си. Гледам моето момче как спи и си мисля, че бих направила всичко за него също, но не бих оставила друг да страда. Още повече някой, който наричам "дъщеря". Била се опитвала да и вдъхне надежда, но не казала.. Ами, не става така, Айдан ханъм. После ще искаш пак Еда да се върне при Серкан, за да не страда той, когато си спомни за нея. Ще искаш пак помощ, но бързо забрави Феята колко много ти помогна, когато не можеше да излизаш навън или когато Алптекин те остави.. язък! Напълно неадекватно държание.
Не виня нито Серкан, нито Еда. Двамата не са виновни за нищо, всеки защитава себе си и чувствата си по различен начин. Всеки има защитни реакции и реагира по различен начин. На Серкан начина беше да се хване като удавник за сламка за единствения човек, който не е променен в неговите очи, а на Еда -  да се бори със зъби и нокти за него. Виня единствено Селин и манипулативния й характер, но добре й го каза Еда "Не се радвай още, че се жениш, защото ти от твоята, а аз от моята сватба знаем, че нещата се променят за един ден" Чакам този ден отново да дойде за Селин.
На Еда й пожелавам търпение и здрави нерви, защото любовта ще победи. Тя има голямо влияние на Серкан, нейната доброта, чар и жизненост са много опияняващи за него и той съвсем скоро ще се опомни и ще се отърве от този кошмар, наречен Селин. А на Серкан му пожелавам много сила, защото ураганът Еда няма да прости така лесно всичко, през което и се налага да мине сега и ще му е необходима много сила, за да си я върне обратно. Но знам, че ще стане тя го обича, той я обича. Спомените ще го връхлетят като вихрушка, необходима е само лека искра, за да запази пожар. Просто мозъкът му още не може да го признае пред сърцето му.
Знам, че няма да харесате коментара ми, много се различава от вашето мнение, не искам да ме нападате. След дълго мислене и премисляне на епизода.. това са моите изводи.

# 634
  • Кърджали
Айдан е загубила вече един син. Затова и казах - гледам детето си к не искам да помисля дори. В такъв момент бих направила всичко
Да, спрямл Еда направи голяма грешка. Но майката би предпочела сина си пред всеки друг, колкото  и да го обичам.

# 635
  • Пришълец
Цитат
Марги, той нека се влюби отново в Еда, но нека си спомни всичко, за да не са като една нова двойка, да не изглежда, че Еда го в отнела от Селин, да не е Еда "другата" жена, която разваля връзки.
Аз не искам "нова любов" между тях двамата, искам старата, която спря там, пред огледалото...

Налбантова, разбрах те, но боя се, че няма да се случи както ни се иска на нас Smirk

И да, дано никой не изпада в подобна ситуация и да е поставен пред такъв избор, защото погледнато отстрани на човек му се вижда лесно да се откаже, в случая е просто сериал героите са измислени, но в живота човек също би се борил, едва ли просто така ще обърне гръб и ще си тръгне...

# 636
Бюрсинче, преди всичко Айдан и Серкан са семейство, а Еда е чужд човек, който се намесва между тях. Каквото и да говорим - 98% биха избрали семейството, пред каквото и да е друго.
На Айдан грешката е, че не е направила нищо по въпроса за спомените на Серкан относно Еда. Можеше да му разказва, да му обяснява, а не Селин да му надува главата.
Не я оправдавам, наистина, просто от една страна е логично, че е замълчала искайки да задържи сина си.
Това е ясно, ама тогава да не я лъже в очите, че я обича като дъщеря... Защото това не е вярно... Ако я обичаше като такава щеше да й кажа или поне през тези 2 месеца щеше да направи всичко Серкан да си спомни, а не да се доверява на КОКОШКАТА... Как точно й се довери на нея, че и нейн лекар използват?!?!?Хайде обяснете ми това, като знае колко пъти Кокошката е предавала Серкан?! Хич няма да я оправдавам Айдан...

# 637
# 638
Едното не пречи на другото.
Пред теб имаш две личности, като с избора си ще нараниш една от тях - или Серкан, или Еда. Тя избира по-малкото зло, но за нея.
Пак казвам - не я оправдавам, но до някъде виждам логика в действията й, ксто изключа това, че не се опита да помогне на Серкан със спомените.
Марги, именно, колкото и да ми се иска Еда да продължи да се бори, толкова ми се иска и да се откаже, но сериалът е такъв. Светът се върти около тях двамата, а че се е появил Кокоши вирус отново (Пилешки грип не върви вече, тя е вирус), ще го преодолеем, както и Еда, така и Серкан, така и ние. Просто сценаристите трябва доста да надскочат очакванията ни, за да сме спокойни и след две-три серии да си кажем - може би си струваше всичко това, за да стигнем до тук.

# 639

Забравила съм да допълня, че и Ханде, и Керем бяха блестящи наистина! Представиха ни истинска палитра от емоции: объркване, гняв, болка, тъга. Чудесни са!

# 640
Само заради разнообразните отговори си заслужаваше серията.
Животът е многолик, в една възраст прощаваш едно, в друга друго. Това, което си направил на 20, може би няма да го направиш на 40, но ние нали се вживяваме в живота на Еда и Серкан. Единият е близо до 20, другият близо до 30. Понякога неща, които ни се виждат непростими, всъщност се оказват след време, че не са били кой знае какво. Но човек прави изборите си в точно определено време, при точно определени обстоятелства и не може да ги пренася във времето.
Всяка от нас се намира на опредена възраст, но нашето кино ни дава възможност да обсъждаме какво бихме направили на мястото на Еда, Серкан и другите,  и разбира се, нашата възраст влияе на нашето мнение. Важното е, което много от вас подчертават, това, което ще се случи да изглежда логично и романтично. Не е невъзможно. Както казва Еда, нещо като романтичен робот. Много ми е интересно, но признавам, че когато ГГ страдат, мен ме боли за тях.
Кино гиби...
Но нали на кино също плачем, смеем се, въздишаме по романтичните сцени...

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 16:01 от mari08

# 641
И аз като БРО не съм сигурна, че искам да видя Серкан и Еда заедно отново.... Тук вече става въпрос за женско достойнство... Според мен Еда заслужава да продължи живота си напред, да покаже на спомнилия си всичко Серкан, че може и без него да живее и да го остави да си блъска главата как може да се е сгодил за Вируса и то пред очите на Еда!!!! Ама нали драма трябва да става, едвали сценаристите ще го направят... Хайде стига вече с тази драма, стига с тези клишета... стига с тези измислици премислици!

# 642
Есенна магия , изобщо не иде реч да се нападаме, това че предлагаш нова гледна точка мен ме кара само да погледна нещата от друг ъгъл. Колкото и да съм ядосана след снощната серия виждам много правилни неща в това което си написала.Тук се чувствам като в група за взаимопомощ, че тези сценаристи до лудост ме докараха. От мен излезе един добър човек и скоро няма да се върне обратно:smiles:

# 643
# 644
mi_si, след тези снимки, които си публикувала се сещам за Селин като разглежда снимките си с Ферит и Серкан. На едните тя беше усмихната и щастлива, на другите Ферит. Докато на снимките на Еда и Серкан просто грее слънце и за двамата, толкова са влюбени и щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт