Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 66/

• 19 798
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Кърджали
Тайната , която Айдан е  крила

Скрит текст:
Айдан: Добре помисли да доведеш доктора тук, Селин. Ако остане на Серкан щеше да го пренебрегне
Селин: Г-н Ниязи е стар приятел на баща ми, не е непознат. А е и много добър невролог.Може да сте спокойна
Айдан: Добре тогава
Еда: Г-жо Айдан!
Айдан: Добре дошла Еда!Ела, седни
Еда: Добре заварила!Дойдох за да получа по-достоверна информация за състоянието на Серкан.
Айдан:  Добре направи
Серкан: Да
Айдан: Добре дошли!
Серкан: Мамо… Г-це Еда …Говорихме с г-н Ниязи,погледна всички снимки, изследвания, всичко.Аз нямам повече въпроси, затова преди да ме принуждавате за нещо, ви моля да говорите с г-н Ниязи
Айдан: Серкан, какво принуждаване?Искам само да науча дали си добре.
Серкан: Добре съм, мамо, затова ще поговорите и с г-н Ниязи, ще бъдете сигурни. Г-н Ниязи, много ви благодаря и извинете че ви отнемам от времето.
Ниязи : Моля.Ако имате въпроси, винаги може да ми се обадите.
Серкан: Благодаря. И на вас лек ден…
Айдан: Моля, седнете
Ниязи: Благодаря!Г-н Серкан е преживял удар по време на катастрофата. Заради този удар, някои спомени, понеже още не са затвърдени, са се изтрили.
Селин: Тоест остават само старите и затвърдени спомени.Така ли?
Ниязи: Не може да се каже точно така. Всичко зависи от това колко голяма е зоната, която е увредена.Има данни за случаи за хора, които не помнят 30 или 40 години назад.

Айдан: Какво говорите?
Еда: И колко време ще продължи това? Няма ли терапия, рехабилитация?
Ниязи: Мозъка и спомените са още мистерия за нас. Затова в такива случаи няма как да дадем точни отговори. Имаме късмет, че не е наранена друга област и че няма друга болест. Г-н Серкан е много млад и активен човек. Паметта му може да се върне с времето.Но може и да продължи така.тази една година винаги може да остане като несъществувала за него.
Айдан: Серкан да е добре само…
Селин: Не се притеснявайте, г-жо Айдан. Вижте, сега е много по- добре откакто ви се обади за първи път от Словения.Г-н Ниязи, много ви благодарим, много ни успокоихте
Ниязи: За нищо, сега с ваше позволение
Селин: И аз ще излезна с вас, трябва да отида в офиса.
Айдан: Много ви благодаря. Заповядайте!
Селин: Благодаря, довиждане, г-жо Айдан!
Айдан: Довиждане, Селин! Еда, лекарят казва, че може и да не си спомни, но аз познавам сина си.Знам колко те обича.Не страдай, ще си спомни всичко.Но когато ти страдаш, и аз страдам.
Еда: Не ми казахте, че Серкан е жив
Айдан: Серкан ме накара да обещая. Принуди ме да обещая че няма да казвам на никой..
Еда: Г-жо Айдан, аз никой ли съм?Аз  като всеки друг ли съм?Стигаше ми амо да ми кажете, че Серкан е жив, че е добре, че е някъде там…
Айдан: Еда, права си, каквото и да кажеш. Каквото и да кажеш.Но веднъж загубих едно дете. В онзи момент Серкан ако ми беше казал да умра, щях да го направя.Щях да направя всичко, което поиска.Но се опитвах да поддържам надеждата ти жива. Все ти повтарях, че ще дойде. Знаеш че те обичам като моя дъщеря.
Еда: Ако наистина ме обичахте, нямаше просто да гледате болката ми.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 14:37 от Aлекcандрa

# 616
  • София
Благодаря за превода на тази сцена, Алекс. Питам се какво са си мислили сценаристите, когато са решили да напишат нещата по този начин?! Как Еда ще прости на Айдан тази постъпка?? За мен това е непростима грешка и оправдание няма. След всички добрини на Еда спрямо Айдан, след търпението й спрямо нея... това?! Бащата уби (косвено, окей) родителите й, майката скри от нея, че любимият й (който не я помни) е жив и в компанията на бившата си. Нямам какво повече да кажа. Сем. Болат за мен са свършени. Сценаристите тотално сринаха образите и на тримата. В моите очи трудно ще ги реабилитират. Не знам какво трябва да направи Айдан, за да спечели отново Еда. 😕

# 617
  • Кърджали
Гледам детето ми срешу мен и си мисля.. И не искам дори да си помисля...
Айдан има голяма вина срешу Еда. Не знам как ще я изкупи.. Но...
Аже...както и да го мисля. В момента всички са в задънена улица. Но вярвам че ще запопнат да намират правилния път.
С

Само моля, ако следващия път кажа че предпочитсм някой герон да се върне вместл да гледам новопоявил се дразнител, бякойнда ме фрасне с точилката. Илк с тухла.
Преди имах някакво оправдание за Селкн. Сега след завръщането ѝ, с тези действия, нямам. Че е влюбена не е оправдание. Баси, иназ съм била влюбена, ама знам кога къде ми е мястото и къде не ми е.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 14:45 от Aлекcандрa

# 618
С риск да досадя пак съм аз Grin Този път идвам по повод коментар #576 на kukli4ka456, която и с цитати ни показа нагледно какъв е бил Серкан преди - в първите епизоди,когато не познаваше Еда и бе именно студен, безчувствен, арогантен работохолик. Всички помним как всеки в офиса изпитваше страх от пристигането му, уволни Лейля, нарича Еда луда многократно, крещеше й пред хората в офиса, насред пътя, след целувката на конференцията, Каан му беше враг, искаше да раздели Селин и Ферит ей така защото не харесва Ферит, насред годежа, когато Еда го попита иска ли да танцуват, той я отряза пред погледите на всички,на другия ден й крещеше, защото си била позволила повече, отколкото е описано в договора, не искаше да се сближават, крещя й след като Селин откри договора, обвини я за патента, изгони я…Ненапразно тогава Еда му казваше, че не е достоен да знае името й, ненапразно го мразеше и му го казваше, а той с цялата си наглост отвръщаше с "Чувствата ни са взаимни". Защо й е на Еда да го мрази, ако е бил толкова мил, грижовен или с голямо и добро сърце? Тя мразеше онзи Серкан,но го обикна, когато той лека-полека показа, че е способен да обича, да бъде мил, да се държи добре с хората. Просто и ние го обикнахме като романтичен и влюбен робот, но той не е бил такъв цял живот, а се превърна едва когато Еда вече не му беше просто непозната. Но дори тогава сякаш му се прощаваше по-лесно всичко, а сега е обвиняван,когато е едва оцелял, с амнезия и с объркани мисли заради кокошката с кърпа на главата. На мен ми прави и впечатление,че сега, когато Еда го галеше и целуна, той се остави и не се развика след това, което Серкан Болат преди 1 година нямаше да направи...Но пак казвам, че това с амнезията не ми харесва и не ми се гледат ГГ, разделени още 10 епизода или влюбващи се отново един в друг... Виждам, че поне вече се прокрадват и по-позитивни мисли в някои от вас. Това е хубавото на групата, че можем да си споделяме, съпреживяваме и заедно да се успокояваме  Relaxed

# 619
Бро, Алекс поставям се за малко в ролята на Айдан като майка и си мисля, че след като е постъпила неадекватно с първия си син  и толкова е страдала от това си  отношение, дали сега не си мисли че постъпва по-адекватно опитвайки се да защити по неин си начин Серкан. Тази сцена ми подейства може би най-силно от всичко защото е трудно да се разкъсаш между детето си и един все още чужд за теб човек, макар и той да ти е бил голяма опора. Единствения начин по-който аз лично до някъде бих оправдала прошка от страна на Еда е Айдан да работи в посока връщане на спомени за голямата любов между ГГ и нетолерантно отношение към Селин. Само това и само донякъде би я реабилитирало в моите очи. Но след този епизод влязохме много навътре в драмата и не виждам обрат в посока ромком. Струва ми се, че много олекнаха с използването на това клише като амнезията.

# 620
А Ферит говори ли със Серкан при завръщането......и щом годежа ще е в офиса би трябвало НИКОЙ да не присъства и Серкан да поиска обяснение ЗАЩО и тогава да му покажат,че е бил вече сгоден и не им се иска да са свидетели на един фалшиф годеж.....абе Серкан само за Селин си спомнял,но свързаното със Селин не си спомнял...алуууууу канарчетата.....колко много противоречия в един епизод-цирк да става....

# 621
  • София
Като гледам, Хандемий не се кефи колкото Биге и Керем на “we are back”... 😉 Не си е ришернала сторито в нейния профил.

# 622
Другата мисъл, която не ме напуска е историята разказана в епизода от Анталия в храма на Аполон. Влюбената жена, която чакала, чакала и накрая се превърнала в лаврово дърво. Според вас вървят ли в посоката Еда да не дочака "завръщането"на Серкан и да тръгне по свой собствен път. И когато феновете "забравим" какво и причини нашето момче - да ги срещнат след време.

# 623
  • София
Да преброим положителните неща след вчерашния епизод:

1. Всички признаха най-после таланта на Ханде Ерчел. Масово се пише, че вчерашният епизод е бил нейният. Масово й благодарят за рейтинга - пишат, че е изцяло нейна заслуга. 👸🏻

2. Напът сме да постигнем нов рекорд - не сме изписвали тема за под 24 часа. 🤘🏼

# 624
Другата мисъл, която не ме напуска е историята разказана в епизода от Анталия в храма на Аполон. Влюбената жена, която чакала, чакала и накрая се превърнала в лаврово дърво. Според вас вървят ли в посоката Еда да не дочака "завръщането"на Серкан и да тръгне по свой собствен път. И когато феновете "забравим" какво и причини нашето момче - да ги срещнат след време.
и какво като се срещнат...той е мачкал чаршафите с мърлата и Еда да му прощава и хвърля на врата ли ....ми не...ако има достойнство Еда трябва да загърби Серкан и Селин и да тръгне НАПРЕД и НАГОРЕ...мъже много на майката земя нали....

# 625
  • Пришълец
Габи, аз по-скоро съм склонна да вярвам, че Серкан наистина постепенно ще се влюби отново в Еда преди да си е възвърнал спомените и въпреки упоритите опити на Селина да я очерни пред него. Иначе думите му "И сто пъти да дойда на този свят, всичките пъти ще бъда влюбен в теб!” ще увиснат някак във въздуха....

# 626
Габи, не случайно ни заложиха тези мисли - с Аполон и с къщата на доктора. В един момент и до на Серкан главта дойде, същото и със 100те живота. Те знаеха какво ще стане и така направиха сценария, че да сме готови за това. Ние бяхме готови, но не до тази степен и не до фаза годеж със Селин.
Вярно, че Еда ще се бори за него и няма да се откаже, а в един момент трябва да го направи и за някои хора ще е като заблудена жена, която прощава тези постъпки. Повечето от нас не биха простили такова нещо, не биха искали обратно любимия след тези постъпки, но... Ние мислим така, защото в момента не сме в това положение. Когато такава любов ти е размътила главата, не знаеш как би реагирал, не знаеш дали няма да искаш да простиш, дали няма да искаш да се бориш за този човек, защото знаеш на какво е способен, просто трябва да му го покажеш. Всички мислим, че ще се откажем от човека, но дали ще го направим, когато сърцето и умът ти крещят едно - бори се? Никой не знае, дано на никой не му се налага да разбира също.
Еда няма да се откаже, Серкан ще започне да си спомня, Неслихан казва, че идват хубави и забавни моменти, трябва само време...

Марги, той нека се влюби отново в Еда, но нека си спомни всичко, за да не са като една нова двойка, да не изглежда, че Еда го в отнела от Селин, да не е Еда "другата" жена, която разваля връзки.
Аз не искам "нова любов" между тях двамата, искам старата, която спря там, пред огледалото...

# 627
Никаква интимност не е имало .Серкан спеше на дивана . Ако е имало интимност  между тях ,то тя щеше да остане при него в къщата, но си отиде .Така че изключваме този сценарий ! И на годежа им съм сигурна ,че ще я целуне по бузата ,ако изобщо някой им пожелае "горчиво" 🤭
Ааааа, то горчиво всеки ще им пожелае, и кисело, и люто, и пресолено, и блудкаво... 😜😜😜

# 628
Алекс, имам едно питане относно момента, когато Селин предложи на Серкан да яде нещо, но Еда каза, че той не го яде... Можеш ли да ме светнеш малко какяо говореха тогава. Когато имаш време де.

Отделно друго нещо, дори годеж да правят, Серкан/Керем е все до Еда/Ханде, тя е зад него, когато се опитва да стресне Сейфи, също и на други снимки от тогава... Той е до нея.
Подразни ме моментът, когато тя ориде до него и го погали по лицето, а той се дръпна леко, но след това все очите гледаха нея. Сърцето праща сигнали, които в най-скоро време ще стигнат до правилната част в мозъка, която е забравила.

# 629
  • Кърджали
Селкм мй предложк да хапне каспачо. Еда минавайки каза, че Серкан няма да яде от това.
Селин " аз познавам много добре предишния Серкан и знам че ще яде"
Еда:" Александър използва индийско орехче, а Серкан не може да го яде. Дали не го познавам и аз"
Не е точен цитата, но общо взето това бяха думите

Общи условия

Активация на акаунт