Mъжа ми не иска бебе

• 7 692
  • 189
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Е това вече е смешно. Някакъв лальо, който не може да си гледа жената и децата, проявявал здрав разум. Здравият разум = контрацецията е аборт.
Не е смешно, а тъжно- този "льольо" не е накарал насила авторката да се омъжи за него и да дойде в детската му стая.
Къде пише, че мъжът е длъжен да осигури всичко, че да си "гледа жената и децата"?
И въобще не знаем как и защо се е стигнало до втората бременност, 5 години след първата.
Дали наистина той ползва аборта като контрацептив или тя?
Или просто е станала грешка?
Или тя е предизвикала грешката, решила че като го постави пред свършен факт, "льольото" няма къде да мърда?

Неслучайно предложих да не търсим вина за забременяването- нищо не знаем.

# 106
И що да е льольо? По тази логика и двамата са льольовци. В семейството всеки трябва да има принос.

# 107
АбсурТ, ако мъж не си гледа жената и децата, какво пък точно ще прави? Още деца да бъдат абортирани ли?!

# 108
  • София
АбсурТ, ако мъж не си гледа жената и децата, какво пък точно ще прави? Още деца да бъдат абортирани ли?!

Както вече отбелязах,жената не е инкубатор, да я натъпчеш с яйца и да ги люпи.
Жената участва в половия акт и е наясно, че може да забременее и решава дали това да стане- и забременяването, и раждането, съответно и аборта..
Жената решава кого да избере за съпруг и баща на децата си.
Повече нямам какво да обясня- ролята на жертва на лошия мъж е толкова остаряла и унизителна, че не знам как все още има жени, които да си го причиняват.
И други, които го смятат за нормално.

# 109
А, дойдохме си на думата. Тя не е жертва, иска си детето. Щом си го иска да си го гледа сама. Не беше ли ти, която призоваваше за съдене до дупка за бащинство...

# 110
Е, то и аз съм за плащане от бащата, но как ще го накараш да обича ,да се грижи, като е спрял да обича.

# 111
  • София
А, дойдохме си на думата. Тя не е жертва, иска си детето. Щом си го иска да си го гледа сама. Не беше ли ти, която призоваваше за съдене до дупка за бащинство...

Ха, ще го съди, разбира се, няма да го остави да си фърка като волна птичка!
Само че, авторката не ще да го съди, защото не ще да се развежда, а е възмутена, че той й поставя ултиматум.

# 112
Защо ли не съм изненадана, че авторката изчезна яко дим...
След като я няма да внесе светлина, няма какво да гадаем и нищим възможни сценарии.
Авторката има едно дете на 4г и е бременна с второ, не е нацвъкала 5-6 все пак. Като се "опари" веднъж, би трябвало да си преосмисли контрацептивния метод или липсата на такъв.
Дано нещата се развият в най-благоприятна посока!

Винаги ми става мъчно като чуя думата аборт, надявам се никога да не ми се наложи да взимам подобно решение.

Боряна , права си, че повечето жени от твоето поколение така са и гледали децата си. Млади родители, млади работещи баби и дядовци, не е имало удобства като сега. И въпреки това не хленичиш, казваш, така е било не само за мен, ами за повечето.

Сега всички са максималисти, най-скъпата количка, играчки, дрешки, стая като от журнал, частно училище и т.н. То и затова децата ни са егоисти и агресивни.
Задължително  престижни професии и собствен дом. Деца да имат само успешните и интелигентните, бедните направо да мрат най-добре, да не се разваля бляскавия имидж.

# 113
  • По света и у нас
А Вие как ги виждате нещата за в бъдеще ако се роди това бебе?
Да живеете вече четирима в една стая? Утре тези деца ще станат на 10, 15 и ще искат пространство (разбирай тяхна стая).. Помисли за бъдещето на всички ви.
Има ли изгледи скоро да се изнасяте от свекървата?
Аз като бях малка по времето на соца, живеехме 4 души в една стая и баба ми в съседната. Оцеляхме, спокойно! Аз обичам бебенце и ако бях на теб щях да си го задържа и да си го родя, ако ти харесва мъжът ти - раждай.

# 114
Аз нямам братя и сестри, затова бях напълно наясно, че искам 2 деца. Както бях наясно и че бащата не става. Е, оставих си детето и разкарах мъжО. Финансовата и жилищна ситуация беше кошмар, но се справих. И нито за миг не съм съжалявала за избора си.
Авторката да си решава за нея кое е важното.

# 115
  • София
Както вече съм писала- принудени бяхме да живеем в една стая при майка ми 13 години, докато да влезем в собствено жилище, тъй като опцията "под наем" не съществуваше.
Е, второто дете го родих 15 години след първото и пак стана на моето.
Но, бащата също прегърна идеята, макар и малко трудно, че не му се разваляше рахата- вече без тъща на главата.

Мисълта ми е, че трябва все пак, човек да си прави някакви сметки- не става да се размножаваш безконтролно в една стая, вместо да се огледаш за дообразоване или за по- добра работа, че да можеш да създадеш що- годе нормални условия на живот на семейството си.

# 116
  • Най-красивата страна
И двамата са безотговорни.
Вина има и мъжа,не само жената.
Възрастни хора са, не може да не знаят как се прави безопасен секс.Това е отговорност и на двамата.
Но докато тя е готова да поеме отговорност за грешката,,,мъжът,,до нея не е готов да го направи.
Да не говорим,че той изобщо не мисли за жена си-как ще преживее тя аборта психически,как ще се отрази това на здравето и...
Вместо Мунчо да се стегне и да поеме отговорност,да помисли как да осигури по-добри условия за семейството си,той тръгнал да изнудва жена си да абортира и да я заплашва с развод.
Ами не е мъжка постъпка това.

# 117
  • София
И двамата са безотговорни.
Вина има и мъжа,не само жената.
Възрастни хора са, не може да не знаят как се прави безопасен секс.Това е отговорност и на двамата.
Но докато тя е готова да поеме отговорност за грешката,,,мъжът,,до нея не е готов да го направи.
Да не говорим,че той изобщо не мисли за жена си-как ще преживее тя аборта психически,как ще се отрази това на здравето и...
Вместо Мунчо да се стегне и да поеме отговорност,да помисли как да осигури по-добри условия за семейството си,той тръгнал да изнудва жена си да абортира и да я заплашва с развод.
Ами не е мъжка постъпка това.
Отново говориш за вина, за да може да я стовариш задължително върху мъжа!

И двамата са били безотговорни, или просто се е получил гаф,
а това, че под влияние на инстинкта, авторката иска да задържи детето, не е никаква отговорност- напротив.
Пълна безотговорност е раждането в този случай.
Какво ще подсигури на детето си, че и на другото в стаята?

Мъжът е готово да поеме психическото натоварване, че негово дете трябва да бъде абортирано, знаейки че повече от това, което в момента е подсигурил, е едно нищо, но по- добро не може.

Нямаме никакви подробности- авторката се покри, за да не ги даде.
Затова е излишно да натоварваме с вина и предположения когото и да било.

# 118
  • Най-красивата страна
Не,Абсурт.Казах,че вината е на двамата.
Тоест мъжът също има вина.
Но докато авторката е готова да поеме отговорност,той не е.
Ти се опитваш да оневиниш мъжа напълно.
Но секс се прави от двама и затова двамата носят отговорност.
А той не е готов да я поеме.Безотговорният е той.
Срамно е да изнудва жена си,която носи неговото дете.
Неще да си стегне задника и да работи,да излезе от стаята,ами избира по-лесния начин без да му пука за жена му.Не е мъж това.

# 119
  • София
Не,Абсурт.Казах,че вината е на двамата.
Тоест мъжът също има вина.
Но докато авторката е готова да поеме отговорност,той не е.
Ти се опитваш да оневиниш мъжа напълно.
Но секс се прави от двама и затова двамата носят отговорност.
А той не е готов да я поеме.Безотговорният е той.
Срамно е да изнудва жена си,която носи неговото дете.
Неще да си стегне задника и да работи,да излезе от стаята,ами избира по-лесния начин без да му пука за жена му.Не е мъж това.

Вени, ти си знаеш едно и си го навиваш, и това е!
С такова мислене, винаги можеш да си останеш сама и на улицата, поела отговорността да раждаш до откат, плюейки по мъжа, който не бил ти осигурил нищо и не бил поел отговорност за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт