Mъжа ми не иска бебе

• 7 668
  • 189
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аха, че родителите й са длъжни...

# 181
  • Варна
Хипотези, колкото искаш.

Точно по тази причина казахме какво бихме направили ние (съответно това и съветваме), като се опитваме да преценим тежестта на решението, спрямо вероятностите за бъдещето.
Как успяхте да стигнете до За или Против аборта, въпросът е по принцип, не към съфорумката, която цитирам.

# 182
  • София
В сферата на хипотезите, нещата между тях може да са изговорени, може човекът да е казал не, но тя въпреки всичко да не се е предпазвала. Знаеш ли, че и съвети такива съм чувала - не му казвай, какво ще направи - ще го върне ли?
Може да са си правили планове за изнасяне с две заплати, ипотека, какво ли не.

Детето не е паница храна и нови обувки. На едно дете трябва да се даде взор, размах, някакво качество на живот. Влачи след себе си разходи, които, ако няма откъде да генерираш става лошо. Защото то не пита - сега удобно ли е?

# 183
  • Варна
Не знам защо воювате. Авторката без друго си заряза темата.

# 184
Има смисъл, бабите са си отгледали децата , да почват тепърва да стават майки  е трудно и някъде невъзможно.
А дядовците бащи ли ще го играят.
Че има натресли се на лошо място, има, ама всяка, дето не и  изнася нещо да се съветва бягай, разведи се ,ще си по-добре, дано си вярват. Дано самите те са се справили с деца , изгледали и създали стойностни хора, лишили се от своите  неща в името на децата  и с помощ, не  дондуркане до бели коси и  до живот на родителите си са направили  смислен своя  и на децата си живот. Че  е женски форум,  не значи да е мъжемразски.

# 185
Не знам защо воювате. Авторката без друго си заряза темата.

Тъжната реалност е, че някоя друга жена със сигурност е в подобно положение - бременна, (вероятно) финансово зависима, без подкрепа от партньор, лутаща се.

И много малко хора от тук коментиращите всъщност дадоха някаква полезна информация за жената от правна гледна точка, а евентуално и опции за подкрепа от НПОта, каквито съществуват.

Намирам го за ненужно да се вменява вина. По никакъв начин това не и помага (ако чете).

# 186
Аз ще продължа да държа на мнението си, за мъжът е приоритетно да мисли за комфорта на семейството, но за жената- също. Изобщо ми е интересно, защо е нужно да се примиряваш с подобно битие- наврени всички в една стая? Това в осакатяващо за отношенията на мъжа и жената, за развитието ма детето, абе, за всичко. Тая жена да си мълчи и да не търси варианти, защо?

Isee, виждала съм хора, които не желаят да правят нещо по въпроса, не че нямат възможност, макар и скромна.

# 187
  • София
Права си- тук се внушава, че мъжът трябва да търси варианти, а тя да седи и бременее,  в детската, търсейки място за още едно детско креватче.

# 188
  • Бургас/София
Непримиряване за мен би се състояло в опит да се подобри положението - да си намери работа (или по-добре платена работа), за да заживеят самостоятелно и т.н.
Още едно дете как точно ще подобри положението на това семейство?!

# 189
Авторката без друго си заряза темата.
Така е, очевидно е намерила своето решение. Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт