Mъжа ми не иска бебе

• 7 947
  • 189
  •   1
Отговори
# 135
  • Най-красивата страна
Абсурт,едно е да решиш сама какво ще направиш с тялото си или двамата да вземете единодушно решение.
Съвсем друго е собствения ти съпруг да те изнудва,манипулира и заплашва.
Наистина ли не разбираш разликата?
Тя как ще продължи да живее с такъв човек и как ще му има доверие в бъдеще?
Освен това авторката може и да не е бездомна.
Но дори да е,нищо не оправдава Мунчо.

Аз имам приятелка,която забременя с второ дете.Бебето желано и от двамата.
Обаче се оказа,че чакат близнаци.Ще имат три деца.
За мъжа и беше шок в началото,но за аборт не се говореше изобщо.
Човекът си смени работата,намери си и втора и сега нямат търпение да се родят близнаците.
Може да се случи на всеки,никой не е застрахован.
Но важното е да можеш да разчиташ на мъжа до теб в такъв момент.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 19:19 от -veni-

# 136
  • София
АбсурТ, ти какво предлагаш - аборт и да си седят с Мунчо в детската до следващия аборт ли?

А, нищо не мога да предлагам аз, защото идея нямам какво те искат и могат да направят.
За себе си знам какво съм искала и направила, съобразявайки се с мъжа ми и условията, в които сме живели.

Както съм си признала- имам един аборт от скъсан презерватив.
Дори да не беше това причината, нямаше да родя, защото бяхме в една стая, в жилището на майка ми, която също беше против.
И не, не съм намразила мъжа ми, защото в този момент двамата не сме имали други възможности.

Работихме, чакахме и накрая пак имахме второ дете, но имахме и собствен покрив, и условия.

-veni, а с какво ще оправдаеш нейното държание и нейното тропане с краче-да роди, пък каквото ще да става?

# 137
Това все пак е било твоето решение, никой не те е заплашвал с развод, надявам се.

# 138
  • София
Това все пак е било твоето решение, никой не те е заплашвал с развод, надявам се.

Не се стигна дотам, да се заплашваме двамата- проявихме трезва мисъл и ясна преценка.
Е, майка ми категорично заяви, че ще ни изхвърли, защото няма да живее в наколни жилища.

По- важното е друго- ние имахме цели за постигане- поотделно и като семейство.
Мислехме за бъдещето- не само нашето, а и на детето, с което се свирахме в една стая.

ПП. За да стигне дотам, че да я "заплашва"с развод, значи тя достатъчно неотстъпчиво си тропа с краче, независимо от аргументите му.
И всъщност, защо се приема като заплашване, а не като решение, което той ще вземе, ако не се съобрази тя с него?

# 139
Защото в тези ситуации крайното решение е на жената. Другото е насилие. Няколко пъти го писах вече, като тоз велик мъж не иска повече деца отива и си прави вазектомия..... доста по-лесна процедура от аборт е.
Да родиш на 20 и да се наврете при майка ти колко пък да е зряло. Така се е случило просто.

# 140
  • София
Защото в тези ситуации крайното решение е на жената. Другото е насилие. Няколко пъти го писах вече, като тоз велик мъж не иска повече деца отива и си прави вазектомия..... доста по-лесна процедура от аборт е.
Да родиш на 20 и да се наврете при майка ти колко пък да е зряло. Така се е случило просто.

Никакво насилие няма!
Не й е забранил нищо- тя решава дали да роди.
Той само е казал, че ако го направи, ще се разведе с нея.

Няколко пъти обърнах внимание, че нямаме никакво понятие как се е стигнало до бременността, предвид факта, че са минали 4 години от първото раждане.

Пак питам- защо търсите вина в това, че се е случила бременността?

И да, не беше много зряло да се завра при майка ми, но по онова време, не беше разрешено софиянци да излизат на квартира.
И да, рано ми беше, но и двамата, както и в темата тук, поехме отговорността да родя, а майка ми- да ни приюти.

Само че, да ти подадат ръка в даден момент, не означава да я отхапеш до лакътя, а да направиш така, че да не се налага да съжалят, че са го направили.

# 141
Айде сега, отхапване на ръка - те не са народили още 10 чавета в една стая. Значи мъжът е чист като сълза, заявявайки аборт или развод, така ли? Той не е участвал и няма отговорност, само право да се налага, когато дори не става въпрос за неговото тяло и здраве.

# 142
  • Варна
Какво значение има той Мунчо ли е, тя Муна ли е? Дали той е чист, дали тя е сълза е без значение сега.
В момента има ситуация и тя е такава, каквато я описва авторката.  Какво може да се направи при условие, че съпругът не променя мнението си, а авторкат иска детето, но не ще да се развежда, явно?

Всеки й каза какво мисли и защо. Решението ще си вземе тя, като прецени какво й е по-важното.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 20:40 от plqsak

# 143
  • София
Айде сега, отхапване на ръка - те не са народили още 10 чавета в една стая. Значи мъжът е чист като сълза, заявявайки аборт или развод, така ли? Той не е участвал и няма отговорност, само право да се налага, когато дори не става въпрос за неговото тяло и здраве.

Ти, наистина ли не разбираш, че мъжът и виновен, и невинен, има същите права като нея- да иска или да не иска детето!?
Докога ще прехвърляш нейната отговорност върху него и с какво това  ще й помогне да почне да мисли трезво, вместо да се изживява като жертва?

Да, той има отговорност по закона- издръжка, защото е направил детето.
Колко пъти да напиша, че тя е важната, а не той?
Може сто теми с хули към него да изпишете и какво от това?

# 144
Никоя жена не може да бъде насилена да направи аборт. Но да бъде разочарована от съпруга си уви -да.
Те тогава се налага да взема самостоятелни решения и да се справя сама!
Добре е да си прецени силите. Разочарованието ще горчи..дълго.

# 145
Много се надявам младото семейство да са се разбрали и да не се стига до аборти и разводи.Животът е непредсказуем и може временните трудности да отминат и да остане съжалението за нероденото дете.
Мои много близки с едно дете, така след непланирана бременност и аборт си развалиха отношенията, а уж всичко беше отминало.В техния случай на жената ѝ предстоеше специализация в чужбина, уж мъжът се беше съгласил на аборт, въпреки,че искаше детето.След година студени отношения , мъжът поиска развод и много бързо се сдоби с нова жена и дете на път.Жената напусна държавната служба и се вля в частния бизнес, лелеяната специализация се оказа безмислена, и причина за разбито семейство и неродено дете.Сега са с нови семейства, деца ,доста заможни, но ми е казвала,  че ако не беше направила аборта, може би щеше да е различно.В интерес на истината много се опитваше да оправи отношенията с мъжа си, но явно бяха счупени.

# 146
  • София
По повод последното мнение - както и да се е случило, ако единият от двамата не желае аборт, отношенията се счупват. Особено си мисля, ако е жената, защото бебето все пак расте в нея и празнотата е по-голяма при нея. Оставям настрана физиологичното състояние.
Иначе, ако партньорът ми  ми постави ултиматум за аборт много бързо ще излети от обкръжението ми.  

# 147
Според мен е доста неприятно това, което той иска от вас, чак пък и да Ви заплашва с развод... В крайна сметка нали Ви е мъж, ако не може да се погрижи по някакъв начин да осигури живот макар и под наем в отделно жилище, тогава какви претенции проявява изобщо относно дали да абортирате или не? Прави деца, да ги гледа. Аз лично мисля, че детето във вас е по-важно от мъж, който заплашва с развод само защото имате възможността да създадете чудото, наречено живот

# 148
  • София
При вас ли ще поканите да живее авторката с децата?
Ще се погрижите ли и за финансовите нужди?

# 149
Благотворителността не е за двама възрастни, с глава на раменете, с по два крака, две ръце, правещи дете, а после убиващи го, щото разбираш ли, сега не са на кеф.
Та в този ред на мисли, не.

Общи условия

Активация на акаунт