Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 10-та тема

• 49 525
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Писали сме за Погребите в някоя от предните теми - минусите са:
- близост до Маалата
- тесни улички къщи и кооперации където тия от къщите си слагат бутилки от вода да си маркират, че мястото е тяхно и ако паркираш там пукат гуми, бащиния им е общинската улица
- имаш голям баир и там освен улички друго няма, малки магазинчета, най-близо ти е май един Макао във Фул Макс центъра.
- достъпа ти до спирката ако си до жп.линията ти е нагоре по баира поне 10на минути
- ако си до жп.линията и респективно до пътя там денонощо ще се тресеш от влакове и целия товарен трафик за пристанището
- В близката поликлиника контингента ти е римски, но нищо ще учиш езици по коридорите докато чакаш
- като излизаш от там с колата трябва да се нащрек, дечурлигата там ги пуснат свободно и те обикновено са накацали по тротоара без оглед безопасност
- там градиники няма, а възпитанието не е много тачено, та кученцата като си вършат работата на улицата после чакаш дъжда да го измие иначе го гледаш всеки ден, не че в целия град не е така
- Изобщо с паркирането е зле, ако идеш вечер и ако си в глуха уличка няма излизане след това, ако изобщо паркираш

Може би си струва ако си някъде по периферията към Макаото или горе към пазара..., но в същинският квартал за мен е зле.

# 76
Цитат

Сега идните години рязко ще се изненадаш като на Чайка почнат да и викат Широк Център и пуснат и синя зона Simple Smile

Абсолютно съм За, ако не цяла Чайка, то определени части от нея да бъдат обявени за Синя зона.
На този хаос и анархия в паркирането трябва да се сложи край. Не малко зелени площи и инфраструктура се унищожиха не толкова от застрояване, колкото от паркиране в зелени площи.

# 77
Да се повторя или потрета Центъра е разтегливо понятие, кварталите също. Варна е достатъчно голям квартал за да има за всеки по нещо. Има квартали бивши села и такива построени изкуствено. Както неотдавна се шегувахме тук има вече и квартал Чаталджа. И докато се шегуваме К-Брилянт която я рекламираха там е на последна плоча.
Това за скъпите магазини на центъра не знам как да го коментирам. Така или иначе на хипермаркет пеш не се ходи. Кое па ще им толкова скъпото като са вериги???

# 78
  • Варна
Безсмислен спор център /квартали. Всеки гледа от своята камбанария. Аз като живея в кварталите, а работя на центъра, не ме топли особено - бая пътуване всеки ден. Чак завиждам на мъжа ми, че работи на 10 минути пеш от нас. Joy
Да живееш на центъра, а работата да ти е, например, в Западна зона - също не виждам особен кеф.
Ако човек има жилище в центъра и там му е работата - да, супер е.

# 79
Безсмислен спор център /квартали. Всеки гледа от своята камбанария.
Споделям това мнение.
И аз работя извън града, и не ме топли къде съм, като градината на детето ми е 2км в обратана посока на местоработата ми, и всеки ден съм 20км в посока, минимум.

# 80
Въртим се пак в омагьосания кръг център- квартали. Видях, че се е раздвижила темата и си помислих, че нещо интересно се е случило, а то нищо.
За мен лично случващото се на имотния пазар няма логика. Следя с интерес процесите и все повече недоумявам.

# 81
  • Варна
Кое пък точно недоумяваш. Има яка инфлация, печатат се пари, гледай цената на олиото, не гледай какво те приспиват по Босфор ТВ и другите производни. Всеки с пари в брой няма доверие на системата и гледа да ги набута някъде и къде-къде, в имот и това е логиката на вдигането на цените в момента. От друга страна кредити, ипотеки и.т.н. е разсрочено в момента и според мен ще има доста толерантна политика и нататък съответно пазара няма да се наводни с имоти. А изскванията към строителите пък растат.

# 82
А изскванията към строителите пък растат.

Как по-точно? Освен, че вече не могат да правят далаверата с ателиетата.

# 83
Ателиетата какво са всъщност? Апартамент, който няма предвидено паркомясто ли? Нещо такова ми се върти като спомен ... Има ли минуси за собственика това ?

# 84
Доколкото знам, данъците (+такса смет)  и ценообразуването за ток са много по-високи.

# 85
  • Варна
Ателиетата какво са всъщност? Апартамент, който няма предвидено паркомясто ли? Нещо такова ми се върти като спомен ... Има ли минуси за собственика това ?
Всичко има в нета, четете.
https://news.lex.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D … %BD%D0%B8-%D0%BD/

# 86
Благодаря за инфото. Ще си го прочета . Просто не ми е на дневен ред. Пък и за да питам тук, значи е с някаква цел. Хората тук обсъждат дали от опит или от наблюдение плюсове и минуси. Това е форум. Знам как се ползва Гугъл иначе.

# 87
  • гр. Варна
Цитат
11. Изграждане на Начално училище за ученици от І-ви до ІV-ти клас с
2 подготвителни групи в имот с идиентификатор 10135.2564.1132 с
административен адрес: ул. "28-ма" №28, гр. Варна
https://www.google.com/maps/@43.2324,28.0017955,3a,75y,97.65h,82 … e0!7i16384!8i8192
Скрит текст:

# 88
  • Варна
Според вас колко се оскъпява един имот, когато се продава в началото на строежа и после примерно на акт 14?

# 89
  • Варна
Според вас колко се оскъпява един имот, когато се продава в началото на строежа и после примерно на акт 14?

Мисля че около 5000 Евро скочи един апартамент от цена 80000 -> 85000, който следях преди време.

Общи условия

Активация на акаунт