МАРТенско дете, не се чуди, златен дъжд навън вали.

• 13 898
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
Мишолина, няма лошо- детето си има собствен вкус Simple Smile братовчедката на Ран е същата и от същата възраст- като беше нашата сватба- тя беше на година и половина и не можахме да й смъкнем роклята в магазина да я приберем- само пред огледалото се въртеше наляво- надясно. Ран не го прави, но може би , защото нямаме огледало, което да е по негов ръст и като мине да се гледа Simple Smile но иначе и той има предпочитания за дрехите- едни дава да му ги обличам - други не- обаче облечем ли ги много трудно ги сваляме- не дава и не дава- а ако види някой друг да му пипа дрехите направо полудява- дърпа си ги и си ги носи в шкафчето- онзи ден баба му искаше да зашие едно копче- рееееееееев- взе си го и ми го носи на мен- в този ред на мисли- той пък е много подреден- никой не го е учил- но от където вземе нещо- на същото място го връща- като си тръгваме от паркчето до нас- усърдно си събира играчките в количката, от градината не си тръгваме без да си е прибрал нещата- даже вчера забравих да взема мъзглавницата и той ме дърпа към групата и като запря на вратата.. докато се сетя какво точно иска - голям зор видяхме Simple Smile

Мамо Бубе - и Ран е отново сополив- ама няма как иначе- ако всички родители правеха като нас - да задържат болните си деца в къщи- нямаше така да става по яслите - много ме е яд наистина, защото ако сестрите се опитат да ги върнат- те ходят и се оплакват на директорката- ами да си вземат болничен- а ако не могат- да платят на някоя жена да им гледа детето- но не и да го води най- безцеремонно на градина- където да заразява и останалите- това ми е болна тема- много ме е яд, че нищо не мога да направя по въпроса!!!

# 91
gwenllian, защо не им каза на лелките "да, много е любознателна, нали?!"  Grinning
Като си спомня Севда как се пъхна у нас първо под бюрото с компютъра, на затънтено и опасно място, което Габи до сега не е обходила.... Севда е безстрашна и любопитна повече отколкото са децата на нашата възраст, наистина. Това си е един огромен плюс, според мен.

За подреждането - когато е доволна и щастлива връща повечето неща на мястото, от където ги е взела. Това не важи за играчките, а за водата, кърпички, шампоан, прибори и т.н. Нейните играчки се разхвърлят безобразно и ако аз седна на пода и й кажа да ги съберем, да, но това си е игра за нея. Иначе спъва се, пада, става, но не ги прибира.

Ако нещо е ядосана, мята всичко. И това го прави от тази седмица. Новото, е, че замахва с две ръце, да ме удря. Тя удря предмета, който й давам или ако искам да я взема на ръце... Днес за първи път я наказах. Още със ставането, мрънка, бута водата, бибата, удря ме да не я взимам... Върнах я в леглото й, плака 10 сек. пак я взех, пак ми замахна, пак я върнах сама в леглото - накрая разбра и спря. Явно така правят децата от яслата, а може би се попляскват едно друго. Дано да греша. Лелите не го правят, сигурна съм.

За памперса и ние сме по-назад отколкото лятото, тогава го бях махнала. Слагат я под час в яслата и ако има, има, ако не... Но там е с памперс, задължително. Казва ако и чиш - преди, по време или след действието, но има случаи когато не ме оставя на мира, докато не я сложа на гърне. Предложих им да й нося памперс-гащи, казаха, че в този случай ще я слагат винаги когато каже.

Габи не е много кокетна, но то няма и на кой да се метне. Simple Smile обича да си слага шапки и един гердан и се оглежда с удоволствие, но за дрехи или обувки - няма претенции.

misholina, това за плуването е чудесно. Просто си мечтая за такъв басейн наблизо, но... той е доста с по-ниска температура. Въпреки това, само да навърши 3 я пускам да плава  Grinning

# 92
За мамите от София - който иска да пуска малчо да плува- на басайна на Левски Спартак има много добри условия за това- малкото басейнче е много топло и чисто- племеничката ми ходи, но имаше бебета по- малки и от Ран- и ние искаме да го запишем, но първо ще почакаме да мине операцията и да се възстанови.

Стискайте ми палци- вчера започнаха едни силни контракции, имам и почти 2 см разкритие- сега обаче положението е овладяно след конски дози магнезии, защото малката е още много дребничка- едва 2300.. дано остане още малко на топличко

# 93
  • София
Цветина, с теб сме. Стискаме палци бебка да изчака още малко. Ох, развълнувах се като четох. Май скоро ти беше термина, нали(може и  да имаш лентичка,но аз не мога да ги виждам).

И аз да споделя за болните дечица- при нас пък се получава следната ситуация: понеже Героги не ходи на ясла аз гледам всеки ден по два пъти да го извеждам навън по паркове и градинки и се оказва, че играе все с болните дечица, които са спрени от ясла или градина.Естествено, аз не мога да се сърдя на майки, защото знам какво е да седиш цял ден с дете вкъщи. И в един момен се оказва, че и с ясла и без май контакт с болни винаги има.

# 94
Цветина, стискай още малко, да порасне Нединката! Стискаме палци!

Мариана се разболя  ooooh! Разстройство, хрема. Давам ентерол прахчета; днес за първи път и дадох попара за закуска (да не пие мляко). Иначе е свежа, няма температура. Ходи напред назад с новата си шапка. Сега захърка здрав следобеден сън; размина и се плуването.

# 95
За мамите от София - който иска да пуска малчо да плува- на басайна на Левски Спартак има много добри условия за това- малкото басейнче е много топло и чисто- племеничката ми ходи, но имаше бебета по- малки и от Ран- и ние искаме да го запишем, но първо ще почакаме да мине операцията и да се възстанови.

Стискайте ми палци- вчера започнаха едни силни контракции, имам и почти 2 см разкритие- сега обаче положението е овладяно след конски дози магнезии, защото малката е още много дребничка- едва 2300.. дано остане още малко на топличко
Палци ти стискам и аз, но не се предоверявай на тия изчисления.
Точно 23 дена преди термин е роден Станислав- а имаше мерки на доносено бебе-2.790/49 см.
Наистина магнезият помага-намалява контракциите.
Ношпа пиеш ли?Или не са болезнени?

# 96
Цвети, направо настръхнах като четох, ееех спомени, спомени. И аз се присъединявам към останалите, стискам ти палци още малко да поиздържиш. Те май момите все бързат да излизат.

Иначе ние сме добре, започна гадното исландско време - дъжд и вятър Sick, до колата да отидем и сме мокри. #Cussing out
Що се отнася до прибирането. Дани винаги като му кажа да започне да прибира, започва, но трябва да му покажа. С хвърлянето на боклука грешка нямаме, види ли някое боклуче, веднага в кофата, за разлика от батко му. Ние все се майтапим с таткото, че буклукчия ще го правим (една от най-добре заплатените професии тука), нали акушерката му беше хвърлила пъпчето в коша за боклук. Добре, че коша беше празен, а пъпчето увито в марличка, че аз си го прибрах обратно.
За новите дрехи, нямаме проблеми, само водим спор за шапките, има си една любима, но пък аз не я харесвам, чащото не може да му пази гърлото.
Мамо Веси баткото не си ли подготвя уроците за следващия ден в училище ? Защото толкова късно -той определено е много изморен и не може нито да се съсредоточи, нито има желание за това.Съдя по нашия батко, който сега е следобят на училище и понякога го карам ,като се прибере и си почине 1 час да си напише нещо от домашните за утре.Ами аз само си викам ,ядосвам се , той въобще не внимамва, блее си на някъде и т.н.Но сутрин пък го оставям да се наспи добре и към 9,30 седа и учи сериозно.Но миналата година беше голям зор. Следобят все му се спеше, искаше да си играе , да си гледа филмчета и т.н , но не и да учи.??!! Cry
Ами не, в занималнята само играят. Но днес определено мога да кажа, че има напредък, много ни помага образователния диск, че и аз понаучавам неща. Освен това и в интернет се оказало, че има такива образователни игри, така че бавно и славно ще напредваме.
Ето да ни видите как учим   hahaha
http://vessela.multiply.com/photos/photo/27/8
http://vessela.multiply.com/photos/photo/27/9
http://vessela.multiply.com/photos/photo/27/10

# 97

Стискам палци да се видите живи и здрави след около месец! Но не се притеснявай, апаратите много лъжат - при мен очакваха да е 3 кг., а си бяха 700гр. отгоре... С теб сме. Hug

# 98
  • София
Цвети, ще стискам и аз палци бебка да си изчака термина и да се роди и здрава и хубава като мама. Трябва ти сега само почивка с тези контракции.Ако може Ран да си ходи на ясла или баба ако може да го гледка, защото ти имаш нужда от почивка и спокойствие, което с мъниците не може да постигнем.  newsm10

# 99
Здравейте отново на всички от мен и Марти!
Ние се прибрахме от нашето пътуване "по света и у нас". Ходихме до Одрин - Турция на разходка и естествено Марти беше с нас в колата. Нали си има паспорт - това беше първото му излизане навън. Догодина напролет плануваме едно пътуване до Гърция. 10 дни на гости на бабите минаха неусетно. Марти се държа отлично. Моята майка излиза с него сама, дори ги оставихме двамата сами, докато ние се разхождахме в Плевен. С Марти обиколихме Арбанаси, Търново и Габрово. Времето беше с нас и всичко беше супер. Забелязвам, че когато ме няма Марти слуша повече. Иначе с мен се глези.
Ще кача снимки по-късно за да ни видите.
Цвети, дано малката бебка остане още в твоето коремче и си дочака термина! Стискам палци!
Целувки на всички от нас

# 100
  • Варна
Цветина, дано малката принцеса изчака до необходимото време за да се видите лице в лице ! Peace

# 101
didi77, разкажи повече за Одрин, отдавна се каним да ходим там, какво интересно има да се види?

Севда не е кокона определено, но пък много обича блузки с момиченца и е готова от пералнята да ги извади и мокри да си ги сложи. Шнолки и прочие неща по главата е невъзможно да й сложа, а ми се иска Sad

Интересно е, че от една седмица най-после Севда започна да се идентифицира като отделен от мен човек - да сочи в огледалото и да се нарича "Сечи" с голяма гордост и задоволство. Допреди не можехме да я накараме по никакъв начин да каже кой е Laughing

А, и започна да вика баща си по име, направо си умрях от смях. Rolling Eyes

Днес в яслата получихме поредното оплакване Sad - че не стои на гърне. Как успяват тези деца да стоят на гърнетата по 20 мин си е мистерия за мен, но Севда я намерих разплакана в резултат на опита да я накарат да седи на гърнето. Cry

# 102
Е, тези направо ... Close

В нашата ясла в началото ми казаха: не насилваме децата нито да ядат, нито да стоят на гърне, нито за нещо друго, с което не са съгласни. Щом с поведението си не пречи на другите деца, как ще й се карат или ще я натискат да седи на проклетото гърне?!

Мими, по-добре смени яслата, ако от вежлив тон и намеци не разбират.

# 103
Gwenllian, влязохме в Одрин с колата и я паркирахме на платен паркинг точно срещу най-голямата джамия там. Тази джамия е много интересна, но нямахме възможност да я разгледаме подробно заради Марти. От нея надолу започва търговската част - има много магазини, бутици и безистени. За жалост, батериите на апарата ни се били изтощили без да разберем и успяхме да направим само две снимки - една пред оградата на джамията и една в безистен. В Одрин бяхме в събота и беше доста оживено. Почти във всеки магазин има продавач, който разбира български и беше лесно да се разберем. На Марти купихме дънки с пуловер, джинси, жилетка, две бодита с дълъг ръкав и 2 чорапогащника за 100 лв общо.

# 104
Не трябва да се насилва детето за нищо- така най- много да го откажат съвсем- махайте се от там- едва ли е единствената градина в района, а и да е - по- добре да се разхождате малко, отколокото да мъчат малката!!!

Ран вече може да се каже, че свикна с яслата- вече трети ден спи там без проблеми-и както каза Диди, когато мама я няма е по- послушен Simple Smile заспива легнал на леглото без никой- а в къщи само гушнат с мама- за тати дори не иска и да чуе! е, мрънка естествено сутрин като го оставяме, но не много. Страшно е смешен като ходя да го взимам и започва да рови из чантата да не би нещо да сме забравили- както казах - много прибран излезе, което много радва баща му, който много мрази да си разхвърлям дрехи из цялата къща Simple Smile сега той се е заел с домакинската работа- аз само мързулувам- но има резултат- няма и помен от контракции. Вчера бях и на преглед- моя доктор каза, че не знае какво са измерили дежурните в събота, но нямам никакво разкритие. Тук държа да си го похваля, че понеже се чувствах добре не сметнах за нужно да му звъня по телефона, но той ми се обади и ми се накара, че не го държа в течение как съм и ме викна на преглед- стана ми много мило, защото може да си плащаш и пак да не получиш внимание

Общи условия

Активация на акаунт