Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 468
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • в страната на чудесата
Айде НЕма нужда.
Нали имаме частни учителки.

# 526
  • София
Защо да плащате два пъти, нали сте в частно училище?

# 527
  • София
Айде НЕма нужда.
Нали имаме частни учителки.
Joy

# 528
  • София
Анди, постът на Лейка беше ирония.

# 529
  • в страната на чудесата
Аш, МОН преподава ли разликата между ирония и сатира или ще търсим паралелно образование Simple Smile Simple Smile

Само ще отбележа, че фургонът на ТЕ въобще не може да се сравни с нормална по обем класна стая.

Може ли да питам тука има ли някой с дете, което не е в училище? Бърди?

# 530
  • София
Виж, аз не съм частен учител, така че с ирония или без ирония, мен не ме засяга. Става въпрос за това, че отварят ресторанти, снощи гледахме репортаж за нелегални партита в една луксозна кръчма с перде пред стъклената врата, обаче не всички деца са на училище, а само тези от селските училища или тези с по една паралелка от клас. Затова съвсем сериозно написах, че започва да ми прилича като филм от времето на съпротивата - нищо чудно някои училища да решат, че по-евтино ще им излезе глобата или пък ще започнат нелегални часове.

# 531
  • София
Лейка, в какъв смисъл да не е в училище?  Да е онлайн, или да е завършил?
Синът ми е студент, щерката е присъствено (4 клас).

# 532
  • в страната на чудесата
Неее, Бърди, имах предвид ученическа възраст от възраст.групите, на които не е разрешено да посещават училище.

# 533
  • София
Лейка, аз. Моето едното, както вече стана ясно още си чака деня на Освобождението Simple Smile

# 534
Лейка, и ние сме още на ДО до 18-ти.

# 535
  • София
Лейке, ма - каква сатира, то си е жива ирония Joy

Аз съм на едно червено мерло и постоплих малко душицата, че тия разговори от обяд за това колко ни е скапано училището много ме изнервиха.

# 536
Уф бе, Ашче, бива ли да ме дразниш така, че като съм на антибиотици и не мога да сгрея душата.
В тази връзка ей сега си гласях будилника за посред нощите, когато трябва да се будя да го пия пак, и се сетих нещо напълно по темата в тази връзка, защото става въпрос за решване на задачи и за времето, в което живеем в релация с времето, когато бяхме деца Grinning

Та, имаше една задача, когато аз бях в долните класове - един човек легнал да спи в 22 часа, бил много уморен и си навил будилника да звъни за 12 часа на обяд на другия ден. Колко часа е спал до звънването на будилника?
Правилният отговор е: 2 часа. Защото по онова време будилниците бяха най-обикновени часовници с циферблат, които освен двете черни стрелки - малката и голямата, имаха и една трета стрелка, обикновено жълта, за будилника, която я нагласяш на часа, в който искаш да звъни, и навиваш пружинката на будилника с едно ключе отзад на часовника:) Като сложиш тази стрелка на 12, тъпият му руски солник ще ти дрънне, когато за пръв път стигне до 12, а това наистина ще е точно след 2 часа Grinning в 12 посреднощ Grinning
Тази задача в наши дни е некоректна и напълно неразбираема за децата. Защото аз си нагласям на телефона деня и часа, в който да звънне, като скалата е 24-часова и наистина мога да го наглася да звънне в 12 часа утре на обяд. Та в наши дни отговорът хич няма да е 2 часа, а ще е 14, както е искал човекът. Ето как развитието на обществото може да направи дори и някои математически задачи некоректни:)

# 537
  • София
Споко, Мечо - аз ще сгрея и за теб!

Но ти съчувствам и стискам палци да се оправиш съвсем скоро Hug

# 538
И моето си е в къщи. Според заповедта могат да ги върнат и утре,но класната им каза, че още няма решение на училището, така че и утре ще си е ДО.
Иначе тази седмица на Боровец, беше почити целият им клас. Поне можеха да направят едно бяло училище ( без това детската градина и началното училище бяха вече официално по 1 седмица на ски)

# 539
Мисля, че дойде време за училищата да минат в нелегалност
Минават...

Общи условия

Активация на акаунт