Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 406
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • Отвъд алеята зад шкафа
По отношение на гимназиален етап- на първо място е базата. В ЧУ не учат на двусменен режим, което значи, че трябва да имат сграда за повече класове. Като ги знам повечето ЧУ, че са с трагични бази дори за малките, не ги виждам как ще успеят и за гимназисти да огреят.
Второ - трябва да предложат нещо повече от добро общо образование. А добрите гимназиални учители са кът. Могат да ги дръпнат евентуално от ДУ с по-големи заплати. Но трябва да имат някаква концепция - тази, която важи за 1-7 клас, не важи за 8-12 клас. И ако едно дете от СС да кажем взима В2-С1 по АЕ в 7 клас, какво да прави по АЕ в следващите 5 години? Ако хипотетично си остане в СС до 12 клас.

# 586
  • София
Родители от АК тук (не искам да питам в АК темата) - на вашите деца по всички предмети ли има "стартово" 85%? Че май си намерих нов повод за "близки срещи от третия вид" с ръководството...

# 587
Родители от АК тук (не искам да питам в АК темата) - на вашите деца по всички предмети ли има "стартово" 85%? Че май си намерих нов повод за "близки срещи от третия вид" с ръководството...
Грейдлинкът ни е бял като снега навън. Неопетнен от никакви проценти.

# 588
  • софия
Не.
Пише си "no grades entered". Там където има оценка си е реално въведнетата за момента.

# 589
  • София
Мерси.

# 590
  • София
И при нас е така - без оценки.

# 591
10 страници.
Никакъв шанс да ви изчета...

# 592
Е, напъни се малко, ако искаш. Спорят си ей тъй, за да си спорят. Уикенд беше, -10С, какво друго да правят.

# 593
  • в страната на чудесата
Фран, Wink и?
Харесвам Селинджър и все се сещам като те видя да си писала...

# 594
И ако едно дете XXXXXX да кажем взима В2-С1 по АЕ в 7 клас, какво да прави по АЕ в следващите 5 години? Ако хипотетично си остане в ХХХХХ до 12 клас.
Изпускам училището нарочно. Искаш да кажещ , че до 7 клас децата владеят АЕ на такова ниво, че не им е нужно да учат АЕ през следващите 5 години.

# 595
  • София
Леле, какво се е случвало тук в последние дни, изписали сте половин тема Astonished
Ние пък бяхме на ски и 4 дни се "счупихме" от каране. Да похваля дребната - вече кара сноуборд по червените писти и май дъската ще се окаже по-голяма тръпка от ските, за ужас на баща и Simple Smile

Понеже малката ми е в СС и си признавам, че сериозно се замислям за гимназия с различен от английски първи език. Наясно съм, че след 7-клас ще има какво ново да научи или развие, но ми се иска да постигне сериозно ниво и по втори език, а английския да го продължи на школи и курсове.
В тази връзка ще следя какво ще споделят Лейка и Фран за ПЧМГ, ако техните младежи продължат в училището.

# 596
  • в страната на чудесата
Моля ви дайте лъкшъри спа хотел като старосел, но по-наблизо.
Белчински те май не дават да се ползва спа-то

# 597
  • Отвъд алеята зад шкафа
И ако едно дете XXXXXX да кажем взима В2-С1 по АЕ в 7 клас, какво да прави по АЕ в следващите 5 години? Ако хипотетично си остане в ХХХХХ до 12 клас.
Изпускам училището нарочно. Искаш да кажещ , че до 7 клас децата владеят АЕ на такова ниво, че не им е нужно да учат АЕ през следващите 5 години.

Не, казвам, че съответното училище трябва да има по-различна концепция за гимназиален етап. В2 е заложено на изход 12 клас в ЕГ, някои излизат с С1 с допълнителни занимания. Ако си постигнал това още в 7 клас, какъв е смисълът да тъпчеш на едно място? А надграждане на С1 се прави в съответната филология в университет. Освен език, гимназията трябва да предложи някакво профилиране.

Лейка, последно преди Хот Спрингс (където сме в момента), бяхме в Белчински извор и се ползваше спа-то.

Велинград си е близо.

# 598
  • София
Е, Велинград е на 1час и 40 мин, колко да е далече?  А там почти всички големи са си супер Simple Smile

# 599
Позволи ми да не съм съгласна. Нейтив говорещите има защо да учат английски до завършване на училище.
Както и няма  начин излизащите от 7-ми клас да излязат с такова ниво на английски.

Общи условия

Активация на акаунт