Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 504
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Ми не знам аз ли съм проста, ама според мен постът на Нот си е сериозен, пък онез опонентите го обявиха за ирония 🙄

За тези, които нямат 2гр. мозък ли става дума, че били опоненти?

# 436
  • София
Ми не знам аз ли съм проста, ама според мен постът на Нот си е сериозен, пък онез опонентите го обявиха за ирония 🙄

За тези, които нямат 2гр. мозък ли става дума, че били опоненти?
Не, става дума за сектантите - те обикновено са про-вакси. С грам мозък, както и без грам, очевидно са антиваксърите според поста на Нот.

# 437
  • София
А аз се замислих дали само двуграмните трябва да се ваксинират. Ама Нотарис все такива ги измисля, че да се чудиш какво искал да каже авторът.

# 438
  • София
Ами според мен си го е казал много ясно: трябва съвсем да си останал без акъл, та да решиш да не се ваксинираш.

# 439
  • в страната на чудесата
Няма значение Аш, Нот внася позитивизъм в крайно негативната ковид-тема. И е много смешен скептицизма на правиверните Simple Smile
Аз съм принципно про-вакс.

В нашето училище учителите се ваксинираха. Не всички, но значим %

# 440
  • София
Лейка, благодаря, целуфани!

А аз се замислих дали само двуграмните трябва да се ваксинират. Ама Нотарис все такива ги измисля, че да се чудиш какво искал да каже авторът.

Анди, ми той нали затва ни е такъв ценен образ Simple Smile

Мецан ме изнервя, кат млъкне така - почвам да си мисля, че нещо се е гътнал в несвяст заради комбинацията от зъбобол и никотинов глад. Мъцни, ве, човек!

Допълвам се: ясно що онез оттатък им викаме, че са секта, но се замислих, че и ние сме си своебразна такава: разбираме се с половин изречение, имаме си нашия жаргон, макар и по други причини периодично ни наричат сектанти... аве, направо сте си моята секта вие. Наздраве!

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 22:18 от Milenita

# 441
  • София
На Мецан ми напомня на един стар виц, в който пациент пита доктора
- докторе, а сега след операцията ще мога ли да свиря на пиано?
- да, защо да не можеш?
- защото преди не можех.

# 442
Здравейте, момичета и момчета (Нот и Ежко),
вече съм добре! Извинявай, Миленитка, но вчера и онзи ден нямах сили нито да чета, нито да пиша, възстановявах се след изключително тежка интервенция. Леле, колко сте изписали, не съм го чел все още, защото нямах сили.
Скрит текст:
Извадиха ми гадния зъб, който беше причина за целия проблем, те казаха, че той не подлежи на никакво лечение, до такава степен е бил разрушен. Оказах се изключително тежък случай, зъбът се бил циментирал и не мърдаше по никакъв начин, интеревенцията продължи над 1 час, не знам как издържах, не искам да си го спомням, това беше най-тежкият час в живота ми. Сигурно на няколко пъти съм тръгвал да припадам, по едно време докотора вика - дишай! Дишай! Отвори си очите бе! Накрая лично шефа на клиниката дойде да довърши нещата, защото се оказаха изключително сложни.
Хората се справиха блестящо, оправиха ме.
Ужасната, нетърпима, ослепяваща болка изчезна, все едно се родих наново, отокът спадна почти напълно, вчера ме изписаха. Останала е съвсем лека подутина, която ще се оправи с антибиотик за няколко дни, вече няма болка, няма я гушата като на пеликан, изчезна. Вчера все още нямах сили да пиша и да чета, но днес вече съм напълно добре и съм си в къщи.

На всички, които плюят България и българското здравеопазване - нямам предвид никого от тази тема! - искам да кажа, че първо, в никоя друга държава не биха се справили по-добре, и второ - колко би струвало, примерно в Щатите, такъв престой в болница, десетките вливания, които ми направиха, и накрая такава сложна интервенция? Аз не знам точно, тук има хора, които вероятно ще знаят - Шарки и Титина, но ми се струва, че би струвало поне 10К долара. Е, здравната ти застраховка може да ги покрие, но за здравна застраховка американците плащат хиляди долари всеки месец. Дори и да греша, поне знам тук как е. Тук струва една смешна потребителска такса, която не може да ти покрие и храната, която ти дават в болницата, да не говорим за висококвалифицирания труд, скъпите лекарства и сложните операции. Стига да си здравно осигурен, цялото това нещо в България струва колкото три кутии хубави цигари.
Между другото, и условията бяха много добри, банята като в хотел, с плочки, теракота, топла вода, душ, огледала, всички екстри, стаята също като хотелска, двама болни в стая. Двама! Не шест, както беше преди години. Разбира се, и златно да е, болница е - дано не ми се налага и на никого не му се налага никога да ходи в болница, па ако ще и като 5 звезден хотел да е. Но и в това отношение България много дръпна.
Освен това - нямам никакви връзки, не познавам никакви лекари, и никога не бях ходил дори в тази болница. Просто бях наистина в спешно състояние и моментално ме приеха, и ме излекуваха хората. Огромни благодарности. Освен това направиха така, че да не ме режат, а да се размине само с ваденето на зъба - може да се мъчих няколко дена от болки, но докторите разбират и знаят защо са го направили - за да се избегне много по-тежка интервенция, и благодарение на вливанията отокът спадна без операция. Преценили са кога може и кога не може. Защото са професионалисти и разбират. Евалла. Това да си лекар е най-великото нещо на света.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 07:57 от Татко Мецан

# 443
  • в страната на чудесата
Мецане, да си жив и здрав. Толкова се зарадвах, че си минал без тежки проблеми.

# 444
Забравих да кажа, че и плазмен телевизор имаше в стаята:) Безплатен, щото преди години като лежах в Александровска, се пускаха левчета в една касичка, за да ти тръгне телевизора за няколко часа:) Само кол-гърли дето нямаше Grinning Grinning Grinning

# 445
Ты нам зубы не заговаривай с плазми некви, а кажи за медицинските сестри 😁

# 446
  • София
Мецане, супер късмет си имал. На първа градска (таз до феенската, че мож да бъркам номера) гастро отделението са с ЕДНА тоалетна на всички стаи. И всички други анти-екстри.
Радвам се, че звучиш доволен. Здрав да си!

# 447
Ми здрав изглежда, все така да е. Нали не е рязан и си пуши, и си пие по малко, браво, браво.

# 448
Мецане, браво! Почивай сега и дишай спокойно!

# 449
  • софия
Мецанеееееее ❤
Изплаши ни бе, човек!
Хайде сега хубаво отмаряй, че трябва да си наваксаш обратно енергията.
Всичко лошо да е зад гърба ти, че ти в голяма серия влезе тази година! Само щастливи новини да ни споделяш занапред! Ахоу!

Общи условия

Активация на акаунт