Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 477
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Целият разговор оттатък, а не само една майка, внушават, че на изпитите има материал и изисквания от горни класове и затова са нужни частни учители. Нито едно от двете не е вярно.
Че някой няма време или не му се занимава  е съвсем отделен въпрос.

# 496
  • София
Аз за това не споря, Фенси, защото наистина не знам как е. В ОТ изпитът е само ориентир за учителите, не е конкурсен, само ми казаха, че се е справила с всичко. Но те в градината си учеха.

Нотарис, тук ли си? Да прехвърля наздраве-то насам. Какво ще ги правим големите говеда, какво???  На един изпит да го скъсат и почва да вика Уф, аф, за тук ли съм, не съм ли.

# 497
  • София
Dandelion, в момента има прекрасни възможности за частни уроци /онлайн/ по математика. Защо не смените школата?

# 498
https://m.24chasa.bg/novini/article/9515700
През телефона съм и не мога да кача линк от самата заповед в сайта на министерството.
Да Ви върна малко в матрицата 😀😀😀 Нова заповед на министъра на зравето. Лейка, дали Вас ще Ви хване?!?

# 499
  • София
Материал от горни класове няма, но ако с детето не се работи, според мен шансът да бъде прието намалява в пъти именно поради факта, че с повечето други деца някой ще е работил (родител, частен учител или хипер амбициозна детска градина). Мисля, че училищата искат да отсеят пренатегнатата подготовка от естествената способност на детето да учи, но нямам идея как това би се случило на практика.

Dandelion, в момента има прекрасни възможности за частни уроци /онлайн/ по математика. Защо не смените школата?
Предплатила съм я до края, затова. Confused

# 500
  • В офиса
Голди, откъде е кето сладоледената тортичка?
Моите не са имали уроци и учители. Бяха и в доста лежерна детска градина. Те в СС са малко "по наследство", та не смея да твърдя нищо, защото ако сега ми кандидатстваше детето за първи път, знам ли... Абе знам, как да не знам, нямаше 2 седмици да решаваме задачки от книжки, а 2 месеца, да кажем, или 3, но никакви уроци, да не съм си намерила парите на улицата. И сега седмокласникът не ходи на уроци, квото изкара, от училище ще му е. И за САТ-ове, айелтсове и т.н. не ходи на уроци голямата. Май единствените уроци, които съм плащала, бяха в 7-ми клас при Кортезов, но не тези за АК, а за по-олимпийски задачи. И бях доволна, а и после Кортезов, познавайки я, ми помогна със съвети, като решихме да я местим, отговори ми на колебанието кое е по-добре за нея.
Данделион, в коя от двете школи е, стана ми интересно, пиши на лични, ако искаш.
Уф, орките са навсякъде, на моменти ми става гадно, че е публичен форумът и се чете, мамка му, тайничко се чете. Лирическо отклонение, по допирателната, прощавайте.

# 501
  • в страната на чудесата
Не, Пули, ние сме три паралелки Wink
Но Томас Едисън, ЕСПА, КО, ще се възползват вероятно.

# 502
  • София
Официално няма материал, но реално има неща, които са доста отвъд официалния и на косъм от горния.

# 503
  • София
Значи Бърди ти си ОК с преувеличеното твърдение какви умения се преподават в ПУК в СС и затова е ОК да се храни бизнесът с уроците. Те в СС децата в ПУК събират и изваждат двуцифрени числа и пишат писма по мейла? ОМФГ!!!!

# 504
Аз за това не споря, Фенси, защото наистина не знам как е. В ОТ изпитът е само ориентир за учителите, не е конкурсен, само ми казаха, че се е справила с всичко. Но те в градината си учеха.

Нотарис, тук ли си? Да прехвърля наздраве-то насам. Какво ще ги правим големите говеда, какво???  На един изпит да го скъсат и почва да вика Уф, аф, за тук ли съм, не съм ли.
Душичка. Явно е нещо математическо, щото по друго не късат. Ми наздраве, какво друго. На нас въпросът ни е концептуален, на вас дано да е практически, просто един труден изпит.

# 505
  • София
Значи Бърди ти си ОК с преувеличеното твърдение какви умения се преподават в ПУК в СС и затова е ОК да се храни бизнесът с уроците. Те в СС децата в ПУК събират и изваждат двуцифрени числа и пишат писма по мейла? ОМФГ!!!!

УОТ??? Open Mouth

# 506
И аз не мога да разшифровам абревиатурата на Аш, но я подкрепям напълно!

Сори, нещо много се разпалих последните постове, но то е защото пак започна да ме боли зъбът, който е изваден. Кажете ми, моля ви се, как може да боли нещо, което го няма?! И колкото и малък оток да е останал, не спада, макар да ми казаха, че ще спадне. Но каквото написах, го мисля де! Просто, ако не ме болеше, щях да се сдържа може би или нямаше да го напиша толкова категорично.
А и от емоции съм направил и една фактическа грешка - че не знам за случай дете от ДШ да е прието където и да било. Всъщност едно дете от нашия клас в ДШ влезе в СС, но в първи клас, а не в ПУК. Но те са изключение, бащата е чужденец и детето говори по рождение английски (не че трябва английски за изпита в ПУК, а просто че бащата се занимава с детето от бебе), а и вероятно са ходили и те на уроци, или пък майката се е занимавала с нея, тя е много начетена, бащата също.

# 507
  • София

УОТ??? Open Mouth
Ами така пише в другата тема и Фенси затова подскочи за уроците.

# 508
Я отивайте да се биете със снежни топки 💐🍷💐

# 509
  • София

УОТ??? Open Mouth
ами така пише в другата тема и Фенси затова подскочи за уроците.

Общи условия

Активация на акаунт