НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 483
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
Защо? За пръв път чувам.
Аз мога да се похваля, че след като започнах отново магнезия се приключи с проблемите ми с тоалетната и крампите ми изчезнаха. Ще гледам да не оставам повече без него.

# 376
Каква лекарка? И каква са ѝ съображенията?

# 377
Това пък защо, за пръв път чувам?

# 378
  • при моите любими
Аз от както се похвалих, колко съм свалила и сякаш не мърдам. 500 гр надолу, после нагоре. Но аз си знам, че сега предстои трудното. Иначе да похваля рецепта за пълнени чушки с кайма и карфиол. Направих си я, точно както си готвя нормалните пълнени чушки, само заместих ориз с блиндиран карфиол. Много вкусни и почти не се различават от стандартните. Разликата е, че на самите чушки не се сипва вода. Просто няма какво да я  поеме и дори чушките и карфиола пускат вода.

# 379
  • Пловдив

Лекарката е ревматолог. Не знам за съображенията.

# 380
Аз също не съм чувала това за магнезия.

Лимонче, какъв магнезий взимаш? Аз от моя нямам такъв ефект, а имам нужда...

Това вземам сега, по 2т вечер - https://www.forlife.bg/produkt/magnezii-tabletki

# 381

Лекарката е ревматолог. Не знам за съображенията.

Да не би да имаш някакви проблеми с бъбреците, прочетох, че в такива случаи има опасност от предозиране. Иначе най обичам да ми дават наставления без аргументация.

# 382
Много вкусни и почти не се различават от стандартните. Разликата е, че на самите чушки не се сипва вода. Просто няма какво да я  поеме и дори чушките и карфиола пускат вода.
Пробвай следващия път с вода в тавичката. После я вадиш, объркваш с кисело мляко и жълтъци, и става чудно сосче за чушките.

# 383
Аз също не съм чувала това за магнезия.

Лимонче, какъв магнезий взимаш? Аз от моя нямам такъв ефект, а имам нужда...

Това вземам сега, по 2т вечер - https://www.forlife.bg/produkt/magnezii-tabletki
Ето този

Ако решиш да го вземеш, гледай след това да си си вкъщи да видиш как ще ти се отрази 😀
Ако го пиеш вечерта ефектът е още на сутринта.

# 384
На хапчета ли е?
Има ли магнезиев цитрат и в обикновена аптека, или само при фитнес стоки?

# 385
На хапчета ли е?
Има със сигурност магнезиев цитрат на разни прахчета или сашета с гел, които аз лично ги избягвам че са пълни с подсладители и какво ли не. Може да има и чист на прах някъде като показания, просто не е най-разпространеното в аптеките. Магазин с добавки за спортисти би имал избор дори и на различни марки от такъв продукт, обикновено там са и количества и излизат по-изгодно отколкото малка опаковка с 20-30 дози както са повечето. Поръчвала съм от такива разни витамини, излизаха ми по-евтино отколкото от аптека дори и ако са от добра марка.
Има и разни на капсули, но там е в най-различни съединения, трябва да се проверява  и пита ако държиш да е точно цитрат.

# 386
Натка,
Благодаря за изчерпателния отговор. Хм, не знам дали държа. Четох мнения, че се усвоява по-добре. Пиех Магнерот преди, но таблетките не са филмирани и ужасно трудно ги преглъщах (а по принцип нямам проблем с пиене на хапчета, но тези направо ми залепваха за гърлото). Сега съм взела на Допелхерц, с удължено освобождаване, но като че са по-слаби, макар мг да са еднакви. Случва се някой крамп, и ''тоалетния'' ефект го няма.

# 387
Милиграмите може и да са еднакви, но от ключово значение е формата на магнезия. При цитират и бисглицинат организмът го усвоява на 100%. В аптеките обикновено се продава магнезий и с малки букви пише оксид, там усвояемостта е под 10%, тоест трябва да изпиеш много таблетки, за да достигнеш препоръчителната доза от 400 мг дневно. По тази причина не купувам от аптека, а от магазини за фитнес добавки. В момента в онлайн магазина на health store има хубави промоции на магнезиев цитират на now foods.

# 388
Добавки с магнезий има в много и най-различни съединения, най-добре почети и прецени ти коя искаш. И ако се спреш на определен препарат, провери точно колко магнезий има в него. В Магнерот е супер малко в една таблетка, ако правилно си спомням, със сигурност една до никъде не ти е, трябва по няколко и излиза скъпичко. На доста пишат примерно 500мг че е, но това е колко е цялото съединение, а от него може и малка част да е магнезият дето го искаш. Подвеждащо е и трябва да се чете по-подробно, не гледай само отпред на опаковката най-видимата цифра милиграми написани. Регулациите не са като на лекарствата и пишат каквото преценят че ще те примами да си купиш.
Разхлабителният ефект е по-силен или по-слаб при различните съединения, а и си е до човек пак, дори не при всеки го има. Цитрат и сол Нигари като че ли съм мяркала най-много да споменават с такъв ефект.
Скрит текст:
Аз работя в аптека и въпреки това за неща дето ги вземам дългосрочно, първо проверявам в магазини от сорта на Сила.бг и Фитнес1.бг, имат голямо разнообразие и имат и големи разфасовки, постоянно има някакви намаления и прочие. Цените в аптеките не са им конкурентни. И от двата магазина съм поръчвала витамини и добавки, бързи и коректни са с доставката. Със сигурност има и други подобни места специално за добавките.
Сега виждам че показаният на снимката цитрат даже има някаква отстъпка в момента във Фитнес1, чак се замислих и аз да си взема на прах..

# 389
На хапчета ли е?
На прах е. Чист е без оцветители, подсладители и други подобни, но е много гаден на вкус. За мен обаче не е кой знае какъв проблем, затварям очи и преглъщам.
Цената му е смешна 12 лв за 250гр. С доставка ми излиза към 17 лв, но аз обикновено не поръчвам само това.

Общи условия

Активация на акаунт