НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 420
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Щях да ви пиша още вчера , какво открих , обаче това не дава два пъти да се коментира.
Така : След видеото с изгарянето но мазнините си спомних , че предният ден бях гледала за мамутите ...Оказва се , че те са имали до 2м. мастна гърбица ....и тя  служи за запас на вода и хранителни вещества  ...както при камилите . От там се сетих , че има и хора с мастни натрупватия и 3-4 прашлен , но най-много е натрупването  в бедра и корем .  явно човека като изправено ходещ там най-лесно си носи запасите.
Мисля си още , че нормалната възраст за живот е била до 27 г. дали сегашното дълголетие не е причина да спре метаболизма.
Още си мисля , че стреса също има пай - жените дебелеем след раждането , а мъжете след като се отделят от мама.
Храненето с не типична храна също е от значение , защото за организма това е глад ...и пр.
Остава да го излъжем тоя механизъм накак си , че сме добре

# 571
Какво и как се прави със суровите катрофи?

# 572
Най-вероятно компрес. Чувала съм, че помагат при оток.

# 573
За първи път чувам и ще ми е интересно да прочета повече. Сещам се, че като ученици се носеше мит, че ако се яде суров картоф ще се вдигне температура и може да те освободят от училище.

# 574
  • Пловдив
И аз искам да знам за картофите Simple Smile Надали е компрес? Как точно ще го закрепиш на корема? Ама...

Ся да питам за линка от груповите упражнения Simple Smile Как да си го запазя, та да го намирам лесно всеки ден?

# 575
При мен е паднал още 1 сантиметър от талията, но пък килата са яко забили и планувам яйчен фаст сряда-петък.
И аз наблюдавам промяна в теглото в различните фази на цикъла, някакъв резултат има само когато свърши, затова и гледам да не се качвам на кантара в другите фази. От около година задържам много вода по време на овулация и е доста демотивиращо. Иначе повишения апетит по време на ПМС се дължи на ускорен метаболизъм в този период до колкото съм запозната.

# 576
  • WonderLand
И аз миналата седмица се бях оциклила, преди два дни свърши, в събота ММ беше рожденник и хапнах парче торта и един френски макарон - ей ужасно се почувствах, стана ми тежко, заболя ме глава, започна да ми прилошава, абе няма да ям скоро торта пак 😃 Покрай МЦ и апетита се вдигна леко, та тази седмица имам застой. Днес вече ще оправя храната, че така като ми е едно такова никакво и не се чувствам окей. Утре стават 8 седмици от началото и - 5кг до тук. Вчера се видяхме с познати, които казаха, че доста съм отслабнала, та така.

# 577
С картофите се први компрес, да.
Аз не съм се опитвала да си ги слагам на корема Simple Smile

Ползвах около глезените и за лицето.
Направо кръгчета небелен суров картоф, дебели 4-5 мм, закрепени в ластика на чорапа. Толкова прохладно и леко е на крака докато седиш пред компютъра без движение, разликата е огромна.

За лицето - след като съм нарязала картоф за краката и ми останат "капачета" от картофа, търкам бузите, брадичката и слепоочията. Особено внимание обръщам на торбите под очите. Лицето не се изплаква примерно около половин час и усещането е много приятно също.

# 578
  • Пловдив
Satisfied
Аз реших, че корема спада с картофа! Хахахахха...гладна кокошка- просо сънува Smiley

# 579
Вчера и аз се освиних, но в своя защита искам да кажа, че ми биха сутринта втора ваксина и страничните ефекти ме почнаха още привечер. Днес толкова много ме боли ръката, че не мога и да си помисля за предизвикателството Cry Но от опита от първата ваксина съдя, че още утре съм на линия и ще наваксам и първия ден.

Мислех от тази седмица да се върна на фастовете, но заради освинването вчера от рано сутринта стомахът ми "пее" от висок инсулин. Та хапнах малко. От утре връщам фастовете, а другата седмица мисля за нов яйчен.

# 580
Привет, привет.
Шкаф с режимни неща с изтекъл и изтичащ срок на годност разчистен (баси шкафчето 30х30х10, а бездънно), готварският ми ентусиазъм е изчерпан за близките няколко месеца и съм спокойна.
Панкейк с 1 яйце и 1 лъжица фъстъчен тахан (харесаха ми) с лъжичка конфитюр без захар от круши.

Пържолите и бърканите яйца не са фотогенични и без снимки.

# 581
Ох, аз днес съм под голям стрес. Утре се връщам на работа след близо 3 години отсъствие. Цяла нощ не мигнах. Мъчно ми е за децата. Каката и тя много трудно го преживява. Цяла нощ сънува кошмари. За тези три години не сме се разделяли.
Приготвих си обяда за утре, бъркани яйца с коприва и лапад, отстрани ще сложа и малко крема сирене. По-късно следобяд ще меря, снимам и ще си направя предизвикателството малко да се поуспокоя.

# 582
  • Пловдив
Таня, със сусамов тахан няма да станат, нали?

Аз мисля свинско с прясно зеле за довечера...въпреки, че на обяд хапнах същото ама с кисело зелце Simple Smile

Аз днес качих пак стълбите до 8-я етаж и успях да вървя 2км. Пих аспирин след снощното раздвижване у дома, ама днес пак се усеща лека муск.треска Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 15:54 от mystic woman

# 583
мистик, с всякакъв тахан ще станат, но аз нали шкафчето разчиствах и това имаше.
Мисля си, че ще бъде харесано и от нережимни.
Не участвам в предизвикателството,  най-напред си падам по друго далечноизточно изкуство (йогата не е моето нещо ), а от друга страна сега ми е паднало да ходя без маска из горички и край рекички и се връщам пребита. Бързам да хвана тен да не съм като Зоро, както бях миналата есен.

# 584
  • Пловдив
Ще пробвам, мерси...само това - яйце и лъжица тахан? Супена, нали?

Някой да ми турне линк с туй предизвикателство да не диря кат луда Grin

Общи условия

Активация на акаунт