НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 413
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета.
От доста време ви следя и уж все се каня да започвам, а накрая все се провалям.
Реших да се върна към интервалното хранене с контрол на храната като грамаж. За това ще ви помоля за помощ и насоки кои храни са нисковъглехиратни, но по-калорични. Искам да имам 2 хранения, около 400 грама всяко, но и да си набавя 1600-1700 калории от тях.

# 601
Мистик, може би за ден - два ще ти мине мускулната треска. Аз засега нямам. Иначе не тренирам нищо. Правя всяка сутрин от Коледа няколко упражнения за корем. Искам да махна възглавницата там, килограми и да не сваля, не е толкова фатално.
Вчерашните упражнения не ме затрудниха много, по-скоро умерено. Иначе се движа много, почти всеки ден изминавам 10 000 крачки. Като ученичка, студентка спортувах. Преди няколко години всяка сутрин ходех пеша по пресечен терен. Цялата разходка продължаваше около час. Сега нещо ме е хванал мързела. Sad

# 602
Направих първите два дни от предизвикателството, ама нещо не ме затрудниха. Може би ще си тренирам, както по принцип и просто ще добавя и тях.

Висококалоричните и нисковъглехидратни храни са ясни, но искам да споделя, че вече дойде сезонът на зелениите и те се съчетават страхотно и с яйца бъркани, и на супичка със застройка от яйце и кисело мляко Heart

# 603
Днес повечко за крака и дупе беше, та утре тези части може да понаболяват, аз много обичам да имам мускулна треска, така знам че дадената група мускули хубаво се е активизирала:)
Планк не забравяйте!
Какво ще ядете? На мен ми се дояде супа лапад със сметана , видях че има пресен в  Кауфланд

# 604
Ааа, и планк направих! Започнах деня с 30 мин. спининг, по обяд направих двата дни предизвикателство (20 мин), след работа мисля да намеря нещо с дъмбели около 30-40 мин. От над година съм хоум офис и ако не тренирам, сигурно ще ми атрофират мускулчетата. Сега, откакто затвориха залите, дори не излизам всеки ден Confused

Моето ядене днес:
- режимни крекери с пастет
- купичка супа и малко миш-маш (супата - лук, малко морков, гъби, спанак, застройка от яйце и лимон)
- вечерята ще е същата като обяда

Толкова вкусна ми се получи супичката, че обмислям да си консервирам зелении - лапад, киселец, коприва...

# 605
От упражненията за крака, краката стават ли много мускулести? Не искам да ми станат такива.
Упражненията явно са за нетренирали хора. Идеално ми идват на мен. Вчерашните ми станаха любими. Simple Smile

# 606
сега ще ти кажат, че не стават, ама моите стават
и от колело пак така
Жаки е йога и това й издължава мускулите, да не се подвеждаш колко добре изглежда 😛

# 607
Слава на всички богове, че "издължаване" на мускулите не съществува, иначе горко им и на стави, и на връзки....

# 608
бог Гугъл?

# 609
Бог Тангра и тема за НВ-ВМ хранене.

# 610
Всеки си има бог или....източници
https://www.bb-team.org/articles/4412_osnovi-na-strechinga

# 611
Рей, не ти се получава сарказма
не ти познавам спортната и двигателна култура и не ми се спори с теб
за да ме разбереш - гимнастичките са с издължени мускули, тласкачките на гюле - с напомпани

# 612
Сори, като стана заядлива, разбирам, че влизам в ПМС. Разликата в това как изглежда мускулът при двете групи, които си посочила, се дължи на начина, по който тренират и се хранят. Но понятие като издължаващ се мускул няма, ако това се случваше, следва да се случва същото и със ставите и връзките, за да могат да си вършат работата. Това между другото е един от най-разпространените митове сред жените и мислят, че мога да удължат краката си с по 5 см едва ли не с йога и пилатес.

# 613
От упражнения със собствена тежест, няма да напомпате спокойно, ще се стегнете и оформите, но трябва упоритост Simple Smile
Аз за три четири години съм “ порастнала” с 1 см:))Още един и ще чукна завидните 160 см.😂😂🤭 мит или не факт:) Рускинята с която тренирам е с 2 см плюс за 5 години. Краката не, по- скоро гръбнакът се удължава. Ходя изпъната като глътнала бастун и това също създава илюзия че съм по- висока.
Йогата изправя стойката, прави релеф без обем и тялото изглежда много различно от това тренирано с тежести.
Но това от силова йога като Ащанга, бавничката с разтягане е за кеф и релакс, там не чакайте чудеса:)  Аз обичам по- хард стиловете и при тях се вае тяло. Ръце, гръб, талия всичко,като правиш по 60-70-80 чатуранги, планкове, усуквания и подобни, няма как да не стане.
Но! Каквото и да си говорим, ако режимът на хранене не е ок и се изтърва Спаска( ламята:)) често, и да се убием от спорт няма да се получи.30% тренировки, 70% хранене това казваше моят инструктор и за жалост е прав.
Та спортът е бонус, основно режимът промени нещата при мен. Ако подпукам В за нула време бухвам:)

# 614
Жаки, а каква е разликата между Ащанга и Виняса и как един човек, ходещ на йога за начинаещи може да разбере, че му е дошло време да се пробва в друг вид йога?

При мен предното бедро има склонност да расте, ама то това да ми е проблемът...

Общи условия

Активация на акаунт