Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 73 858
  • 800
  •   1
Отговори
# 150
Мултикукърът по принцип не е за пържене. Става само за кратко запържване на лук, месо и др. зеленчуци за манджи.

точно така. МК не вдига толкова висока температура и нито пък програмите за готвене без капак могат да се ползват за толкова дълго време , че да изпържат картофи. В повечето случаи, след определен период дава грешка уреда .

Явно още не сте се сработили с уреда, защото аз много често моя го оставям да си готви и излизам на разходка с детето или съм на работа. Последно вари сам царевица Smile

# 151
г-ца Магнетична и аз в 99% от случаите процедирам по същият начин - оставям го да готви и излизам.. това за мен е най-голямото удобство на тези уреди. 😁

# 152
На тефал коя опция използвате за запържване? Еквивалента на sauté на Инстант пот търся Simple Smile

# 153
На тефал коя опция използвате за запържване? Еквивалента на sauté на Инстант пот търся Simple Smile
Brown

# 154
Bake също става.

# 155
Здравейте, искаме да си закупим slow cooker, защото установям, че едвам ви остава време за готвене и искам да улесним тази част... Целта ни е да сложим нещата сутринта и вечерта да е готово. В общи линии правим семпли неща вкъщи - предимно супи, яхнии и картофи/месо на фурна, рядко пържено. Каква марка и характеристиси бихте препоръчали? Нямам никаква идея как вървят цените за такива уреди и цена спрямо качество, но по-бюджетен би ни устроил на този етап. Не държим на екстри като готвене под налягане и прочее. Благодаря!

# 156
Crock pot е оригиналът на бавното готвене, въз основа на тях после Инстант пот са измислили бързото готвене, затова единият се нарича бавна тенджера, а другият - бърза тенджера.
Та каквото и да вземете на Крок пот няма да сбъркате.

# 157
Crock pot е оригиналът на бавното готвене, въз основа на тях после Инстант пот са измислили бързото готвене, затова единият се нарича бавна тенджера, а другият - бърза тенджера.
Та каквото и да вземете на Крок пот няма да сбъркате.

А може да си вземете МК на Крок пот, като мен и да си ползвате функцията бавно готвен, но да имате и опция за ризото, и програми , работещи с налягане - всичко в един уред .

# 158
И аз имам кукър под налягане Sichler, който има функция slow, с възможност за регулиране на времето.
От 1 до 12 часа. Днес правих телешко на дребни парченца, моркови, гъби и картофи, дом.пюре за 2 часа. Перфектно.
Искам да кажа - мултикукър с програма слоу върши същата работа. Но с това имаш и други (супер бързи) програми.

# 159
  • столицата
Някой да има мултикукър Crown CPC-60SS? Мнения?

# 160
Надявам се , че намерих правилната тема!

ако не се сърдите ще попитам и тук  поръчах си Ninja Foodi Multikocher  Tender-Crisp-Technologie , като по-евтина алтернатива на  Instant Pot Crisp . Някой ползвла ли е Ninja Foodi ? Има ли много недостатъци , като липса на програми или по-голямо потребление на ток в сравнение с Instant Pot Crisp ? Има ли същите програми или функции ? Ако някой е ползвал ще помоля да ми каже
И още един въпрос кои уреди са херметик и кои не? Къде пише и как е написано? Как се познава?

# 161
Искам да купя Мултикукър за подарък. Предвид много добрата цена в момента на уреда по-долу, искам да ви питам дали мислите,че е добра алтернатива на ИП? Моля, тези,които го ползват, да споделят дали са доволни. Едва ли ще намеря потребител, който има и двата уреда, така че всяко мнение ще ми е от полза!

https://www.emag.bg/ured-za-gotvene-pod-naljagane-tefal-one-pot- … e30/pd/DFXPDZBBM/

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 12:11 от Goldeva

# 162
Чудесна цена и чудесен уред. Имам го и съм много доволна.

# 163
Да, добър е, най-вече защото е херметик и заради многото програми. Единствено копчетата (където се натиска) ме притесняват, малко дървено е направено. Имах такъв кукър, имах програми, където не правеше контакт и съответно не работеха.
Настоящите ми кукъри не са така, бутоните не са издадени, а са върху гладка стъклено-метална повърхност.
Не знам дали добре обясних.

# 164
И аз съм със същия Тефал. Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт