Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 74 886
  • 800
  •   1
Отговори
# 225
Никога нищо не ми е пръскало. Но и аз не пълня много, освен като правя зеле, тогава ми е до чертата. Кукърът ми е Sichler. Имам и друг под налягане, и той не пръска.
Дори като ми бипне за край, веднагически отварям винтила. Свисти, но не пръска.

# 226
Благодаря на всички включили се!
Фиде не съм слагала, правя я с ориз. Стана супа с абсолютно нормална консистенция. Нямаше нищо преварено, всичко беше перфектно сварено.
Като свърши програмата, също превключи на такава за подгряване, и аз тогава започнах да изпускам налягането
 /май/. Може би трябва първо да изключа от контакта? Всъщност на изключен контакт ли се изпуска?
Налях два литра вода.
Бързането ми беше защото се чудех в кой момент точно трябва да сложа малко консерва домати. Не ми се спираше за това, да сложа и да пусна пак готвене. Освен това трябва и да подбъркам накрая.
Ще ми се избистри всичко, надявам се. Трябва си опит.
Flowers Hibiscus

# 227
Аз съм с нинджа. Когато свърши програмата, автоматично преминава на нагряване. Изключвам нагряването и отварям клапана. Излиза пара, но никога манджа или супа. 3-4 минути изпуска парата и е готово за отваряне.

# 228
Аз съм с нинджа. Когато свърши програмата, автоматично преминава на нагряване. Изключвам нагряването и отварям клапана. Излиза пара, но никога манджа или супа. 3-4 минути изпуска парата и е готово за отваряне.

Тоест изключваш от контакта и тогава отваряш клапана?
Реално аз като съм започнала да изпускам налягането, вътре супата се е варила все още.
Нещо друго бих искала да попитам. Ясно е, че в този уред течност няма как да се изпарява. В такъв случай, ако се прави например мляко с ориз, или пък грис, искам да ползвам моя си рецепта, но вероятно трябва да  намаля количеството течност? Гледах темата с рецепти - например макароните само се покриват с вода.
Вие със студена или гореща вода, бульон готвите в кукъра?

# 229
А защо тогава го чакате 10-15 минути?

Чакам, когато не бързам. И обикновено през това време правя някакви други работи и дори може да  не съм забелязала, че е приключил. Ако бързам, не чакам и направо изпускам налягането.

# 230
  • Paris, France
Като правя супа с ориз избирам програма супа, налягане 2 или 3 от 5 възможни и програмирам 5 минути. Още на първата минута спирам програмата и не вадя парата, а чакам налягането да падне само, около 15-20мин, чакам още 5 и отварям. Моята си вади сама налягането на края на повечето програми.

За мляко с ориз и каши има рецепти за тенджера под налягане. Моята има програма Congee (каша) и на нея не вади парата. Програмирам 5 минути за мляко с ориз и чакам да падне налягането само, което става за 20-30мин.

Някои манджи са ми запушвали клапата още в началото. Разглобявам вътрешния капак и клапата, чистя, сглобявам и връщам.

# 231
Аз продължавам с пробите. Няма как. Или ще се спогодя с тая машинария, или ще трябва да се разделим.
Вчера мих целият капак. Днес реших да го разглобя, нямаше остатъци от храна, и пак сглобих. Май не съм на целила мястото на частите на клапана, но това ще го оправя. Варих макарони. Успях. Обаче не съм сигурна, че бях на точната програма. Освен това не открих как да настроя времето за по-малко от 20 минути. Възможно ли е да не може? Изядох инструкциите, но са много постни. В книжката с рецепти има само някакви изгъзици, извинете, не стига, че са на английски. Пфу. Щракнах кукъра някой ако може да помогне.

# 232
Polina_a + и - отстрани на бутон cancel/warm за какво са?
Изгледай и това видео
https://youtu.be/X9QM8YVidy4

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 09:01 от Goldeva

# 233
При мен на единия от кукърите, за да мога да настройвам време, различно от програмираното, в указанията пишеше да се направи темпоризация. Трябваше да напълня с вода, да кликна програмата и да оставя да работи 30 мин. Правих го в продължение на 2-3 дни, щото е досадно. Но сега мога да залагам мое си време на всички програми.

# 234
Polina_a + и - отстрани на бутон cancel/warm за какво са?
Изгледай и това видео
https://youtu.be/X9QM8YVidy4

А на коя програма според теб? Защото от чудене избрах супа……

Това с темпорирането ще го пробвам ако няма друг начин.

# 235
На коя програма бих направила супата ли? Stew или pressure cook. Ако говорим за супа топчета,бих дала макс 5 минути време.

# 236
Не, за макароните не знам коя програма да ползвам.

# 237
Ако имаш manual, а иначе - stew. При всички случаи - време 4 мин.

# 238
Аз ползвах stew, но оттам  вече не съм избрала точната подпрограма. Сега видях коя е.
Махнах еднин найлон от дисплея, но пак не виждам ясно надписите и като съм недоскив, и ......
Пепа, сърдечни благодарности! Почна да ми проблясва.
Искаш да кажеш, че макароните мога да ги варя 4 минути? И с гореща вода?

На коя програма бих направила супата ли? Stew или pressure cook. Ако говорим за супа топчета,бих дала макс 5 минути време.

5 минути за какво? Допълнително към програмата за супа, която при мен е 20 минути?

# 239
Е,написала съм на какво. След като програмата за супа на кукъра ти е под налягане 20 минути са прекалено много.

Общи условия

Активация на акаунт